Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.3 van 27.6.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige aflevering:

0102 - 0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

SOFA

Is een initiatief van Esther en Henriette.
Met medewerking van tante Lourentia.
SOFA verschijnt tweewekelijks.

 
Met in deze uitgave:
  • Inleiding.
  • In de bladen.
  • Column.
  • Dagjes tips.
  • Kleine gastjes.
  • Op rijm.
  • Recepten.
  • SOFA girl.
  • Vraag en aanbod.
  • Reacties.

 
Inleiding.
 
 
Zo, de nieuwe Sofa ligt weer voor jullie.
Er valt weer lekker wat te lezen.
 
Wat hebben we allemaal deze week?
 
In de rubriek In de Bladen hebben we het deze keer over Gerrit. De winnaar van Big Diet. Wat is die veel afgevallen hè? Alleen moet hij nu nog een half jaar zijn best doen om de tweede helft van zijn gewonnen geld te krijgen.
Ben benieuwd of hij het thuis volhoudt!
Verder nog nieuws over Katja Schuurman, Maxima, en vele anderen.
 
In mijn column heb ik het over lijnen. Even ten navolging van Gerrit van Big Diet. Want wat hij niet wist.......slanker door langzaam eten............(Jaja)
 
Bij de Dagjes Tips weer heerlijke uitjes. We gaan deze zomer natuurlijk naar de Apenheul, en wat dacht je van het Smurfenfesival in Scheveningen? Leuk!
 
Tante Lourentia heeft deze keer leuke rijmpjes en spelletjes voor de kleintjes. En heel handig: Tips voor de ouders!!
 
Verder een heel speciaal gedichtje, geschreven voor Caroline, (onze dochter) die na de grote vakantie naar het internaat gaat. Het is natuurlijk ook een beetje geschreven voor de papa's en mama's van alle kindjes op een internaat.
Een lekker recept uit eigen keuken, niet te vergeten.
En deze week in Sofa een kijkje bij Julia Roberts in Sofa-girl.
 
Volgende keer in Sofa is Henriette weer terug van vakantie, dus dan zullen we weer wat meer van haar horen.
Misschien wel met wat leuke vakantiebelevenissen?
 
Veel plezier met jullie nieuwe Sofa!
 
Esther
 
 
 

 
In de Bladen.
 
 
Gelezen in Story:
 
 
Vriend Ference zet actrice na drie jaar definitief aan de kant
Liefdesbreuk voor Katja Schuurman
KATJA SCHUURMAN en haar grote liefde FERENCE LORCH zijn uit elkaar. Een paar weken geleden liet Ference Katja weten dat hij hun villa in Vinkeveen verliet. Hij zette een punt achter hun relatie. De actrice was geschokt en hoopte dat Ference op zijn besluit zou terugkomen. Maar tegen Story zegt Ference: 'Het is tussen ons definitief over en uit...'
 
Big Diet-winnaar moet nog een half jaar afzien om hoofdprijs te bemachtigen
Voor Gerrit is lijdensweg nog niet ten einde
Dolblij was GERRIT toen na 13 loodzware weken tijdens de finale-avond van Big Diet bleek dat hij de absolute winnaar was. Dat hij zijn prijs van achthonderdduizend gulden niet kreeg, mocht de pret niet drukken. Op de avond zelf kreeg Gerrit een cheque van vier ton en de overige vierhonderdduizend gulden moet Gerrit het komende half jaar gaan verdienen. En dat zal beslist geen makkelijke opgave zijn.
 
Huwelijksdrama krijgt plotseling een positieve wending...
Ernstige ziekte brengt Pieter en Margriet weer samen!
Geschokt reageerde Nederland vorige week op het nieuws dat PIETER VAN VOLLENHOVEN huidkanker heeft. Ook voor MARGRIET was het een vreselijke klap dat haar man nu geopereerd moet worden. Toch heeft Pieters' ziekte ook een positieve kant: beiden beseffen dat hun huwelijkscrisis slechts van tijdelijke aard was en dat ze nu echt alles op alles willen zetten om samen oud te worden...
 
En verder deze week
Wat Willeke en Vanessa delen
René Froger alleen op vakantie
Geheim huwelijk Youri Mulder
Voorgoed afscheid Willem Nijholt
Alex en Maxima bevangen door huwelijkskoorts
Stèphanie wil van iedere minnaar een kind
 
 
Soap:
 
 Het kost MICK CAIN (CJ, B&B) nogal wat moeite om enthousiast te blijven over The Bold and the Beautiful. Aanvankelijk zag het er allemaal erg zonnig uit voor de donkerharige hartenbreker toen hij de rol van CJ kreeg. Van het ene op het andere moment was CJ van een vadsig jongetje veranderd in een slanke, charmante en Latijnse jongeman. Dat bleef niet onopgemerkt. Door Schae Harrison (Darla, B&B) niet die hem onmiddellijk inrekende en zichzelf officieel tot zijn minnares uitriep en door de producenten van de serie niet. De schrijvers gaven hem steeds meer te doen en het meeste daarvan hebben wij hier nog te goed. In Amerika is het helaas minder gesteld met het aandeel van Mick in de populaire soap. Mick's contract werd niet verlengd en hij stemde in met de afspraak om vanaf nu op afroep beschikbaar te zijn. Geen ideale situatie voor een amibiteuze knul ook al ligt hij elke avond in de armen van Schae om de volgende dag lekker uit te kunnen slapen. De uitgeruste acteur was dan ook dolenthousiast toen hij hoorde dat de serie zich meer op Spaanstalige karakters toe wilde gaan leggen. Ik ben zelf Latijns dus dit gaat over mij, moet de hoopvolle man gedacht hebben. Helaas is er tot nu toe nog niets gebeurd. Wie er ook gebeld mag worden om auditie te komen doen, de telefoon bij Mick blijft stil. En, zo weten vrienden van Mick te vertellen, daar is de jonge acteur meer dan teleurgesteld over.

 

'Natuurlijk wil ik kinderen, maar niet nu. En dan realiseer ik me ineens dat ik dat antwoord al ruim tien jaar geef en ik er niet jonger op word. Maar het lijkt wel alsof ik er nooit klaar voor ben.' BOBBIE EAKES (Macy, B&B) droomt al vanaf dat ze klein was om zelf ooit een groot gezin te stichten, maar tot nu toe is er nog geen eicel van de mooie brunette bevrucht. Ze heeft er diverse redenen voor. Of ze heeft het te druk met werken. Of ze wil nog veel reizen. Of ze heeft het juist niet druk met werken en zoekt naar nieuw werk. Of ze is nog te jong. Of, en daar dreigt het nu naar toe te gaan, ze vindt zichzelf te oud. In een groot interview laat Bobbie zelfs weten bang te zijn van kinderen. Al die verantwoordelijkheid in een onveilige wereld, dat is voorlopig nog te moeilijk voor Bobbie. 'Voorlopig concentreer ik me nog op mijn carriëre en stel ik het nog even uit.'

ALYSSA MILANO (Phoebe, Charmed) en SHANNEN DOHERTY (Prue) schijnen het zo slecht met elkaar te kunnen vinden dat de hele serie Charmed inmiddels op losse schroeven staat. Producent Brad Kern haast zich om de geruchten ontzenuwen. 'Zijn ze vriendinnen? Nee. Moeten ze dat zijn? Nee. Werken ze goed samen? Ja. Ze zijn alleen in de serie zusters.' En dat is alles waar het de producenten om gaat. Ondanks deze logica is er nog steeds geen groen licht gegeven voor nog een serie Charmed maar, zo haast Kern te zeggen, dat heeft niets te maken met het lastige imago van Shannen Doherty.

 

Lees verder: http://www.story.nl

 

Gelezen in Privé:

Na heel ernstige nierproblemen heeft Hermien Timmerman nu ook nog last van haar hart! Onlangs onderging zij daarom zelfs een zware operatie. Zij heeft een nare tijd achter de rug, waarin zij de steun van anderen goed kon gebruiken. Haar ex-man Gert heeft echter al die tijd niets van zich laten horen...

De soap rond het huwelijk van Caroline Tensen en Frank Wisse gaat onverminderd door. Al die tijd zweeg de tv-presentatrice, maar nu blijkt dat Frank al enige tijd een vriendin heeft...

Máxima zorgt voor een hoop veranderingen bij de koninklijke familie. Zo is Koningin Beatrix tegenwoordig een stuk minder stijf dankzij de invloed van de Argentijnse. De twee gingen onlangs zelfs in de stromende regen varen met De Groene Draeck. Het slechte weer deerden hen totaal niet!

Uit een enquête over Máxima die in opdracht van Privé werd gehouden, blijkt dat veel Nederlanders hun mening over Jorge Zorreguieta hebben herzien. Velen vinden dat hij tóch op de bruiloft van zijn dochter en Willem-Alexander aanwezig mag zijn.

Volgens insiders heeft de Britse Prinses Anne schoon genoeg van haar echtgenoot Tim Laurence en zou zij van hem willen scheiden. Anne heeft aan vrienden toevertrouwd dat zij er niet aan moet denken de rest van haar leven met Tim te moeten doorbrengen...

 

Lees verder: http://www.prive.nl

Door Esther

 
 

 
Column.
 
Slank.........
 
Laatst las ik een stukje met als kop: 'Slanker door langzaam eten'.
Ik zal niet het hele stuk 'uitkauwen' maar het kwam zo'n beetje neer op het volgende: "Wanneer je rustig eet hebben je hersenen meer tijd om het signaal te verwerken dat je vol zit".
Juist ja........
Aangezien ik mijn hele leven al in gevecht ben met mijn gewicht, en nu ook driftig aan het lijnen ben, is dit natuurlijk koren op mijn molen!
Ik werd helemaal blij toen ik die kop las!! Maar dat was van korte duur.....Ik realiseerde me ineens iets.....Ik eet namelijk al zo langzaam.......Echt hoor, geloof me, een leeuw eet sneller een heel hert als ik een schaaltje yoghurt!
Altijd al zo geweest.
Hoe vaak ik niet te horen kreeg: "Eet nou eens doohoor"...en dan prompt leek het alsof de boterham op je bord ineens drie keer zo groot was geworden.
Niet dat ik het niet lekker vindt hoor, nee, als je mij zou kunnen zien weet je meteen dat dat niet het geval kan zijn! Maar als iemand tegen je zegt: "Schiet eens op" dan lijkt het wel of er een knopje omgaat met een berichtje erachter: "Opschieten????"
En meteen lukt het dan niet meer om door te eten. Tot grote ergernis van mijn tafelgenoten uiteraard..... En dat is nog steeds zo!
En het ergste is nog dat onze dochter die rare eigenschap van mij geërft heeft.....Dus nu roep ik zelf: "Eet nou eens doohoor!!" De geschiedenis herhaald zich.....
Kijk, in een restaurant kun je er nog wel een mooi excuusje omheen verzinnen: "Ik geniet er zo van", en dan wel even schichtig om je heen kijken of je wel geloofwaardig overkomt.
Dus slanker door langzaam eten gaat bij mij niet op. Nee hoor, het zal altijd wel een ander zinnetje zijn waar ik aan moet geloven: "Slanker door verstandig eten." Ja, dat klinkt al beter.
Hè, al die fabeltjes.......je zou er bijna in gaan geloven.........
 
Esther
 
 
 
 

 
Dagjes Tips.
 
 
 
 
Lille/Rijssel- Belgie.
 
De meest zuidelijke stad van Vlaanderen, met onmiskenbare franse invloeden. Het leukste en tevens duurste gedeelte van Lille ligt tussen de grote markt en het conservatorium. Geplaveide smalle straatjes vol dure modezaken, exclusieve woonwinkels en prijzige restaurants. Opgeknapte panden en nostalgische lampen, aanraders zijn de Rue de la Grande Chaussee en de Rue de la Monnaie. Meer exclusieve winkels vind je rond de met golfplaten versterkte kathedraal Notre Dame de la Treille. Men is al een eeuw bezig met bouwen, ooit worden de golfplaten vervangen door een matglazen gevel. 
Kijken kost niks.
Wel betaalbaar, maar nog ver weg, de uit de middeleeuwen stammende braderie, 10000 kraampjes over 100 km, met ieder jaar twee miljoen bezoekers. 
Wanneer: Ieder eerste weekend van september.
info: http://www..mairie-lille.fr  ook in engels
op http://www.lille-centre-ville.com kun je opzoeken welke winkels en bedrijven in de binnenstad te vinden zijn, incl. plattegrond
 
 
Limburgs museum- Venlo
 
Voel, ruik en hoor de geschiedenis van Limburg. Kruip door een vuursteenmijn, snuif de geur op van een Romijnse markt. Door interactieve computerpresentaties, video's en diavoorstellingen zie je het verhaal van de prehistorie tot nu.
Bezoek ook de spectaculaire multimediashow van de rivier de Maas.
Kleine kinderen kunnen koken in de kinderkeuken en zich verkleden.
Limburgsmuseum, Keulsepoort 5, 5911 BX Venlo.
toegang: maandag gesloten volw.F9.-, kind 4 t/m 17 F5.-,  60+ F7.00
Info: 077-3522112 of http://www.limburgsmuseum.nl
 
 
Apenheul- Apeldoorn
 
De Apenheul bestaat 30 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een uniek dierenpark. 30 verschillende soorten apen klauteren in hun eigen, ruime bossen, de meeste tussen de bezoekers.
Er is nu ook een tropische kinderboerderij ( Dajak Farm), het Bonobogebieden het Madagaskerbos.
Wie lijkt op wie?
Ga kijken.
Stichting Apenheul, Park berg en bos, J.C. Wilslaan 32-32, 7313 HK Apeldoorn.
toegang van 1 mrt tot 1 nov. dagelijks volw. F 25.- , Kind 3 t/m 9 F19.50,  65+F 21.50
info 055-3575757 of http://www.apenheul.nl
 
 
Loonse- en Drunense Duinen- Noord Brabant.
 
Een van de grootste over gebleven stuifzanden van Europa. Deze voedselarme, droge vlakte waar 's zomers de tempratuur hoog kan oplopen wordt ook wel de Brabantse woestijn genoemd.
Middenin dit gebied ligt het oude gehucht Giersbergen waar je een historische wandeling kan maken.
Er zijn div. wandelroutes, fietspaden, ATB route en ruiterpaden (vergunning vereist).
horeca: Cafe De rustende jager, Oude Bosschebaan 11, Biezenmortel. tel 013-5111269,
Cafe De drie linden, Giersbergen 8, Drunen. tel 0416-372429,
Cafe-restaurant De Roestelberg, roestelbergseweg 2, Kaatsheuvel. tel. 0416-333079,
restaurant Bosch en Duin, Oude Bosschebaan 1, Udenhout. tel. 013-5111385.
info: VVV Waalwijk 0416-332228 VVV Kaatsheuvel 0416-277719.
 
Uitkalender.
 
28 t/m 30 juni Rizla+Dutch TT Assen.
Groot internationaal motorsportevenement op internationaal topniveau.
waar: Assen-TT circuit
info: 0592-321321 of http://www.tt-assen.com
toegang: F60,- tribune F85,- tot F130,-
 
28 juni t/m 3 juli Internationaal Koorfestival.
het festival staat die jaar in het teken van: Koor in beweging.
Met zangwedstrijd, open podia, workshops en ateliers.
waar: Arnhem-Musis sacrum en andere locaties.
info: 030-2313174 of http://www.snk.nl
toegang: gratis
 
29 juni t/m 8 juli Rotterdam Baseball World Port Tournament. (WTP)
Internationaal tophonkbal tounooi.
Dit toernooi is een dagje uit voor het hele gezin.
waar: Rottrdam-Neptunes stadion.
toegang: vanaf F17.50
 
30 juni Straattheaterfestival
Een der grootste eendaagse straattheaterfestivals des lands.
Tussen 11 en 18 uur doorlopend voorstellingen: zowel op straat als op podia.
waar Woerden- Kerkplein &-straat/ Rijn en -Voorstraat.
info: 0348-420047
toegang: gratis
 
1 juli Amerikan Cars & Bikes
Amerikaans festijn met Harley's, pick-ups, Chevy's, shows in westernsfeer.
Met spectaculaire demonstraties en verkiezing mooiste truck.
waar: Assen TT circuit
info: 0165-503554 of http://www.vdbpromotions.nl
toegang: F25,- kind t/m 12 jr gratis
 
5 t/m 8 juli Leidse Lakenfeesten
Meerdaagse happening met straattheater, culinaire hoggstandjes en popmuziek.
waar Leiden-centrum
info: 06-22978933 of http://www.leiden.nl
toegang: gratis
 
6 t/m 8 juli Jaarmarkt Culemborg
Geniet van vele feestlijkheden zoals braderie en slagwerkfestival.
In de hele binnenstad en havengebied.
waar: Culemborg-centrum/markt
info: 0345-477700
toegang: gratis
 
6 t/m 8 juli Deventer op stelten
Ongelooflijk, theatergroepen op stelten uit de hele wereld.
Hoge openlucht voorstellingen met een lach en een traan.
waar: Deventer- binnenstad
info: 0900-3535355 of http://www.deventer.nl
toegang: gratis
 
7 t/m 8 juli Fristi Smurfenfestival
Gratis pretpark voor de kleintjes op de boulevard van Scheveningen.
Met spelletjes, schminkstands en echte smurfen.
waar: Scheveningen strandweg boulevard/strand
info: 0900-3403505 of http://www.scheveningen/nl
toegang: gratis
 
7 t/m 14 juli Rijnweek
Regionaal volksfeest met o.a. balonnenfestival, kermis, gehandicaptenfestival,
optredens artiesten, vlottenrace en paardensportevenement.
waar: Rhenen- de Veerwei
info: 0317-612333
toegang: gratis
 
7 juli tot 26 augustus Rotterdam Zomerpodium
Diverse zondagmiddagprogramma's voor het hele gezin.
Mr. Zap pleinbioscoop en de enige kinderuitmarkt van Nederland.
waar: Rotterdam-Museumpark
info: 010-4253292 of http://www.loederevents.nl
toegang: gratis
 
Door Henriette.
 
 
 

 
Kleine Gastjes.
 
 
PIETER PATER

Pieter Pater
viel in `t water;
Pieter Puit
kwam met z`n schuit
en haalde Pieter Pater `t water uit.

Tja lieve kinderen daar ben ik weer met een e-mailtje voor jou.
Heb je wel eens buurkinderen bij je te spelen of heb je een broer of zus op
het internaat die straks zomer vakantie krijgt ?  Oh, je hebt broertjes of
zusjes aan boord !
Weet je, als je samen bent kun je samen spelen met een pop of auto , maar je
kunt ook spelletjes doen in de roef of buiten in de box en wanneer het van
mama mag en ze kan misschien bij je blijven aan de wal. Vraag maar of mama
alles een beetje aan de kant schuift en beloof jij haar dan dat je niet te
wild speelt zodat je niet haar spulletjes kapot gooit.
Je weet natuurlijk wel wat een brugwachter is. Maar er bestaat ook een
spelletje dat brugwachter heet. Het gaat zo:
Verdeel de kinderen in twee groepen. De kinderen die er overblijven benoem
je tot brugwachter. De kinderen moeten nu op enige afstand gaan staan en
tussen de twee grepen in komt een lijn [ of een stuk touw ]. De brugwachter
moet op deze lijn heen en weer lopen, maar mag er niet van af. De kinderen
moeten nu proberen over de lijn te komen zonder door de brugwachter getikt
te worden. Wie getikt is, wordt assistent brugwachter en moet, op de lijn
lopend, mee helpen tikken. Wie het langst overblijft, heeft gewonnen.

Tjonge daar wordt je moe van  zeg. Oh, jij bent het nog niet ? Dan heb ik
nog een spelletje voor je. Dit spel heet : De Batavieren trokken over de
Rijn ...........
Je hebt voor dit spelletje 2 lange touwen nodig. Leg ze naast elkaar op de
grond, zo dat ze aan 1 kant dicht bij elkaar liggen en aan de andere kant
een flink eind uit elkaar.Om de beurt moeten de kinderen nu over de
"Rijn"springen , maar om het extra moeilijk te maken heen gewoon en terug
achterwaarts. Wie op het touw springt, is af. Wie het verst over het brede
deel van de Rijn springt, heeft gewonnen.

Wie heeft er bij jou gewonnen? De verliezers moeten nog maar eens oefenen of
wachten tot hun benen langer gegroeid zijn.
Oh, je hebt buiten gespeeld en toen begon het te regenen.
Nu daar ken ik nog een oud rijmpje over die je misschien uit het hoofd kunt
leren.

HET REGENT, HET ZEGENT

Het regent, het regent,
de pannen worden nat.
Daar kwamen twee soldaatjes aan
die vielen op hun gat.

Lieve kinderen, tot de volgende keer.
Het duurt misschien 2 weekjes
dan E-mailen we weer.
En nog even dit : wanneer je je naam met achternaam en scheepsnaam opgeeft
bij  tante Esther : goudriaan.concordia@vaart.net onderwerp : reactie kleine
gastjes
kunnen we eens kennis maken met jou en de andere kinderen van "kleine
gastjes".

Knuffel van tante Lourentia
 
 


Voor de ouders nog een paar EHBO tips.
GRAAT IN DE KEEL
Beschuit, koek of aardappelpuree eten. De kleffe bolletjes slepen de graat
mee.
Nooit doen: peuteren.

KNIKKER IN OOR.
Knikkers, kralen, erwten,pitten, knoopjes, propjes papier e.d. mogen alleen
door een arts verwijderd worden.
Nooit doen: zelf proberen met tangetje of pincet.

KRAAL IN DE NEUS.
Eerst goed door de mond inademen en daarna met kracht uitademen, terwijl
mond en lege neusgat goed dichtgehouden worden. Soms helpt niezen: opwekken
door kittelen of opsnuiven van peper. Hebben deze pogingen geen succes, dan
direct naar de dokter.
Nooit doen: zelf in de neus peuteren.
 
Door Tante Lourentia.


 

 
Op Rijm.
 
Nog even, dan ga je naar het internaat,
een lange tijd die voor je staat.
Je papa en je mama, ze zien er tegenop.
Jij niet, jij vindt het helemaal top!
Lekker naar school, heel veel dingen leren,
het zal jou allemaal niet deren!
Fijn spelen met Remy, Wim en Inge,
dat zijn voor jou de leukste dingen!
Maar papa en mama voelen zich raar,
wel blij voor jou, dat is zeker waar,
maar er is ook zo'n knagend gevoel,
een beetje verdrietig is wat ik bedoel.
Toch weten ze dat jij het redden zal,
en dat je het nog leuk vindt bovenal.
Dat geeft papa en mama goede moed.
Zij weten zeker: Dat gaat goed!!
 
 
(geschreven voor Caroline, (en voor alle kindjes die na de vakantie naar het internaat gaan), door Esther)
 

 
Recepten.
 
 
Prei-Baconschotel
 
Ingredienten voor 4 personen:
 
750 gr. schoongemaakte prei (fijngesneden)
200 gr. bakbacon
500 gr. rundergehakt
1 pak aardappelpuree (voor het gemak, je kan ook zelf puree maken van verse aardappelen)
gevriesdroogde bieslook
peterselie
peper, zout
gehaktkruiden
 
Werkwijze:
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
Bereid de puree zoals aangegeven op de verpakking. Roer hierdoorheen wat bieslook en peterselie voor een lekkere smaak.
 
Snijdt de bacon in reepjes, en bak deze krokant in een pan met anti-aanbaklaag.
Haal de bacon uit de pan en roerbak in het overgebleven vet de prei ongeveer 10 minuten. Voeg wat zout en peper toe.
Roer de bacon weer door de prei.
Rul ondertussen in een koekepan het gehakt met ietwat gehaktkruiden (niet te veel, want de bacon is ook al aardig zout!!)
 
Doe in een ovenschaal de prei met de bacon. Daar bovenop het gehakt, en daar bovenop de puree.
 
Zet de ovenschaal in de oven en laat het staan tot de bovenkant goudbruin is.
 
Eet smakelijk!
 
Tip: Bacon kun je heel goed invriezen, wat erg makkelijk is i.v.m. varen!
 
Esther
 
 

 
SOFA Girl.
 
 
Oké, toegegeven, ze is wel een beetje favoriet bij mij, ik vind haar films geweldig.
Julia Roberts!!
Even klikken en je kunt haar zien:
 
 
 

 
Vraag en aanbod.
 
 
Wij hebben in de aanbieding:
 
Een speelkeukentje.
Ziet er niet echt heel goed meer uit, maar is wel heel. Met alle toebehoren zoals bordjes, bestek, groenten en fruitjes, pannetjes en schaaltjes.
Helemaal GRATIS!!!
Misschien iets voor bij oma??
 
Als u interesse hebt mail dan naar: goudriaan.concordia@vaart.net
 
Esther
 
 
Wilt u een advertentie plaatsen? Mail naar driesen.alpheus@vaart.net met in het vakje onderwerp de text: vraag & aanbod
Vermeld wat u zoekt of aanbied en uw email adres. Advertenties worden 1 keer geplaatst. Wilt u herhalen stuur een nieuw mailtje
Inzending sluit 9 juli 2001.

 
Reacties.
 
Deze keer erg weinig reacties!
 
Wel een erg leuk idee van iemand, waar we zeker even over in 'vergadering' gaan!
Wellicht krijgen jullie volgende week een Sofa-boy!!! Dames.........!!
 
 
We horen graag wat u van Sofa vindt!
Suggesties, ideeen, alles is welkom!
 
 
Heeft u een reactie? Mail naar driesen.alpheus@vaart.net met in het vakje onderwerp de text: reactie
Wilt u een discussie starten of gewoon mailen over een onderwerp? Mail naar Familie vaart-wegwijs@icce.rug.nl
Inzending sluit 9 juli 2001.

 
Ook een eigen rubriek in SOFA? Mail naar Esther en Henriette.
 
Mail naar: Henriette driesen.alpheus@vaart.net
               Esther     goudriaan.concordia@vaart.net
 
 

 
 

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel