Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.7 van 22.8.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige afleveringen:

0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

 
SOFA

Is een initiatief van Esther en Henriette.
Met medewerking van tante Lourentia.
SOFA verschijnt tweewekelijks.

 
 
 
Met in deze uitgave:
 • Van de redactie.
 • In het nieuws. 
 • In de bladen.
 • Column.
 • Dagjes tips.
 • Klein portret.
 • Kleine gastjes.
 • Shoppingmix  
 • Op rijm.
 • Recepten.
 • Sofa girl.
 • Vraag en aanbod.
 • Reacties.

 
Van de Redactie.
 
Zo, dit is alweer de zevende SOFA. De tijd gaat hard hè. We zitten er al in alsof we een echt journalistenbureau runnen!
 
In deze SOFA is weer van alles te beleven.
Ik zal het kort houden, want anders krijgen we elke keer maar dezelfde inleiding, en da's niet de bedoeling.
 
Deze keer zullen jullie geen Site seeing vinden want we waren het grootst gedeelte van de tijd in Duitsland en dan is het natuurlijk een beetje van de gekken om de hele avond te surfen op zoek naar leuke interessante sites. Dus wellicht de volgende keer weer een leuk aantal sites.
 
We wensen jullie weer veel plezier met deze SOFA!!
 
Esther
 
 

 
In het Nieuws.
 
 
Vreemdgaan.
 
Een op de drie Italianen gaat vreemd tijdens de vakantie en evenzoveel dromen ervan volgens onlangs gedaan onderzoek. 
Zolang de partner er niks van weet........ is er niks aan de hand meent de doorsnee Italiaan, waarom je parter opzadelen met een probleem, terwijl de schuld bij jezelf ligt........ lijkt de nationale Italiaanse gedachte.
Heb ik afgelopen week in het AD gelezen.
 
Nederlandse Men's Health schrijft: De waarheid moet maar eens verteld worden! Mannen die vreemdgaan hebben meer aandacht voor hun partner, helpen meer in het huishouden en besteden meer aandacht aan hun uiterlijk.
Kortom vreemdgaan is een must!
 
Voor iedereen die ernstig begint te twijfelen of een rotsvast vertrouwen heeft.
Het is mogelijk om op internet een love test te doen.
Bij een hoge score zit het wel goed, Bij een lage score...dumpen?!
 
Research : Henriette
 

 
In de Bladen.
 

Deze week in Story:

Commissaris van de Koningin was niet bij haar weg te slaan
Ed Nijpels betoverd door Maxima!
Er ging een golf van enthousiasme door Sneek toen bekend werd dat WILLEM-ALEXANDER zijn verloofde MAXIMA had meegenomen voor zijn bezoek aan de zeilwedstrijden van de Sneekweek. Even daarvoor was de Commissaris van de Koningin in Friesland op de hoogte gesteld. ED NIJPELS kon zijn geluk niet op, dat juist hij de gastheer mocht zijn van dit bezoek, dat vooraf met uiterste geheimhouding omgeven was

Costa-actrices konden elkaar niet luchten of zien, maar...
Katja en Georgina sluiten vrede
Niet alleen in de film 'Costa' waren KATJA SCHUURMAN en GEORGINA VERBAAN concurrentes, ook buiten de set waren de twee actrices geen vriendinnen. Vooral de strijd om wie de titelsong mocht zingen, werd een aanslag op hun collegialiteit. De vraag was ook of Katja en Georgina samen in de televisieserie van 'Costa' te zien zouden zijn. De komst van FROUKJE DE BOTH had een positieve uitwerking. Katja en Georgina besloten de strijdbijl te begraven...

En verder deze week
Omstreden Italiaanse arts kan Oprah baby bezorgen
Hangt echtgenoot Sonja Barend miljoenenclaim boven het hoofd?
De nieuwe Oranje-prinsessen
Geldgebrek dwingt Boris Becker de baan op
Mariah Carey's zelfmoordpoging laat haar ex-vriend koud!
Aukje van Ginneken ook verliefd op collega

 

Soap:

Altijd al een opname van The Bold and The Beautiful bij willen wonen? Boek dan een reisje naar Portofino in Italië in november want daar vinden binnenkort weer spectaculaire opnames plaats. Ieder jaar trekt een groepje acteurs van The Bold and The Beautiful naar het sfeervolle Italië om daar, temidden van krijsende en hysteirsche fans, hun scenes op locatie te schieten. Wie er dit jaar naar Portofino afreizen is nog niet bekend maar zeker is wel dat het dit jaar een grote groep acteurs zal zijn. De acteurs die zo goed als zeker aanwezig zullen zijn: DAN MCVICAR (Clarke), DARLENE CONLEY (Sally) en JOHN MCCOOK (Eric).

Er zijn heel wat As The World Turns fanclubs waaronder zelfs in Nederland en sinds kort is er weer eentje bij. Niet zo maar eentje maar een officiële fanclub die samen werkt met As The World Turns en het aanspreekpunt wordt voor alle fans wereldwijd. Wie op zoek is naar nieuws, foto's, handtekeningen of zijn eigen verhaal kwijt wil kan contact opnemen met Mindi Schulman, As The World Turns Fanclub, P.O. Box 647, Merrick, New York, USA.

TOMMY LEE heeft meerdere redenen om woedend te zijn op zijn ex-vrouw PAMELA ANDERSON. De eerste is natuurlijk dat hij werd afgedankt als minnaar en meteen ook van de lijst gehaald als vader van de derde baby, de tweede is dat Pam op het punt staat te trouwen met rocker KID ROCK en de derde is dat de verliefde blondine zo druk is met haar nieuwe vlam dat ze haar kinderen vergeet. En dat kan Tommy Lee, vader van Dylan en Brandon, niet verdragen. Sinds Pamela zich in de armen van Kid Rock heeft gestort is zij avond aan avond aan het feesten en laat haar kinderen over aan de oppas.

 

Lees verder: http://www.story.nl

 

Deze week in Prive:

Albert en Beau samen in 'Boulevard' 

Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens worden collega's. De twee presentatoren gaan samen het programma 'Boulevard' bij RTL 4 presenteren. 'Het is een entertainment- en nieuwsprogramma waarin Beau de gebeurtenissen van de dag evalueert,' vertelt Albert. 'Het programma 'Van koninklijke huize' gaat er in op en ik doe het entertainment-onderdeel.' 

Willibrord Frequin is het zat! 

Willibrord Frequin is de leugens over zijn privé-leven meer dan zat. Al langere tijd gaan de geruchten dat hij en zijn vriendin Susanne alweer uit elkaar zijn. 'Dit is absolute waanzin!' briest de presentator. 'Suus en ik hebben het goed naar onze zin. Binnenkort gaan we samen op vakantie. Even stoom afblazen na alle rare maanden. We gaan nadenken over de toekomst. We wonen inmiddels samen en zijn nu op zoek naar een ander huis.' 

Violet Falkenburg weer aan het werk

Jarenlang was Violet Falkenburg het vertrouwde gezicht van het tv-programma 'Rondom Tien', maar de NCRV vond dat zij niet meer in het profiel paste en Violet moest het veld ruimen. De presentatrice zat daardoor enige tijd zonder werk, maar daar komt binnenkort verandering in. Violet gaat vanaf september tweemaal per week een consumentenprogramma bij TV-Gelderland doen. Bij deze regionale omroep komt Violet veel Hilversumse collega's tegen: ook Anne van Egmond, Henk Mouwe en Frits Bom hebben er een radio- of tv-programma. 

Antonie Kamerling gaat het maken in Hollywood! 

Antonie Kamerling heeft grootse plannen om een acteercarrière in Amerika te beginnen. Onlangs was de acteur in Hollywood om aanwezig te zijn tijdens de screening van de film 'Soul Assassin' waarin Antonie een grote rol speelt. Wat daar gebeurde, overtrof ieders verwachtingen. De filmagenten waren zo enthousiast over Antonie's acteerprestaties dat zij allemaal met hem willen werken! 

Hanny weer moeder geworden  

Zangeres Hanny is voor de vijfde keer moeder geworden. Haar dochter Kaithlyn Joelle Lorainne werd op 30 juli jl. om 18.37 uur geboren in het ziekenhuis in Ede. Kaithlyn woog bij de geboorte 7,5 pond en haar lengte was 51 cm. Alles is zo goed verlopen dat Hanny en haar baby na een paar uur naar huis mochten. Vanaf eind september zal Hanny haar zangcarrière weer oppakken.

Jan Rietman ontslagen  

Bijna gelijktijdig verloor Jan Rietman zijn moeder en zijn baan! Een dag na de begrafenis van zijn moeder raakte de presentator/musicus onverwachts zijn programma 'De Kantine' bij Radio Nationaal kwijt. Ook zijn medepresentator Henk Bres kreeg ontslag... Jan is zeer aangeslagen door de ruzie met programmaleider Bart van Leeuwen

Riem de Wolff treedt weer op  

Riem de Wolff is nog steeds kapot van verdriet vanwege de dood van zijn broer Ruud met wie hij jarenlang de 'Blue Diamonds' vormde. Toch probeert hij nu de draad van zijn leven weer op te pakken. Riem treedt zelfs weer op! 'Ik vorm nu samen met mijn zoon Stefan de formatie de 'New Diamonds' en we staan samen op het podium,' zegt Riem. 'Ik zie dit als een soort rouwverwerking.' 

Lees verder: http://www.prive.nl

Reseach: Esther

 


 
Column.

Mannen….

 De vorige keer had ik een column over kinderen, nu wil ik het eens over mannen hebben…….Jaja jongens….bergen jullie je maar…. ;o))

Nee hoor, nix ernstigs aan de hand, maar soms verbaas ik mij nog steeds over het 'sterke' geslacht. Ik zal eens een voorbeeldje noemen. Dan weet iedereen meteen weer waarom ze het 'sterke' geslacht genoemd worden.Verkouden zijn bijvoorbeeld. Dat is voor een man heel wat hoor. Dat moet je niet onderschatten. Nee…….dan zijn ze doodziek hoor……. Snuffend komen ze bij je, en laten goed merken dat ze ziek zijn. Beetje hoesten, af en toe een harde nies, en veel ach en wee. Wij vrouwen, behulpzaam als we zijn, vragen natuurlijk meteen: Schatje toch, gaat het wel???? Waarop een antwoord komt als: Oooohh, ik ben doodziek……En wij vrouwen..…wij begrijpen dat wel hoor. Het valt echt niet mee om een verstopte luchtkoker te hebben, en tranende ogen, en een kriebelkeel. Nee……spot er maar niet mee! Kijk, daarom worden mannen waarschijnlijk het 'sterke' geslacht genoemd. Om ze er nog maar eens aan te herinneren dat verkouden zijn gewoon echt helemaaaaal niet meevalt. En dat ze dan extra aandacht nodig hebben, en dat ze dan extra goed verzorgd willen worden, en dat ze dan echt heel erg in de watten gelegd moeten worden. Want dan zijn ze doodziek hoor!! En wij vrouwen……..wij gaan daar heel serieus mee om!!

Esther


 
Dagjes Tips.
 
 
Brielle.
 
Dit schattige vestingstadje gelegen aan het Brielse Meer heeft een bijna middeleeuwse uitstraling. Wij parkeerden gratis op het slagveld en stonden zo in het centrum. In het centrum vind je diverse goed bewaard gebleven panden, snoezige straatjes en leuke winkels.
Wat vooral opviel was dat de kinderkledingwinkels goed zijn vertegenwoordigd. Een speciale kinderschoenenwinkel vonden we in de Nobelstraat.
Koffie dronken we onder de Leffeparasols, midden in het centrum, op een gezellig terras, met eetgelegenheid o.a. mosselen.
 
 
Recreatiegebied Bernisse.
 
In dit recreatiegebied dat 15 automin. van de Botlek afligt valt vooral de stilte op, het is heel dubbel aan de ene kant zie je als je goed kijkt de industrie, aan de andere kant het uitgestrekte groene landschap. Er zijn verschillende strandjes (ook een met gele boeien afgezette voor kinderen), ligweiden en diverse wandel-,ruiter- en fietspaden. 
Op winderige dagen kunnen windsurfers hun kunsten vertonen. 
 
 
Attractiecentrum Zoetermeer.
 
Speciaal voor liefhebbers van snelheid, actie en spanning.
Voel je Verstappen of Schumacher in de karts of speel een lasergame in donkere gangen.
Kruisboogschieten of sumoworstelen?
Racen op een bochtig glooiend slotcircuit of de nieuwste computergames op een netwerk van 8 computers?
Altijd al een ritje op een rodeostier willen maken?
Hier is het mogelijk!
Waar: Attractiecentrum Zoetermeer, Wattstraat 20, Zoetermeer.
Info: 079-3426226 of http://www.attractiecentrum.nl
Activiteiten vanaf F10,-   
 
 
Space Expo- Noordwijk.
 
De eerste grote permanente ruimtetentoonstelling van Europa.
Hier vind je een o.a. model van een maanlander, diverse interactieve spelletjes, het moeilijkste ruimtespelletje en een gedeelte van een ruimtestation waar je doorheen kunt lopen.
Kinderen kunnen een gratis astronautendiploma verdienen met een speurtocht, met daarop handtekeningen van Wubbo Ockels en Andre Kuipers.
Waar: Space Expo, Keperlaan 3, Noordwijk.
info : 0900-87654321 (30ct./min.) of http://www.space-expo.nl
 
 
Uitagenda.
 
22 t/m 26 aug. Twent Balloning.
Per dag stijgen 35 luchtbalonnen op.
Ook allerlei andere activiteiten zoals parachutspringen en ou de vliegtuigen.
Waar: Oldenzaal- Recreatiegebied het Hulsbeek.
Info: 074-27770998 of http://www.twenteballoning.nl
Toegang: F5,-
 
23 t/m 26 aug. Preuvenemint.
Grootste culinaire evenement van Nederland, waarbij cullinaire gerechten uit de streek worden geserveerd.
Waar: Maastricht-Vrijthof Maastricht.
Info: 043-6313131 of http://www.preuvenemint.nl
Toegang: gratis
 
24 t/m 25 aug. Bloemencorso Winterswijk.
Optocht met praalwagens versierd met bloemen.
Ook kermis, volksspelen en kindervermaak.
Waar: Winterwijk- Centrum
Info: 0543-515121
Toegang: gratis
 
24 t/m 25 aug. Tropical festival Den-Helder
Cafe's gehuld in tropische sfeer met zomerse muziek, gerechten en drankjes.
Waar: Den-Helder- Centrum 
Info: 0223-614595
Toegang: gratis
 
24 aug t/m 25 aug Jazz in Lighttown.
Een van de grootste festivals bestaat dit jaar 25 jaar.
o.a. Jazz, cajun en bleus op binnen en buiten podia's
Waar: Eindhoven- Centrum
Toegang: Gratis
 
24 aug. t/m 26 aug. Uitmarkt Amsterdam.
Nationale opening van het culturele jaar.
Verschillende optredens op 30 binnen en buitenpodia.
Waar: Amsterdam-Museumplein en Leidseplein theaters.
toegang: Gratis
 
28 aug. Gronings ontzet.
Evenement met veel muziek, kermis, vurwerk enz.enz.
Waar: Groningen-binnenstad.
Toegang: Gratis
 
28 aug. t/m 2 sept. Arnhem Rijnfestijn.
Vierdagelijks feestje voor jong en oud.
Met jaarmarkt, vlootschouw, bungyroeien en kermis.
Waar: Arnhem- Centrum.
Toegang: Gratis
 
30 aug. t/m 2 sept. CHIO Rotterdam.
Waar: Rotterdam- Manege Kralingse bos.
Toegang: Gratis
 
1 en 2 sept. Het Parcours.
Jaarlijkse cultuur markt tevens opening van het Euregionale culturele seizoen.
Langs een kilometers lange rode loper worden ca. 200 optredens verzorgd.
Waar: Maastricht- centrum.
Toegang: Gratis
 
Henriette
 

 
Klein Portret.
 
Hoe heet je?
Marlies Evens

Hoe oud ben je?
Ik ben 39 jaar

Burgelijke staat, kinderen?
Ik ben gehuwd met Nico allom bekend en we hebben twee jongens Robin van 12
jaar en Maikel van 10 jaar.

Woonplaats of provincie?
Maasbracht

Ik vind geld wel of niet belangrijk, omdat?
Ik vind geld niet alles maar wel gemakkelijk als je het hebt.

Mijn favoriete vakantieland is?
Op het moment is dat Turkije omdat we er pas geweest zijn en het een mooi
en gastvrij land is.

Mijn favoriete eten is?
Het liefst eet ik buitenlands maakt niet zo veel uit als het maar exotisch
is,en ik het niet zelf klaargemaakt heb.

Eet je de stronkjes van de broccoli?
Ja , omdat die heel gezond zijn.

Ik vind het belangrijk dat...?
Dat mijn kinderen later leuke,spontane ,beleefde volwassene worden die zelf
hun boontjes kunnen doppen.

Ik heb een hekel aan.....?
Aan mensen die altijd iets over andere mensen te zeggen hebben,en mensen die
denken dat ze perfect zijn ,en dat ook laten merken.

Dit wilde ik nog even kwijt
Dat mensen elkaar accepteren zoals ze zijn en dat ze toleranter zijn
tegenover elkaar.


 
Kleine Gastjes.
 
Dag lieve kinderen,

Voor sommige kinderen is de vakantie al bijna afgelopen en anderen zijn nog maar net aan boord.
Maar misschien ga jij straks voor het eerst naar het internaat en groep 3.
Ik zal je vertellen over Janneke die lang geleden voor het eerst naar het internaat ging.
Janneke was op bijna alle ligplaatsscholen geweest. Op de Zwarte Zwaan in de Maashaven, op de Witte Zwaan in de Leuvehaven, op de Groene Zwaan bij juf Nelly in Terneuzen en weet jij hoe ze allemaal heten in Zwolle, Amsterdam, Dordrecht, Maasbracht? Janneke had zelfs vriendjes en vriendinnetjes gekregen op de Zwaan scholen omdat je er  altijd wel bekenden zag. Nu was het zomervakantie en ging ze samen met mama spulletjes voor het internaat kopen. Gelukkig hadden ze een lijstje gekregen wat er allemaal moest zijn.
"We kopen alles nieuw en extra groot, dan kan je een hele tijd vooruit", zei mama. Janneke kreeg wel 4 pyjama`s. 1 voor aan boord en 3 voor het internaat. Heel veel sokken en ondergoed en leuke nieuwe kleren. Ook kreeg ze iets wat ze nog nooit  had gekregen en toch nodig was, nl. een regenpak met rubber laarzen. Zelfs haar eigen handdoeken en washandjes hadden ze gekocht. Mama had nu de naaimachine op tafel om in elke sok en broek haar naam te naaien. Dit stond al geborduurd op een stukje stof en ook stond de naam van haar schip er bij. Dit vond ze toch wel tof, want je zou maar met de onderbroek van een ander aan lopen! Ook had ze een toilettas vol met dingetjes gekregen en nieuwe potloden met een tekenblok. Dan kon ze een mooie tekening maken voor iedereen aan boord. Daar konden ze dan naar kijken wanneer ze Janneke een beetje misten. "Maar als ik dan een beetje verdrietig om jullie ben?" vroeg Janneke. Moeder dacht lang na en zei toen:" Pak maar eens de leukste foto`s uit het mapje in de la. Ik ga even naar de winkel om iets te kopen."  Ze kwam terug met een grote fotolijst.
"Zo, stop daar maar alles in" zei mama. Toen het klaar was kon ze naar iedereen van de familie kijken want van iedereen zat er wel een foto tussen. Ook van de hond en van hun schip. Dit was een geweldig idee. De eerste week op het internaat moest Janneke best wel eens huilen, maar dan keek ze naar de fotolijst en ging het verdriet gauw over. Janneke had al snel vriendinnen en er was zelfs een meisje die al langer op het internaat was die ze kon van de Witte Zwaan school.
Nu is Janneke al van het internaat af en woont ze alleen op kamers. Haar vriendin van de Witte Zwaan woont bij haar om de hoek en het meisje waar ze samen een slaapkamer op het internaat mee moest delen is nog steeds haar grootste vriendin.

Lieve kinderen veel plezier op het internaat en succes op school. En jij die nog een poosje aan boord moet blijven, misschien mag je met mama mee op vrijdag naar het internaat dan kan je ook een beetje wennen. Je zult je broer of zus best wel missen maar het is zo weer weekend.
Misschien kunnen jullie samen een weekkalender maken en elke dag met een paperclip aanwijzen.
Dan kan je tellen over hoeveel dagen het weer vrijdag is.

Lieve kinderen tot de volgende keer.
Het duurt misschien 2 weken, dan e-mailen we elkaar weer.
Veel liefs en sterkte van tante Lourentia.
 

 
Shoppingmix
 
ALTE POST
In Bramsche is een gezellig restaurantje annex cafe in een oud postkantoor.
Als je de winkelstraat volgt kom je op een plein terecht met een kerk dan zie je het vanzelf, het oude uithangbord van het postkantoor hangt er nog aan.
Het is geen uitgebreide menukaart maar je kunt er lekker eten voor niet al te veel geld. Het is voornamelijk Duitse kost.

AUTOSTAD
In Wolfsburg heb je autostad. Bij de volkswagen fabriek is een heel terrein waar je vanalles over auto's kan zien. Je kunt er ook eten. Daarvoor hoef je geen toegangskaartje te kopen. Ik ben zelf nog nooit binnen geweest maar we hebben er al verschillende keren gegeten. Als je aan de ligplek bent hoef je alleen maar de brug over. Je hoeft niet eens te lopen want op de brug is een lopende band dus je wordt vanzelf over het water getransporteerd. Bij binnenkomst van het restaurant krijg je een soort van creditcard. Iedere consumptie wordt op die kaart gezet. Restaurant is eigenlijk een verkeerd woord. Het is een hal met restaurantjes. Ze hebben daar ook heel lekker ijs.
Als je klaar bent met eten dan ga je naar de kassa en reken je af
.


In Ruhen aan de ligplek zit een pizzaria. Niet al te duur en lekker eten.
Vaak tref je nog wel eens collega's want het restaurant zit vlak langs het water en ik ben vast niet de enige die wel eens geen zin heeft om te koken.
Als je klaar bent met eten kun je ook nog een pilsje drinken aan de bar.
(niet te veel natuurlijk, morgen weer varen)

Hopelijk heb je hier iets aan.

groetjes Jeanine

m/s Montignac

P.S. Ik weet de naam van de pizzeria niet meer maar het zit vlak aan het water. (kan niet missen)
 
 
 
Deze rubriek kan alleen bestaan als wij tips van derden krijgen. Het is voor ons onmogelijk om altijd winkels, kappers en restaurantjes te bezoeken.
Zou iedereen die dit leest en die een winkel, kapper, restaurantje of zoiets weet, gelegen langs de vaarroute of in een laad- of losplaats dit willen mailen aan: Henriette driesen.alpheus@vaart.net met in onderwerp de text shoppingmix.
 

 
Op Rijm.
 
Door jezelf te zijn.
 
 
Ik hou niet van je om wat je bent,
maar om wat ik ben als ik bij jou ben.
 
Ik hou niet van je om wat je van jezelf hebt gemaakt,
maar om wat je van mij hebt gemaakt.
 
Ik hou van je om alles wat je hebt gedaan om het mij naar de zin te maken,
meer dan ieder ander, om me gelukkig te maken.
 
Je hebt het gedaan zonder een aanraking,
zonder een woord, zonder een teken.
 
Je hebt het gedaan door jezelf te zijn.
Misschien is dat uiteindelijk wat een vriend zijn betekent.
 
(auteur onbekend)
 

 
Recepten.
 
 
Deze keer een mix van italiaans en chinees. Italiaans omdat het gerecht Risotto heet, en oorspronkelijk uit Italie komt. Chinees omdat ik er ook wat chinees-achtige ingredienten indoe, omdat ik het anders zo kaal vindt....
 
Risotto voor 4 personen.
 
Benodigdheden:
 
1 pak Risotto-rijst.
1 doosje champignons
1 bamigroentenpakket
4 halve kipfilets
1 liter kippenbouillon (gemaakt met kippenbouillonblokjes)
ketjap
2 eetlepels olie
 
 
Werkwijze:
 
Snijdt de kipfilet in blokjes en marineer ze even in wat ketjap.
Snijdt de champignons in plakjes.
Maak de kippenbouillon van 1 liter heet water en 3 kippenbouillonblokjes.
 
Verhit in een wok of flinke(!) hapjespan de olie. Bak hierin de kipfilet lekker bruin.
Voeg hierbij de bamigroenten en champignons. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuutjes.
Doe de risottorijst (ongekookt!!!) hierbij. Roer het even om en giet daarna de kippenbouillon erbij.
Onder af en toe roeren laat je de rijst lekker gaar worden. De rijst neemt de kippenbouillon op en wordt hierdoor heerlijk van smaak.
Als de kippenbouillon door de rijst is opgenomen is het gerecht klaar. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
 
Eet smakelijk!!
 
Esther
 
 
 

 
SOFA Girl.
 
Deze keer in SOFA girl mooie Demi Moore.
 
 

 
Vraag en aanbod.
 
 
Wilt u een advertentie plaatsen? Mail naar driesen.alpheus@vaart.net met in het vakje onderwerp de text: vraag & aanbod
Vermeld wat u zoekt of aanbied en uw email adres. Advertenties worden 1 keer geplaatst. Wilt u herhalen stuur een nieuw mailtje
Inzending sluit 3 september 2001.

 
Reacties.
 
Heeft u een reactie? Mail naar driesen.alpheus@vaart.net met in het vakje onderwerp de text: reactie
Wilt u een discussie starten of gewoon mailen over een onderwerp? Mail naar Familie vaart-familie@vaart.nl Inzending sluit 3 september 2001.

 
Ook een eigen rubriek in SOFA? Mail naar Esther en Henriette.
 
Mail naar: Henriette:  driesen.alpheus@vaart.net
               Esther:     goudriaan.concordia@vaart.net
 
 

 
 

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel