Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 5.11 van 4.9.2005
© 2001-2005 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Wil je liever niet de berichten van VAART!Familie, maar wel de tweewekelijkse SOFA? Meld je dan hieronder:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Aan- en afmelden
kan ook op het ledenformulier

Anderen informeren over SOFA? Print de flyer!

Vorige afleveringen:

0510 - 0509 - 0508 - 0507 - 0506 - 0504 - 0503 - 0502 - 0501
0418 - 0417 - 0416 - 0415 - 0414 - 0413 - 0412 - 0411 - 0410 - 0409 - 0408 - 0407 - 0406 - 0405 - 0404 - 0403 - 0402 - 0401
0320 - 0319 - 0318 - 0317 - 0316 - 0315 - 0314 - 0313 - 0312 - 0311 - 0310 - 0309 - 0308 - 0307 - 0306 - 0305 - 0304 - 0303 - 0302 - 0301
0221 - 0220 - 0219 - 0218 - 0217 - 0216 - 0215 - 0214 - 0213 - 0212 - 0211 - 0210 - 0209 - 0208 - 0207 - 0206 - 0205 - 0204 - 0203 - 0202 - 0201
0115 - 0114 - 0113 - 0112 - 0111 - 0110 - 0109 - 0108 - 0107 - 0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101

Zoek in VAART!Sofa:ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Pegel
RWSbvs
2.Kamer
Lokatie
ANP|Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bankzaken
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Watersport
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

Sofa hèt luchtige e-zine voor de binnenvaart
Gemaakt door: Lilian  anoniem  Ingrid  Korina  Peter  Marieke  Susan  Coby en Nico  Sybren  Rianne  Henriette  
Volgende SOFA ± 15 Sep 2005

SOFA PANEL:

De uitslag van onze "Huizen" - peiling

HET MOMENT:

Spijt!

WOORDENKRAAM:

Klusjes voor de Kids

EEN HUIS AAN DE WAL:

Hier raken we niet snel over uitgepraat

EUROPORT MARITIME:

Record aantal exposanten op Europort Maritime 2005

BOEKENWURM:

Leesvoer voor stormachtige zomeravonden

EEN HUIS AAN DE WAL:

De belangrijkste reden

UITGAANSTIPS:

Uitgaan langs het water

OP DE FLAT:

In de machinekamer

WIE PARKEERT IN:

De vrouw, de baas of de workaholic

HUISHOUDMAND:

Dubbele afwas en knoflookpersen

EEN HUIS AAN DE WAL:

Wij kijken nu redelijk serieus

COMPUTERTIPS:

Omgekeerd printen en e-mails ondertekenen

HET MOMENT VOOR DE VOLGENDE SOFA:

Geweld

VROUWEN:

Niet geschikt voor domme vrouwen

VOOR DIEGENE DIE DE 30 GEPASSEERD ZIJN .....:

Heb jij ook A.A.A.D.D. ?

LINK:

Een huis aan de wal

RECEPT:

Pita-pizza'tjes

OP DE HAK:

Heaven....... and more

KOMKOMMERTIJD:

De basisvraag is WAAROM?

VOLGENDE SOFA:

Wat kijken we vanavond?

ABONNEMENT:

Lid worden?

COLOFON:

Wie, wat, meewerken of bijdragen

SOFA PANEL:

Door: Ingrid

De uitslag van onze "Huizen" - peiling

Wij vroegen jullie: "Heb jij een huis/woning aan de wal?"


Vijfentwintig procent heeft geen huis en wil dat voorlopig ook niet.
Negentien procent heeft geen huis, maar zou dat wel graag willen.
Dertien procent heeft geen huis, maar is daar wel mee bezig.
Vierenveertig procent heeft een eensgezinswoning.
Zes procent heeft een appartement.
Dertien procent bezit een stacaravan.

"Ik laat nu een villa bouwen in Duitsland."

"Ik wil pas een huis als de kinderen er groot genoeg voor zijn. Nu zou ik er niet aan moeten denken, ik heb aan boord al werk genoeg en ik ben graag aan boord."


En: "Waarom heb jij een huis of zou jij een huis willen kopen?"


Achtendertig procent ziet het als een geldbelegging.
Dertien procent woont er in als hij of zij vrij is.
Negentien procent overnacht erin als de kinderen worden gehaald.
Nog eens negentien procent verblijft er in het weekend samen met de kinderen als ze ver weg liggen.
Bij dertien procent verblijft de partner samen met de kinderen in het huis, zodat ze niet naar internaat hoeven.

"Als ik post ga halen of een afspraak met de (tand)arts heb, of we kunnen eens een keer naar een verjaardag of een ander feestje, dan kunnen we daar overnachten.
Ook heb ik daar m'n 'zwangerschapverlof' gehouden omdat we toen op de werf lagen. Wat was ik blij dat we die mogelijkheid hadden!"

"Negen jaar geleden (toen huizen nog betaalbaar waren in Nederland) heb ik van erfgeld een huis gekocht. Nu heeeeeel erg leuk in waarde gestegen. Destijds lachte men mij op het internaat uit, wat ik in vredesnaam met een huis moest, dat ook nog niet eens in dezelfde stad stond als het internaat was. Nu moet iedereen een huis en betalen ze zich scheel !!!
Sommigen verplaatsen hun oudere kinderen van het internaat naar huis. Niet altijd blijkt dat een juiste keuze te zijn. Daarom is het ook verstandig om voor de tiener gewoon punten te blijven sparen om in aanmerking te blijven komen voor een kamer. Eens zullen ze toch op zichzelf gaan wonen.
Wij zelf hebben het altijd gezien als een belegging voor ons zelf. Aangezien de schepen niet meer je 'pensioenvoorziening' zijn, want je moet er van uit gaan dat hij voor slopersprijs weg gaat, wanneer jij vijfenzestig bent.
Misschien blijven we wel trendsetters, want nu staat ons huis te koop en gaan we volgend jaar emigreren naar Duitsland. Daar heb je namelijk nog ruim land om je huis en is je huis groot, kwalitatief top en heb je daar alles extra bij de prijs in, waar je in Nederland anders extra voor moet betalen. Omdat daar nog alles in het beginstadium staat, hebben we de goede hoop dat ons huis in Duitsland ook zo veel in waarde zal stijgen dan dat ons Nederlands huis gedaan heeft.
Mijn advies (waar geen rechten aan ontleend kunnen worden) is wel om je niet te laten verleiden door alleen maar rente te betalen, zodat je dan de maximale renteaftrek zal blijven houden. De rente is nu namelijk extreem laag. Wanneer je dat voor heeeeel lang kan vast zetten en je betaalt aflossing, betaal je net zo veel, als wanneer de rente misschien weer 7 % wordt en je hetzelfde bedrag dan betaalt alleen aan rente. En kan je dan nog aflossen wanneer je 65 jaar bent en van je aow alles moet betalen?"

"De bedoeling is, dat we er onze nog te creëren vrije tijd in gaan doorbrengen. Op welke termijn dat staat te gebeuren, is nog onzeker."

"Misschien als ik kinderen krijg en ze zouden naar internaat moeten, dat er dan iets komt aan de wal, zodat ze niet naar internaat hoeven."

"We hebben eind vorig jaar een huis gekocht min of meer per toeval. Er was in onze thuishaven een "open woonhuis route" en aangezien het werk weer eens dik gezaaid was :-( zijn we daar naar toe gegaan. Het appartement waar we voor gingen viel ons heel erg tegen. Uiteindelijk vielen we op een bepaald huis, vanwege het uitzicht. Ja, aan een vaarroute. We waren het dus niet van plan, maar ja we zijn er heel gelukkig mee en we zijn er zo vaak we kunnen."

"Ik ga vaak donderdagavond al naar 'huis' om vrijdags de tijd te hebben om alle boodschappen en toestanden te doen, en dan ben ik altijd afhankelijk van ouders of zus. Zij vinden het niet erg als ik kom logeren, maar zelf voel ik me er niet echt 'thuis'. Daarom zou ik graag een stekkie voor mezelf hebben.
Aan de andere kant vergt het hebben van een huis ook het nodige onderhoud, waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Dus daarom laten we het nog maar even zo."

"Wij weten al een paar jaar niet wat we willen. Investeren in een ander schip zien we op dit moment niet zitten en een huis kopen is een goede belegging, maar het neemt ook een hoop extra werk met zich mee.
En waar koop je een huis? Vlakbij het internaat of in een plaats waar je wel aan de wal zou willen. En een recreatiewoning is een goed alternatief, alleen houden die hun waarde niet zo goed als een huis.
En zo tobben we nog even door."

"Het is leuk voor de kinderen en ik vind de mensen op de camping grappig. Ze zijn in ieder geval leuker dan de mensen op de gewone wal. Ik zou niet weten waar ik anders 'vliegengordijnen van kitserige kralen' zou kunnen leren maken."

"Zodat we niet altijd op dat stuk ijzer hoeven te zitten. Als je eens een weekend ligt, kun je eventueel ook naar huis. Wij proberen altijd met de feestdagen in onze thuishaven te liggen. Gewoon om bij de familie te zijn. Als je een huis hebt, dan hoef je niet perse in je thuishaven te liggen. Je kunt gewoon naar huis rijden. Je hebt altijd een adres waar je kan overnachten. Nu zijn we aan de familie overgeleverd. Op zich niet erg, maar ik zit liever op m'n eigen.
Moeten we natuurlijk eerst een rijbewijs gaan halen. Dat hebben we nog steeds niet. (zucht)"


Naar het begin van SOFA e-zine.

HET MOMENT:

Door: Korina

Spijt!

"ALS JE MAAR ZORGT DAT JE NOOIT SPIJT KRIJGT VAN DINGEN DIE JE NIET HEBT GEDAAN. Spijt van dingen die je WEL hebt gedaan, daar kan je weinig mee, spijt van dingen die je NIET hebt gedaan zijn je eigen schuld."

"Nee, voor zover ik weet niet. Van alle rare dingen heb ik ergens wel wat opgestoken."

"Midden in de nacht stond de politie voor de deur om ons te vertellen dat mijn oma die nacht gestorven was. Iedereen was dol op oma. Mijn broertje was niet wakker geworden van dit nachtelijk bezoek en ik wist niet beter dan zijn slaapkamer in te stormen en zonder waarschuwing te roepen dat oma gestorven was. Sorry broer!"

"Ik heb gelukkig nooit geen spijt gehad van grote beslissingen, ik heb er bijvoorbeeld nooit spijt van gehad dat we zijn gaan varen. Ik heb regelmatig spijt van andere kleinere zaken, zoals dat ik niet eerder aan een klus begonnen ben, of dat ik beloofd heb om iets te doen waar ik eigenlijk helemaal geen zin in of tijd voor heb. Ik neem mezelf altijd voor om dat in de toekomst beter te doen, maar dat lukt vaak niet en daar heb ik dan weer spijt van."

Naar het begin van SOFA e-zine.

WOORDENKRAAM:

Door: Lilian

Klusjes voor de Kids

We willen tegenwoordig allemaal een huis of appartement aan de wal, al dan niet om praktische of economische redenen. En om ooit zelf in te kunnen wonen natuurlijk.
Maar of dat laatste nu zo’n strak plan is? Volgens mij kun je het beste tot aan het einde der dagen blijven varen, want iedereen kan het je vertellen: eenmaal aan de wal hebben de mensen nergens tijd meer voor.
Mijn ouders en schoonouders zijn inmiddels ook ‘gepensioneerd’ en zouden kunnen genieten van een rustige ‘oude’ dag. Wij maken wel eens gebruik van deze situatie en ‘belasten’ ze met wat kleine karweitjes. Inmiddels hebben wij echter ondervonden niet met dringende karweitjes over de brug te komen. Want vragen wij na enkele weken - maanden - of dit of dat al gedaan of gehaald is, krijgen wij steevast als antwoord: “Daar hebben wij écht nog geen tijd voor gehad!”
Geen tijd? Jullie zijn toch gepensioneerd, hoeven niet meer te werken, kunnen een beetje hobbyen, tuinieren, fietsen of lekker relaxed een boek lezen? Je zou toch menen dat er tussendoor wel een uurtje overblijft om wat postzegels te halen of de kleren van de stomerij. Niets is echter minder waar. “Wij zijn tóch de héle dag bezig hoor...”, klinkt het altijd verontschuldigend. Waarméé kunnen ze ons echter niet vertellen.
Waarschijnlijk gewoon met dat genieten van die ‘oude’ dag en de klusjes voor de kids. “Ach, ze zeiden toch dat die niet dringend waren?”

Naar het begin van SOFA e-zine.

EEN HUIS AAN DE WAL:

Door: Coby en Nico

Hier raken we niet snel over uitgepraat

Een huis aan de wal, dat is een thema waar je niet snel over bent uitgepraat. Voor een ieder is dit weer anders. Ik wil het dan ook uit onze situatie belichten. Wij hebben geen kinderen waar we voor woonruimte moeten zorgen. Wij varen veelal in Duitsland, zijn niet 'weekend gebonden' en nemen onze vrije tijd zoals ons het beste uitkomt.

Voor camiliteiten zijn we ingeschreven bij een woningbouwvereniging die de regel hanteert: "Wie het langst ingeschreven staat is het eerst aan de beurt". Dat zal in ons geval uitkomen dat het eerste de beste huis wat aangeboden wordt voor ons is.

Als pensioenvoorziening hebben we enige verzekeringen, waarvan we op den duur alsnog een huis van kunnen kopen als we dat willen. We hebben enige jaren geleden wel eens gedacht om een huis te kopen, maar dat vergt ook zijn onderhoud en kosten, dus voor ons voorlopig nog geen huis aan de wal. Maar wij weten uit ervaring dat tijden snel kunnen veranderen, dus dit is een momentopname.

Naar het begin van SOFA e-zine.

EUROPORT MARITIME:

Door: Sybren

Record aantal exposanten op Europort Maritime 2005

Europort Maritime, de internationale vakbeurs voor de héle maritieme sector, telt in november naar alle verwachting meer dan 700 nationale en internationale maritieme aanbieders. Met zo'n 250 internationale en bijna 500 nationale bedrijven vormt de beurs nu al een evenement waar Nederland trots op mag zijn. De combinatie van één tweejaarlijkse vakbeurs in Nederland voor de hele sector met de locatie in het hart van de industrie maakt dat Europort Maritime voor vrijwel ieder bedrijf extra aantrekkelijk geworden is.

Nieuwe plattegrond


Dankzij de toeloop van exposanten heeft de organisatie van Europort Maritime besloten twee extra tijdelijke hallen bij te bouwen op het terrein van Ahoy'. Bovendien is voor het eerst Ahoy' van drie kanten toegankelijk voor bezoek. Op www.europortmaritime.nl is te zien dat Hal 1 en 1a voornamelijk gevuld is met aandrijving. Hal 2 en 3 worden bevolkt door communicatie en navigatie, de hallen hal 1b, 1c, 4 en 5 bevatten een verzameling van uiteenlopende maritieme aanbieders en hal 6 is gereserveerd voor de baggerindustrie en landenpaviljoens.

Voorregistratie nu online!


Samen met de vernieuwde plattegrond is het nieuwe registratiesysteem van Europort Maritime afgelopen week live gegaan. Bezoekers kunnen nu alvast een kijkje nemen op de beursplattegrond en tevens al registreren voor een gratis bezoek aan de beurs!
www.europortmaritime.nl

Rotterdam maakt zich op voor grootste vakbeurs van het jaar


Rotterdam, de stad die in binnen- en buitenland bekend staat als dé Mainport voor Europa, maakt zich op voor de grootste maritieme vakbeurs ooit in Nederland georganiseerd. Dé havenstad van Nederland is vooral bekend van de vele activiteiten in het havengebied. Maar Rotterdam heeft meer! Nieuwe evenementen, vernieuwende kunst -en cultuur, een uitgebreid winkelaanbod en zinderend uitgaansleven.
www.rotterdam.info

Boek nu uw hotel!


Speciaal voor bezoekers en exposanten van Europort Maritime heeft Ahoy een overeenkomst gesloten met hotelservice Rotterdam. Gezien het hoge aantal verwachte internationale bezoekers dient u wel rekening te houden met drukte. Boek daarom ruim van te voren! www.hotelservicerotterdam.nl

Naar het begin van SOFA e-zine.

BOEKENWURM:

Door: Lilian
M.m.v. henriette

Leesvoer voor stormachtige zomeravonden

Kinderen van Ringwereld
Larry Niven


Kinderen van Ringwereld is het vierde boek in de Ringwereld-cyclus. Het is een boek geheel in de stijl van Larry Niven, in het begin onwijs chaotisch en wordt de lezer overspoeld met een meuk aan informatie. Later is het boek moeilijk weg te leggen, omdat begrippen als interstellaire ruimte, intelligente hominide, stapschijf en antimaterie grip krijgen op het verhaal. Het leukst vind ik de tochten op de zweefschijven. Het stomst? Opgemaakte zinnen als
‘Toen

onderbreking

versprong het uitzicht,ISBN 90-225-3941-5

De Historicus
Elizabeth Kostova


Is een roman die voortborduurt op de klassieker Dracula. Het boek omschrijft de zoektocht van een meisje, wier roots verwant zijn met de griezelige graaf. En een soortgelijke zoektocht van haar ouders. Het is een boek van uitersten, dan pagina’s lang meeslepend en beeldend en vervolgens periodes van ellenlang en hartgrondig saai. In mijn ogen haalt het boek het niet bij de klassieker, waarop het is gebaseerd. Wat niet wegneemt, dat de manier waarop de verhaallijnen in elkaar overlopen, in combinatie met de nauwe scheidslijn tussen realisme en fictie, knap is gedaan. Het einde is tevredenstellend te noemen.

ISBN 90-458-5062-1


De goddelijke geheimen van de Ya-Ya zusters
Rebecca Wells


Bijna alle boeken die zich afspelen in de zuidelijke staten hebben een bepaalde sfeer: je voelt de hitte, proeft de garnalen en ziet het Spaanse mos aan de bomen hangen. Zo ook in de Goddelijke geheimen van de Ya-Ya zusters, het verhaal over een moeder en dochter die uit elkaar zijn gegroeid en hun problemen maar niet kunnen oplossen. Totdat de Ya-Ya zusters – waarvan de moeder Vivi er een is – er zich mee gaan bemoeien. Sidda – de dochter – krijgt het boek met de Goddelijke geheimen toegestuurd en langzaam ontrafelt zich het verleden en wordt duidelijk dat de luchthartige Vivi meer bagage met zich meedraagt dan haar dochter ooit heeft vermoed.

Het verhaal heeft op zich niet veel om het lijf, maar het is de broeierige sfeer en de mooie verteltrant die het hem doet.

ISBN 90-295-5597-1

Naar het begin van SOFA e-zine.

EEN HUIS AAN DE WAL:

Door: Susan

De belangrijkste reden

De belangrijkste reden bij ons om een huis erbij te kopen was dat we toch nog een beetje verder weg konden blijven varen en uiteraard in de toekomst een thuis voor de kinderen te hebben als ze eens wat hebben, dat ze thuis kunnen zijn en niet verplicht naar boord moeten komen. Daarbij komt dat ik van huis uit gewend ben, dat we altijd al een huis hadden.

Het was ook best wel wat hoor om er ook nog een huis bij te hebben en in het begin had ik ook niet echt zoiets van dit is lekker thuis. Dat is inmiddels wel anders. Ik vind het prettig dat ik naar huis kan gaan, en in mijn eigen bed kan slapen en niet verplicht ben, als ik eens naar huis wil/moet gelijk bij iemand anders aan te moeten kloppen. Daarnaast is het natuurlijk ook een goede investering voor de toekomst.

Ooit zullen we toch een keer stoppen met varen, en wie weet hoe de tijd dan weer is. Als je dan je huis al vrij en onbelast aan de wal klaar hebt staan en je je daar ook al thuis voelt is de overstap van het varen naar de wal denk ik niet meer zo vreselijk groot als dat je dat uitstelt tot het moment dat je echt gaat stoppen met varen.

En wanneer kunnen de kinderen het huis in? Ja, een hele moeilijke vraag, een paar jaar geleden dacht ik als ze eens een jaar of 15-16 zijn, dan moet dat wel lukken, maar nu de oudste bijna 15 wordt, heb ik nog niet het idee dat het goed is hem al alleen in huis te stoppen en evt. volgend jaar zijn zusje erbij. Laat hem nog maar even lekker op internaat, daar krijgt hij elke dag zijn eten, wordt er toch nog voor hem gezorgd, dat vind ik wel een veilig gevoel. Zelf wil hij ook nog niet de hele week alleen in het huis zitten, daar heeft ie nog helemaal geen zin in, dus voorlopig schuiven we het nog maar een jaar of wat op. We zien wel, als de tijd er rijp voor is, staat in elk geval het huis klaar.

Naar het begin van SOFA e-zine.

UITGAANSTIPS:

Door: Sybren

Uitgaan langs het water

Uitgaan in Keulen


Sie wurde zum ersten Mal deutschlandweit von der Kölner Theaterkonferenz ins Leben gerufen (www.theaternacht.de). Sie war die Erste und sie ist die Größte. Ausschnitte aus Bühnenstücken, Proben, Lesungen, Musik, die Künstler hautnah erleben, später die Theaternacht- Party im Opernfoyer, schauen, hören, genießen bis in den frühen Morgen. 140 Programmpunkte an über 30 Spielorten. 900 Akteure, die zeigen wie reich das Theater in Köln ist. Reich in seiner Vielfalt.
www.theaternacht.de

Uitgaan in Essen
The Phantom of the Opera


A fantastic world full of love and passion in the catacombs of the Parisian opera in the year 1881 and the rousing love story of the beautiful ballet girl Christine and the uncanny man, who hides his distorted face behind a mask. She means to recognize in him the "angel of the muse" and becomes by way of his help the celebrated star. However, the lovesick phantom wants more...
Ticketline: 0 18 05 / 44 44 (0,12€/Min.)
Colosseum Theater Essen, Altendorfer Straße 1, D - 45127 Essen
Tel.: +49 (0) 201 / 2402-0 www.dasphantomderoper.de

Naar het begin van SOFA e-zine.

OP DE FLAT:

Door: Henriette

In de machinekamer

We drinken koffie bij familie op vier hoog in de flat. In de woning beneden ons zijn ze vreselijk aan het verbouwen of aan het verhuizen of allebei. Het is een behoorlijk lawaai, we vinden het allemaal niet normaal.
'So hè', zegt één van onze kinderen, 'ik weet niet, wat ze beneden in de machinekamer aan het doen zijn.'

Naar het begin van SOFA e-zine.

WIE PARKEERT IN:

Door: ingrid

De vrouw, de baas of de workaholic

vrouwenparkeerplaats

Naar het begin van SOFA e-zine.

HUISHOUDMAND:

Door: Korina
M.m.v.Sybren

Dubbele afwas en knoflookpersen

Dubbele afwas


Ben je met veel mensen aan boord of wil je de afwas automaat niet te vaak draaien, de nieuwe Candy CDI 3015S en 4015S hebben extra veel ruimte. Met flexibele korven is de ruimte efficiënt te benutten en ontstaat een kwart meer ruimte. Zo passen er wel 15 couverts in inplaats van de gebruikelijke 12.
De CDI 3015S is er vanaf 890 euro.
De CDI 4015S is er vanaf 990 euro.

Zie ook: www.candy.nl

Twee knoflook persjes


Gezien bij Ikea.
De Ikea 18117 Prijs 2.95 euro.
Met een halflos scharnierend bakje goed schoon te maken.
Met een prima prijs-kwaliteit verhouding.
Cijfer 9

Gezien bij Blokker.
Leifheit Proline Prijs 9.99 euro.
Uitgevoerd in kunststof en roestvrij staal en ook met een los bakje.
Cijfer 7.5

Naar het begin van SOFA e-zine.

EEN HUIS AAN DE WAL:

Door: Korina

Wij kijken nu redelijk serieus

Wij zijn op dit moment redelijk serieus aan het kijken naar een huis. Hebben een aantal op het oog die we graag zouden willen zien. We hebben het schip verkocht en gaan volgende week verhuizen. We gaan dan wonen en varen op een kleiner schip. Dit zolang ons nieuwe schip nog niet klaar is en dat zou best eens een jaartje kunnen duren. We zijn van plan om het rustig aan te doen, het is niet de bedoeling dat we ons intussen lam gaan varen. Mooi de tijd dus om eens wat anders te doen.

In de eerste instantie willen we graag een huis omdat we graag wat meer vrije tijd zouden willen hebben. Maar we willen niet wonen in de stad waar onze kinderen op het internaat zitten. We gaan dan wel naar de plaats waar we zijn opgegroeid en de familie woont. Het zal dus eerst een weekend huis worden. Of ik moet met de kinderen aan de wal gaan. Maar daar zijn we nog niet uit. Die stap is behoorlijk rigoureus. Omdat dan de kinderen van het internaat gaan en ergens anders op school zouden moeten. Die beslissing stellen we nog even uit.

Ik wil wel een huis met een zolder. Die mis ik aan boord wel heel erg. De dozen met spullen die voorlopig in de opslag moeten staan inmiddels tot aan het plafond. Ik begrijp niet waar ik al die zooi hier aan boord heb weggestouwd.

Naar het begin van SOFA e-zine.

COMPUTERTIPS:

Door: Sybren

Omgekeerd printen en e-mails ondertekenen

Printen in omgekeerde volgorde in Word


Heb je een Inktjetprinter die de pagina's afdrukt met de bedrukte kant naar boven, waardoor de eerste pagina onder op de stapel komt liggen?
Je kunt in plaats van handmatig sorteren, Word opdracht geven dat deze de sorteertaak moet verrichten.
Klik hiervoor op "Bestand-Afdrukken", Druk nu op de toets opties (lniks beneden) en kruis nu de optie "Omgekeerde afdrukvolgorde aan" onder "Afdrukopties"
Klik nu op OK en je document komt in de goede volgorde uit de printer.

Naar het begin van SOFA e-zine.

HET MOMENT VOOR DE VOLGENDE SOFA:

Door: Korina

Geweld

Heb je wel eens te maken gehad met geweld of met intimidatie? Was dit ingrijpend en ben je hier nog dagelijks mee bezig? Of wil je er liever nooit meer aan terug denken?
Mail je reactie naar Korina
Ze zullen anoniem geplaatst worden.

Naar het begin van SOFA e-zine.

VROUWEN:

Door: Peter

Niet geschikt voor domme vrouwen

Een groep jonge vrouwen komt aan op hun vakantiebestemming en gaat op zoek naar een hotel.
Al snel vinden ze een hotel met vijf verdiepingen waarbij op een bordje staat: 'Alleen voor vrouwen'.
Ze besluiten naar binnen te gaan en de gastheer leidt hun verdieping per verdieping rond.

Op de eerste verdieping aangekomen staat er op een bordje:
'Hier zijn de mannen heel slecht in bed maar ze zijn heel lief, attent en gevoelig'.

De dames giechelen wat en gaan zonder lang twijfelen naar de tweede verdieping.

Op de tweede verdieping aangekomen staat er op een bordje:
'Hier zijn de mannen héél goed in bed maar meestal behandelen ze de vrouwen slecht'.

De dames vinden dit onaanvaardbaar en gaan nog een verdieping hoger.

Op de derde verdieping aangekomen staat er op een bordje:
'Hier zijn de mannen excellente minnaars en gevoelig voor de wensen en verlangens van de vrouwen'. Dat lijkt ideaal voor de dames maar er zijn nog
twee verdiepingen en ze gaan verder omhoog.

Op de vierde verdieping aangekomen staat er op een bordje echt een verrassing:
'Hier hebben de mannen het lijf van Adonis, zijn gevoelig en attent voor hun partner, experts in het liefkozen, vrijgezel, hebben geld te over en zijn bereid om te trouwen'.

De dames zijn uitzinnig en klaar om te blijven, maar geïntrigeerd door het feit dat er nóg één verdieping is, gaan ze naar de vijfde.

Aangekomen op de vijfde verdieping zien ze vervolgens op het bordje staan:
'Hier zijn GEEN mannen!! Deze verdieping is enkel en alleen gebouwd om aan te tonen dat het onmogelijk is om een vrouw tevreden te stellen en dat ze altijd méér wil... !!'.


N.B.: Stuur deze boodschap naar intelligente mannen die een glimlach nodig
hebben, en aan vrouwen die intelligent genoeg zijn en erom kunnen lachen...

Naar het begin van SOFA e-zine.

VOOR DIEGENE DIE DE 30 GEPASSEERD ZIJN .....:

Door: Marieke

Heb jij ook A.A.A.D.D. ?

Ze hebben eigenlijk een diagnose gevonden voor mijn probleem. Hoera!
Het heet A.A.A.D.D. ofwel Age Activated Attention Deficit Disorder.

Dit zijn de symptomen:

Ik beslis om de auto te wassen; ik vertrek richting garage en zie de post liggen op tafel.
OK, ik ga de auto wassen.

Maar eerst toch even de post doorbladeren.
Ik leg mijn autosleutels op mijn bureau, filter de reclamefoldertjes uit de hoop post en zie dat de vuilnisbak vol zit.

Dus ik leg de rest van de post, waaronder enkele rekeningen, op mijn bureau en zet de vuilnisbak buiten.
Of nee, toch eerst nog vlug de rekeningen betalen.

Waar liggen die overschrijvingsformulieren alweer?
Oeps, ik heb er maar 1 meer...
Ik heb er nog reserve in de kast boven.
Aha, daar staat mijn cola.

Eerst die extra overschrijvingsformuliertjes zoeken.
Eerst die cola wat verder van de computer zetten of ik sla hem nog omver en dan mors ik op mijn toetsenbord.
Weet je wat, ik zet hem gewoon in de koelkast, dan blijft ie fris.

Ik ga naar de keuken en bemerk dat mijn plantjes er nogal droog bijstaan:
die hebben dringend water nodig!
Ik zet de cola op het aanrecht en hola: daar ligt mijn zonnebril!
Ik zocht hem al de hele morgen.

Die leg ik best even weg voor ik het vergeet.
Ik vul mijn gietertje met water en vertrek naar de bloempotten.
Aaaargh! Iemand heeft de afstandsbediening van de TV in de keuken laten liggen! (ikzelf dus)
Als ik vanavond TV wil kijken, zal ik er nooit aan denken om in de keuken te kijken,
dus ik leg die afstandsbediening beter direct in de woonkamer.
Ik giet wat water in de bloempotten en mors op de vloer, gooi de afstandsbediening op een kussen in de zetel en ga terug naar de hal.

Waar was ik nu weer mee bezig?
Op het eind van de dag: de auto is niet gewassen, de rekeningen zijn niet betaald, de cola staat op het aanrecht, de bloemen kregen te weinig water, ik heb nog steeds 1 overschrijvingsformulier en ik vind mijn autosleutels niet meer...

Ik probeer te ontdekken hoe het komt dat er vandaag niets is gebeurd.
Ik begrijp er echt niets van want ik was de hele dag druk bezig!!!
Ik ben er mij van bewust dat ik een ernstig probleem heb en moet dringend professionele hulp vinden, maar eerst even mijn e-mail checken...

Verstuur dit berichtje naar iedereen die je kent, want ik weet niet meer naar wie ik het al verstuurd heb.
Stuur het alsjeblief niet terug naar mij of je krijgt het waarschijnlijk nog eens doorgestuurd...

Voor mij heel herkenbaar!..voor jou ook??....

Naar het begin van SOFA e-zine.

LINK:

Door: Sybren

Een huis aan de wal

Als U denkt aan een huis aan de wal, is het zaak om alle aspecten eens onder de loep te nemen.
Veel informatie kunt U vinden op:
www.eigenhuis.nl/VerenigingEigenHuis

Naar het begin van SOFA e-zine.

RECEPT:

Door: Rianne

Pita-pizza'tjes

Pita-pizza'tjes...warm hapje voor de lunch/feestje (kinderfeestje-zelf beleggen), of voor wanneer de anker/vastmaakplekken vol zijn en je verder moet zoeken...,of een paar (verschillende?) met een salade als maaltijd.

Pita in de maat die je leuk/handig vind...er zijn er drie in de supermarkt (mini-normaal-egyptische)
Beleg: alles wat op een pizza kan, ofwel wat je lekker vind.
Bijvoorbeeld:
* gebraden kipfilet/schnitzell (overgebleven van gisteren) in stukjes gesneden.
* vleeswaren, bacon
* krabstick, garnalen, blik-vis...
* champignons, olijven, pijnboompitten...
* mais, (lente)ui, paprika, plukjes spinazie(diepvries pak portiebrokken), prei, tomaatjes...
* ananas, druiven, dunne appelplakjes...
* monchou/roomkaas, gorgonzola, geraspte of plakken jonge kaas, hüttenkase, brie...
* tomatensaus (vb tube zaanse), pesto...

Pita in de broodrooster warm maken (wordt hol), plat halveren zodat je twee bodems krijgt, beleggen en in de oven-grill tot kaas verkleurd.

*roomkaas erop smeren, verse halve druiven erop leggen, peper erover malen, plak jonge kaas...
*roomkaas, plakjes appel, gorgonzola....stinkt wel
*tube tomatensaus, restjes vlees klein snijden en even bakken met (lente)ui, event.peper/kruiden, jonge kaas
*tomatensaus, plukjes spinazie, peper/zout/knoflook, hüttenkase
*dik pindakaas, satehkruiden/sambal, kipfiletreepjes (van gister...), mais, sprenkel ketjap en/of gembersaus erop (kan ook alles eerst door elkaar roeren en dan op het broodje smeren)

Eetze

Naar het begin van SOFA e-zine.

OP DE HAK:

Door: anoniem

Heaven... and more

Een vrouw van 46 krijgt een hartaanval en ligt in het ziekenhuis.
Terwijl ze op de operatietafel ligt, dichtbij de dood, krijgt ze een visioen.
Ze ziet God en vraagt: "Is mijn uur gekomen?"
God antwoordt: "Nee, je hebt nog 43 jaar, 2 maanden en 8 dagen tegoed.”
Bij het ontwaken uit de verdoving besluit ze een facelift en een liposuctie te laten doen, haar lippen te laten opspuiten met collageen, haar borsten te laten corrigeren... Kortom: "The Works"
Nu ze weet dat ze nog lang te leven heeft, loont het ruim de moeite.
Na haar laatste operatie komt ze totaal gerenoveerd uit het ziekenhuis en wordt bij het oversteken van de straat gegrepen door een ambulance.
Dood.
In de hemel aangekomen vraagt ze aan God: "Ik dacht dat ik nog meer dan 40 jaar tegoed had! Waarom heb je me omver laten rijden door die ambulance?"
Zegt God: "Meid, ik had je helemaal niet herkend!!!!"

Drie Limburgse moeders zijn aan 't praten over hun dochters. De eerste zegt: "Ich hep vandaaaaaaag sigaretten gevonden op de kaaaaamer van mijn dochter en ich wis niet eens dat ze smoorde!"
"Och", zegt die tweede "ich hep vandaaaaaaag een fles whisky op de kamer van mijn dochter gevonden en ich wis niet eens dat ze drooooonk!"
"Da's allemaaaaaal nog niks", zegt de derde "ich hep vandaaaaag condooms gevonden op de kamer van mijn dochter en ich wis niet eens dat ze Ne piet had."

Twee mannen botsen in de supermarkt tegen elkaar met hun kar. Excuseer, zegt de ene man tegen de andere, ik ben wat zenuwachtig, want ik ben mijn vrouw aan het zoeken. Ja, zegt de andere, ik ook, willen we samen zoeken? Ok, zegt de eerste man, hoe ziet UW vrouw eruit? Ze is blond, heeft volle rode lippen, blauwe ogen en ze draagt een smalle witte jurk met een diep décolleté en hoe ziet uw vrouw eruit? Laat maar zitten,
zegt de andere, we gaan die van u zoeken.

Naar het begin van SOFA e-zine.

KOMKOMMERTIJD:

Door: anoniem

De basisvraag is WAAROM?

In deze drukke tijden is het moeilijk om de tijd te nemen om zich de werkelijke vragen te stellen.

WAAROM kan je een pizza vlugger bij je thuis hebben dan een ziekenwagen?
WAAROM is er een parkeerplaats voor gehandicapten bij een schaatsbaan?
WAAROM bestellen mensen een dubbele Cheesburger, een grote frites en een Cola light?
WAAROM kopen we hot dog-worstjes in een doos van tien en de broodjes in een pak van 8?

Daarenboven heb je je nooit afgevraagd:

WAAROM vrouwen geen mascara kunnen aanbrengen met gesloten mond?
WAAROM het woord 'afkorting' zo lang is ?
WAAROM je om WINDOWS te sluiten op de startknop moet drukken?
WAAROM citroensap kunstmatige smaakstoffen bevat en het product voor de afwasmachine gemaakt is met echte citroenen
WAAROM er geen kattenvoeding bestaat met muis-smaak?
WAAROM voeding voor honden nieuw is met verbeterde smaak; wie heeft dit getest?
WAAROM ze de naalden voor euthanasie steriliseren ?

U kent zeker wel de onverwoestbare zwarte dozen in vliegtuigen:
WAAROM maken ze het ganse vliegtuig niet in dit materiaal ?
Als vliegen zo veilig is WAAROM noemt men de aankomsthal op het vliegveld dan 'Terminal' ?

En verder:

WAAROM drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn ?
WAAROM moeten we een mail sturen aan de helpdesk om te melden dat er geen internetverbinding is?
WAAROM wassen we onze badhanddoeken, worden we niet verondersteld proper te zijn als we ons er mee afdrogen ?

WAAROM dragen Kamikaze piloten een helm?
Als we een smurf doen stikken, welke kleur krijgt die dan?
Hoe heeft men de panelen 'VERBODEN OP HET GRASVELD TE LOPEN' in het midden van het grasveld kunnen zetten ?
Vinden analfabeten het leuk om lettertjes in de soep te hebben?
Toen de mens ontdekt heeft dat de koe melk geeft, waar was hij eigenlijk dan naar op zoek?
WAAROM heeft die oen van een Noach die twee muggen niet doodgeklopt?
Krijgen de arbeiders bij Lipton ook een koffiepauze ?
WAAROM krimpen schapen niet als het regent?
Als een woord verkeerd geschreven staat in het woordenboek, hoe weet men dat?
WAAROM?

Naar het begin van SOFA e-zine.

VOLGENDE SOFA:

Wat kijken we vanavond?

Wat kijken we vanavond op tv?
Wat is je favoriete zender?
Welk programma vind je het leukst?
En wat voor programma mis je op tv?

Het volgende SOFA e-zine verschijnt rond 15 september 2005

Naar het begin van SOFA e-zine.

ABONNEMENT:

U kunt zich gratis abonneren op e-zine SOFA door een e-mail te sturen naar: majordomo@vaart.nl
met de tekst: subscribe vaart-sofa

Naar het begin van SOFA e-zine.

COLOFON:

E-zine SOFA is een onafhankelijk E-zine dat op vrijwillige basis gemaakt wordt door:


Henriette
Ingrid
Lilian
Korina
Peter
Petra
KAREF
Jeanine

E-zine SOFA kan niet zonder de steun van zijn lieve lezers die altijd weer stukjes mailen voor zijn rubrieken.

De redactie is via e-mail te bereiken op dit adres.


VASTE RUBRIEKEN MET LEZERSBIJDRAGEN


BOEKENWURM, is de boekenrubriek van Lilian. Zij zoekt voor deze rubriek stukjes waarin jij één of meerdere boek(en) beschrijft, waarop je anderen wilt attenderen.
Ook reacties op eerder behandelde boeken zijn van harte welkom.
Een bijdrage mail je naar Lilian.

SOFA PANEL, Wordt verzorgd door Ingrid. Ben jij actief varend, lees je niet mee op de mailinglist 'vaart-familie' en vind je het leuk om 15 minuten per 14 dagen aan het invullen van de panel vragen te besteden?
Dan kun je je opgeven bij Ingrid.

WHAT'S IN A NAME, is de rubriek over scheepsnamen. Jeanine is voor deze rubriek altijd op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun scheepsnaam.
Opgeven kun je bij Jeanine.

HUISHOUDMAND, Korina is driftig op zoek naar allerhande, praktische huishoudtips!
Heb jij besparingstips, schoonmaaktips of persoonlijke ervaringen met nieuwe producten, die op de
markt komen?
Dan word je verzocht die te mailen naar Korina.

IN HET NIEUWS: Welk nieuwsbericht maakte de afgelopen weken de meeste indruk? Petra verzamelt deze nieuwsberichten graag.
Kleine of grote indrukwekkende nieuwsberichten kunnen gemailed worden aan Petra.


OVERIGE RUBRIEKEN MET LEZERSBIJDRAGEN:


REACTIES: Reacties op een artikel uit het E-zine SOFA
KOMKOMMERTIPS: Ellenlange melige lijsten of lange moppen
OP DE HAK: Moppen
TECHIES: Computervragen
RECEPT: Snel klaar recepten

Bijdragen voor de 'overige rubrieken met lezersbijdragen' kunnen gemailed worden naar E-zine SOFA

Naar het begin van SOFA e-zine.

Contact:

Ook een reactie? Mail naar Henriette. of maak gebruik van het formulier:

Je naam (scheepsnaam) - altijd invullen:

Je e-mail-adres - altijd invullen:

Je reactie:

     

Verder nog wat te vragen?
Mail dan naar: SOFA


Naar het begin van SOFA e-zine.

index