Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.13 van 29.11.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige afleveringen:

0110 - 0109 - 0108 - 0107 - 0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 


Het varend bestaan
    over varend wonen en leven, de sociale kant, kleuters aan boord, kinderen in het internaat, scheepshonden en ander meevarend gedierte
    Mèt 2-wekelijks SOFA - je nieuwe boordblad!

Laatste nieuwsSOFA

SOFA wordt gemaakt door Henriette, Esther,
tante Lourentia en Damone.
SOFA verschijnt tweewekelijks
De volgende SOFA verschijnt 29 november.


Inhoud.


Inleiding.
Helaas...., Esther exits de SOFA redactie, ze komt wel weer terug hoor, gelukkig maar.
Dit kan wel een half jaartje duren, in haar column schrijft ze er alles over en in klein portret geeft ze zich helemaal bloot. Ze gaat wel een ontzettend spannende, drukke en sociale tijd tegemoet.
Heel de redactie wenst haar veel plezier, een glanzende sociale tijd en een spetterende start!

Damone, altijd druk met vrijwilligerswerk gaat, mits ze er tijd voor heeft, voorlopig In de bladen verzorgen en schrijft natuurlijk af en toe een column.
In reacties diende zich deze week een andere vrijwilligster aan die af en toe een bijdrage gaat leveren, alles hierover lees je in reacties. Wij kijken er in ieder geval vol spanning naar uit!
Eigenlijk is iemand, die ons tot Esther terug is een keer in de twee weken een recept wil aanleveren, best welkom.

Afgelopen vrijdag was er het vaartcafee, wat een wat magere opkomst telde. Degene die er waren, voegden wel iets toe. Ik vond het in ieder geval erg gezellig, leerzaam en zinvol en totaal niet zonde van de tijd.
Er is uitgebreid gesproken over de SOFA, diverse telematica ontwikkelingen en de aanvulling van internet op het sociale leven aan boord. Besloten werd in overleg met de redactie om SOFA los te koppelen van de familielijst. Dirk zal dat eerdaags uit de doeken doen, het wordt dan mogelijk om je op SOFA te abonneren net zoals op webnieuws.
Er was ook nog een verzoek op de familielijst of het niet mogelijk was, het vaartcafee, chattend, mailend te volgen, helaas werd dat verzoek een beetje laat ingediend, ik las het pas toen ik weer aan boord was.

Wat wel een goede opkomst heeft, is Sail en Service, georganiseerd door Fourships!
Vijf zakenschippers, van vier verschillende schepen, organiseren op eigen initiatief dit grootschalige tennis- cq netwerktoernooi.
Voordat het toernooi gestart is, zijn er al 100 tennissers en 80 netwerkers met binnenvaart- of aanverwante achtergrond.
Je leest er meer over in de uitkalender onder uitgaanstips.

In, In de bladen, hebben de exen van Wim-Lex volop relatieproblemen, is hij zo goed of is er wat anders?
Je leest het beknopt in SOFA en uitgebreid in Story.

Tante Lourentia heeft natuurlijk weer een kinderverhaaltje.
Via e-mail naar het vaartcafee liet zij weten dat ze het vaak een beetje eenrichtingsverkeer vond, ze kreeg zo weinig reacties.
Haar inspiratie haalde uit de tijd dat haar tieners nog klein waren en voor de rest heeft ze een ontieglijk grote duim!
Er wordt gesproken dat haar rubriek, opgeleukt wordt met een klein GSM vriendelijk plaatje, zo is het makkelijker om een doolhofje of klein kleurplaatje te verzorgen. We denken hierbij aan een limiet van 20 KB.
Wij zijn van mening dat dit goed binnen te halen is via de GSM.
Wie het hier niet mee eens is kan dit melden via reacties.

In, Site seeing, de uitvinding van de eeuw...Lootjes trekken via e-mail, geen tijd om samen te zijn?
Op het www is het mogelijk via e-mail willekeurig en anoniem lootjes te trekken met je vrienden, familieleden en iedereen die je op het heerlijk avondje verwacht.
Nu nog uitpakken via internet en je hoeft de deur niet meer uit!

Op 28 december wordt er in Nijmegen een telematica congres georganiseerd.
Telematica, Computers, Besturingsystemen, Zakelijke en Sociale communicatie via email/ internet en Binnenvaart zijn de trefwoorden.
Dit e-zine richt zich speciaal op de sociale/ luchtige kant van het varensbestaan, mensen met een binnenvaartachtergrond, die gebruik maken of willen gaan maken van e-mail of internet om sociaal met elkaar te communiceren zijn dus ook van harte welkom. Dirk doet o.a. een aantal zaken uit de doeken, is er ook om uitleg te geven over deze toch wat onderbelichte kant.
Zet het dus in je organizer/ agenda en kom.

Door omstandigheden verschijnt de volgende SOFA pas over drie weken.
Met als er tijd voor is, een verslagje van Sail en Service.

De hele redactie wenst u veel leesplezier.Begin.

In de bladen.
Deze week in Story:


Ook Paulette Schröder en Emily Bremers kunnen ware geluk niet vinden Ex-vriendinnen Willem-Alexander voor het leven getekend?

Nu prins WILLEM-ALEXANDER op 2 februari 2002 trouwt met zijn grote liefde MAXIMA ZORREGUIETA, kunnen zijn ex-vriendinnen eindelijk hun hoofdstuk met de kroonprins afsluiten. Vooral PAULETTE SCHRÖDER en EMILY BREMERS ervaren nog altijd de gevolgen van hun relatie: niet veel mannen willen immers een 'afdankertje' van Alex..Verder deze week

* Agassi en Steffi overvallen door geboorte zoon
* Edward ligt eruit bij de koninklijke familie
* Ex-keizerin Soraya gestorven in eenzaamheid
* Annemiek Verdoorn's kinderwens wordt na acht jaar vervuld
* Grace the Musical ook Maxima's leven?
* Nieuwe OMN-ster kon in buitenland geluk niet vindenMoeder Sylvia Millecam: 'Waarom laat Jomanda mijn kind niet met rust?'

Nog geen drie maanden na de tragische dood van SYLVIA MILLECAM lijkt de familie nog steeds niet de kans te krijgen haar overlijden te verwerken. Nog elke dag voelt Sylvia's moeder de pijn van de dood van haar dochter. Midden in het rouwproces moest mevrouw Millecam tot haar grote verbijstering ook nog eens vernemen dat JOMANDA een boekje wil uitgeven met de 'gesprekken' die ze gevoerd zou hebben met haar dochter, na haar overlijden.


Twee jaar na plotselinge dood echtgenoot
Dochter Esther Duller ook getroffen door erfelijke ziekte

ESTHER DULLER (34) heeft opnieuw een groot drama te verwerken gekregen. De Yorin-presentatrice, die in twee jaar tijd haar echtgenoot LUC en haar vader verloor, hoorde onlangs van de artsen dat haar oudste dochtertje BEAU (5) aan dezelfde ziekte lijdt waaraan Luc op 32-jarige leeftijd overleed.


Nieuwe problemen voor Mariah

Het is een jaar vol pech voor MARIAH CAREY. De zangeres loopt kans haar onlangs met veel tamtam getekende platencontract alweer kwijt te raken. De platenmaatschappij heeft zich ernstig verkeken op het contract, waarvoor Mariah 62 miljoen gulden kreeg. Het wordt nu zelfs al omschreven als een van de grootste rampen uit hun geschiedenis. Want de verkoopcijfers vallen enorm tegen, helemaal van een album dat zo veel geld heeft gekost. Ze willen nu van Mariah af of haar contract opnieuw bespreken. En dat Mariah nog steeds niet helemaal in orde is, was onlangs overduidelijk te zien. Want wie trekt er onder een joggingpak nou torenhoge gouden 'stiletto's' aan?


Alles voor de fans...

Dat PAMELA ANDERSON een paar jaar geleden haar borsten heeft laten verkleinen, gelooft natuurlijk niemand meer na het zien van deze foto's. Het lijkt er zelfs op dat ze nog een maatje groter zijn geworden. De actrice klaagt al jaren over rugpijn door de zware last die zij dagelijks moet dragen. Maar dat zorgde er niet voor dat zij al haar siliconen liet verwijderen, uit angst haar mannelijke fans teleur te stellen. En die zullen nu uiteraard niet klagen.


Collega's boycotten Michael Jackson

MICHAEL JACKSON mocht al niet meedoen aan de benefietavond A Tribute To Heroes en nu begint het er steeds meer op te lijken dat ook zijn eigen single What More Can I Give voor de slachtoffers van de aanslag een grote flop wordt. Want de ene artiest na de andere trekt de medewerking aan deze plaat in. BRITNEY SPEARS, JUSTIN TIMBERLAKE, DESTINY'S CHILD, MYA en USHER hebben allemaal gezegd niet meer mee te willen doen. Destiny's Child geeft als reden op dat het niet meer in hun drukke schema past. Britney en haar vriendje zijn wat directer. Volgens hun woordvoerster willen ze niet met Michael samenwerken. En dat moet toch hard aankomen. De enige optie voor de zanger is nu in zee te gaan met wat mindere artiesten, maar dat heeft toch niet hetzelfde effect...


Lees verder: http://www.story.nl/Deze week in Prive:


Carrièreslag voor Inge de Bruijn?

Voorlopig is er geen haar op het hoofd van Inge de Bruijn die eraan denkt een punt te zetten achter haar zwemcarrière, maar mocht het moment daar zijn dan weet zij nu al wat ze graag zou willen gaan doen: presenteren! 'Zolang ik zwem, vind ik het leuk om het presenteren er bij te doen. In het begin vond ik het doodeng, maar het gaat steeds beter. Het idee om er na mijn zwemcarrière meer mee te doen vind ik enig!'


Collega's troosten Carlo

Carlo Boszhard was enorm teleurgesteld toen hij op het TeleVizier-Ring Gala hoorde dat hij niet tot TV-persoonlijkheid van het jaar was gekozen. De prijs, waar hij al helemaal op had gerekend, ging naar Paul Witteman, die met Carlo en Jack Spijkerman was genomineerd. Carlo: 'Ik denk dat men de winnaar heeft gekozen uit een enquête onder vrouwen boven de vijftig jaar. Daarom is het Paul geworden!' Gelukkig voor Carlo waren er genoeg collega's om hem te troosten...


Beau maakt ruzie

In Baby-Rent in Amsterdam is Beau van Erven Dorens volledig door het lint gegaan! Aan zijn vrouw Selly werd uitgelegd hoe ze een tweelingwagen moest inklappen, maar dit duurde Beau veel te lang. 'Zeg, weet je wel dat ik ontiegelijke haast heb? Schiet eens een beetje op!' riep Beau boos tegen Selly. Maar Selly liet zich niet uit het veld slaan en zei tegen hem: 'Dan had je maar wat eerder uit je nest moeten komen!' Scheldend bleef Beau bij de deur staan. Selly liet haar man echter gewoon links liggen!


Ernst-Paul Hasselbach verliefd

De presentator van 'Expeditie Robinson', Ernst-Paul Hasselbach, toonde trots zijn vriendin Alexandra Brusse op de feestelijke uitreiking van de TeleVizier-Ring. Alexandra is de dochter van Peter Brusse. Ook voor Alexandra trekt de televisiewereld. Binnenkort zal zij als reporter gaan werken bij '2 Vandaag'.


Jacques d' Ancona bijna vermoord!

Afgewezen kandidaten van de 'Soundmixshow' zullen op 29 oktober een heerlijk avondje beleven mits zij afstemmen op 'Sam Sam'. Deze 100ste aflevering draagt namelijk als titel 'De moord op Jacques d' Ancona... Helaas voor de wraakzuchtige kijker is alles maar spel en leeft de journalist nog altijd vrolijk voort. Jacques kijkt zelf met voldoening terug op de bewuste aflevering waarin hij hoofdgast was.


Mariska van Kolck verwent haar zoontje

Mariska van Kolck stelt alles in het werk om haar zoontje Christoph zoveel mogelijk in de watten te leggen. Binnenkort zal de musicalster namelijk bevallen van haar tweede kindje en is de 6-jarige Christoph niet langer 'enig kind'. 'Zes jaar lang genoot hij van de volledige aandacht van mijn man Knut en mij,' zegt Mariska. 'Over enige tijd staat zijn wereld waarschijnlijk compleet op zijn kop.'


Luchtacrobaat Emile Ratelband

Hoog in de lucht acrobatentoeren uithalen op een vleugel van een dubbeldekker: Emile Ratelband deed het! De goeroe haalde de levensgevaarlijke stunt in Zweden uit voor het programma 'Een kwestie van bewegen', waarmee RTL 4 op 31 oktober reumapatiënten wil motiveren vooral niet stil te zitten.


Rodeo over paardenprogramma

Henny Huisman is het middelpunt van een rodeo om het programma 'Parade Paarden'. Dit SBS 6-programma mag van de rechter niet meer worden uitgezonden omdat het te veel lijkt op het - gestopte - RTL 4-programma 'Hemel op Paarden'. Beide programma's werden gepresenteerd door Henny's dochter Nikki en schoonzoon Frank. Henny, die de producent in hoger beroep laat gaan, zegt: 'Ik neem het mezelf kwalijk dat ik zo naïef ben geweest om met een wolf in schaapskleren in zee te gaan.'


En verder:

Twee homoseksuele mannen adopteren een baby en willen dit in hun milieu doen. Dat gebeurt momenteel bij Paul de Leeuw en zijn partner Stephan. En al zijn vrienden vinden het geweldig... Maar niet iedereen denkt daar zo over!

Martijn Krabbé lijkt nu definitief te hebben afgerekend met het verleden. Maar zijn ex-vrouw Amanda niet! Terwijl Martijn zijn verdriet verwerkte in zijn liefde voor zoontje Bickel, laaiden Amanda's gevoelens voor de vader van haar kind weer op. Maar juist toen iedereen een verzoening verwachtte, toonde Martijn zijn nieuwe liefde Jorika...

Máxima Zorreguieta heeft een rampweek achter de rug. In een paar dagen tijd werd zij aangevallen door een student, kreeg zij een auto-ongeluk én was er een crisis in de relatie met Willem-Alexander.

Honderden mensen kwamen naar de begrafenis van het zoontje van voetballer John Bosman en zijn vrouw Luciënne toe. De 5-jarige Devin verongelukte vorige week voor de ogen van zijn moeder...

Lees verder: http://www.prive.nl/Begin.


Column.
Afscheid (voor even....)

Ja, het is zover.
Ik ben gedwongen mijn taken als redactielid van de SOFA neer te leggen. De situatie duidt hier op een overschot van werk en een tekort aan tijd.
Niet huilen hoor, het is niet voor altijd!!
Wat is er aan de hand?
Nou, zoals jullie misschien weten zijn wij bezig met de bouw van een nieuw schip. En nu is de tijd aangebroken dat wij van ons huidige schip af moeten, omdat deze verkocht is.
In de tijd tussen de verkoop van dit schip en de afbouw van het nieuwe schip krijgen wij het razend druk, want we moeten nog zoooveel zaken af, waarschijnlijk krijgen we geen tijd meer om te slapen......
Nee hoor, zonder gein: het wordt voor mij net effies te druk om ook SOFA er nog bij te doen. Wat ik natuurlijk vreselijk jammer vind, want hoe moet ik nou overleven zonder internet? Zonder jullie mails?
Maar niet getreurd hoor, ik kom terug, want ik vind het veels te leuk om zomaar op te geven.
Ik doe met veel plezier de reseach voor Site seeing, want zo kom je nog eens iets tegen op het internet. De recepten die jullie elke keer te zien krijgen zijn bijna allemaal uit eigen keuken. Een enkele pikte ik van het net.
Hebben jullie ooit wel eens zo'n recept gemaakt? Vertel het ons via de reacties!
De gedichten haalde ik van gedichten.nl, en enkele waren van mezelf. Kortom, ik doe dit met veel plezier en met een goed half jaar zullen jullie mij wel weer tegenkomen via de SOFA.
Beware.......I'll be back.....!

Esther.Begin.


Kleine gastjes.
Dag lieve kinderen en geachte ouders [ grapje al dat deftige gedoe].
Tante Lourentia is hier weer met een E-mailtje voor jullie.


Ik zag allerlei paarden in de wei staan langs de rivier de Gelderse IJssel in Nederland.
Ik moest denken aan Max. Max zal ongeveer 4 jaar oud zijn geweest toen hij met zijn papa en mama met hun spits moest lossen bij een silo in Watten op km. 121 aan het Grand Gabarit in Noord Frankrijk. Naast het schip liepen ook paarden in de wei.

Vanuit de stuurhut kon Max de hele dag hier wel naar kijken! Mama kwam ook af en toe even boven kijken en zag dat er kinderen paard rijles kregen. Mama vroeg zich af of dit ook voor 1x voor Max te organiseren was. Maar hoe vroeg je dat in het Frans?

Papa werd er bij gehaald en die moest maar met zijn hand vol Franse taal zien te regelen dat Max op een paard mocht rijden.
Papa zag de bui al hangen en mopperde dat mama zelf maar eens moest durven vragen. Maar papa zag het verlangende gezichtje van Max en streek maar eens met zijn hand over het hart.
Al snel was papa terug aan boord met een glimlach om zijn mond. De Franse meneer van de paardenmanege was over een uurtje beschikbaar en dan ging hij wel met Max op pad. Max was dol blij en zocht zijn paardencap op die opa eens gevonden had in het huis waar ze naar toe waren verhuisd. Deze kwam nu goed van pas.
Na een uurtje werd Max op een bruin paard gezet en begon het ritje door het dorp. Papa en mama vonden het eigenlijk wel een beetje spannend, dat Max zomaar in een vreemd land met een vreemde meneer op een vreemd paard bij het schip weg ging.

Na een uurtje uitkijken in de stuurhut zag mama ze alle drie weer aan komen. De meneer had reuze lol en kwam verslag doen. Hij had genoten van de reacties van Max die in het Nederlands tegen het paard had gesproken en wat hij niet had verstaan. Ze hadden dus allemaal pret gehad.
Papa gaf de meneer de francen die ze afgesproken hadden en Max zocht weer een plekje op in de stuurhut om nog een hele tijd naar de paarden te kunnen kijken.

Maar..........aan het einde van de middag en na heel veel paarden in de weistudie kwam Max ongerust beneden in de roef.
Kom gauw, mama want dat ene paard is los! mama zei dat het niet kon want de paarden zaten met hun teugels aan een ijzeren pen in de grond vast.
Nee,mama het is echt waar, hield Max vol. Papa ging met Max de wal op om eens goed te kijken . En warempel was er werkelijk een pen uit de grond los gerukt.

Paarden zijn nu eenmaal erg sterk! Papa had het wat Franse taal betreft een zware dag want hij kon weer uit gaan leggen dat er een paard los rond liep.
Gelukkig begreep de Franse meneer hen snel en als beloning mocht Max mee helpen de paarden stro te geven.

Misschien kunnen jullie wanneer je een paar jaartjes op het internaat zitten ook paardrijles krijgen bij een manege in de buurt van het internaat.


Ik zal je nog een rijmpje van Jan Wiegman leren.

ZIET ZO RIJEN DE HEREN !
Ziet zo rijen de heren,
met d`r bonte kleren!
Ziet zo rijen de vrouwen,
met d`r wije mouwen,
ziet zo rijdt de akkerman,
met zijn paardje achteran.

Lieve kinderen tot de volgende keer,
het duurt misschien twee weken
dan E-mailen we elkaar weer.


Knuffels en groetjes van tante Lourentia.Begin.


Klein portret.
Hoe heet je?

Esther Goudriaan


Hoe oud ben je?

Nog even 28 jaar


Waar kom je vandaan (plaats of provincie)?

Onze thuisbasis is Krimpen a/d IJssel, maar ik voel me meer zwervend als thuis.....


Ik wordt gelukkig van?

Soms van kleine dingen, zoals de aanblik van onze slapende kindjes, of van een mooi lied, maar ook van gewoon lekker uit eten, of als ik mensen zie die erg gelukkig zijn.


Ik heb een hekel aan?

Mensen die het achter hun ellebogen hebben, en aan mijn gebrek aan mensenkennis. (ik kan mensen totaal verkeerd inschatten, grr!)
Verder heb ik een hekel aan paprika en bruine bonen, dus voor mij géén chili con carne!
Aan strijken heb ik ook een hekel, en ramen zemen is ook niet favoriet!


Geld is wel/niet belangrijk en waarom?

Ik vind geld wel belangrijk, omdat ik het erg graag uitgeef......


Eet je de stronkjes van de broccoli?

Nee, eigenlijk niet, maar dat is meer gewoonte, want van de bloemkool eet je ze ook niet, en dan vergeet ik wel eens dat dat van broccoli wel kan. Gek toch?


Mijn lievelingseten is?

Biefstuk met uitjes en champignons, en dan nog het liefst buiten de deur ook! Ik ben ook dol op een mootje gegrilde zalm.


Mijn favoriete vakantieland is?

Toch nog steeds wel Frankrijk, maar het is een grote wens van me om ooit nog eens naar Griekenland te gaan, om al die prachtige oude troep te kunnen bekijken. (we maken nu vast een grieks-achtige badkamer, als voorproefje....)


Ik vind het belangrijk dat?

Te proberen onze kinders zo op te voeden dat het evenwichtige, zelfstandige, sociale mensen worden. En verder vind ik het wel belangrijk om gelukkig te blijven, en te proberen wat zekerder in het leven te gaan staan.


Dit wilde ik nog even kwijt.

Alleen dat ik over een half jaar weer terug ben met mijn inbreng in SOFA, dus dat jullie me niet moeten vergeten, anders staat het zo vervelend straks: Esther.....huh, wie is dat? ;o))Begin.

Dagjes tips.
Keulen-Niehl.

Wie het voetgangersbruggetje over de haveningang van de stadhaven Keulen-Niehl neemt en daarna stroomafwaarts de weg volgt, vindt tegenover Gaststadte Linkewitz een aardig speeltuintje.
Dit aan de Rijn gelegen speeltuintje heeft een schommel, grote zandbak, hoge glijbaan, hoog klimrek, diverse houten wipdingen en degelijke houten banken.
In gaststadte Linkewitz (dinstag ruhetag) is het volgens kennissen goed eten. Struin je via een soort brandgangetje tussen de huizen door, dan beland je vanzelf op de Sebastianstrasse, een weg die evenwijdig aan de Rijn loopt. Aan deze weg zitten meerdere gaststadten o.a. het gezellig uitziende Brauhaus in vakwerkstijl.
Aan deze weg vind je ook nog een buurtsuper, apotheek, electronicawinkel, bakker en twee kiosken.Zee aquarium-Bergen aan Zee.

Middenin de duinen, direct aan het strand, ligt het zeeaquarium Bergen aan Zee.
De 43 aquaria en 38 vitrines geven je een aardig beeld van wat er zoal in de wereldzeeen rondzwemt.
Behalve lieve aaivissen (roggen) hebben ze ook rifhaaien, piraha's, giftige stekelvissen en mooi gekleurde tropische varianten.

Waar: Zee aquarium Bergen aan Zee, Van der Wijkplein 16, 1865 AP Bergen aan Zee.
Info: 072-5812928 of www.zeeaquarium.nl
Toegang: Volw. F12.50, kind 3 t/m 12 F10.00, 65+ F8.50.Cafe de Beurs-Oosterhout.

Dit gezellige familiecafee, schenkt 140 verschillende bieren op fles en 11 op tap.
Op de tafel vlakbij de ingang ligt een gevarieerd aanbod, van al dan niet glossy lektuur.
Ook aan de kinderen is gedacht, bij een kinderconsumptie hoort standaard een rietje en een lolly.
De groene kast achterin het cafee, is gevuld met speelgoed.

Waar: Cafe de Beurs, Klappeijstraat 4, 4901 HE Oosterhout (NB).
Info: 0162-453477 of http://www.cafedebeurs.nl/Uitkalender.

10 nov. Sail en Service-Zwijndrecht.
Grootschalig tennis- cq netwerktoernooi, voor schippers, toeleveranciers en andere binnenvaartverwante bedrijven.
Georganiseerd door Fourships!
Fourships! zijn Bosman (m.s. st. antonius), v/d Velde & de Vries (m.s. Bolero), Wanders (m.s. Jowi) en Deen (m.t.s. Aphrodite) .
Waar: Topspin-Zwijndrecht.
Info: Deen shipping 0653-924620.
Toegang: ???

11 nov. Zevenheuvelenloop-Nijmegen.
Topatleten en recreatielopers lopen 15 km. over de prachtige heuvels rond Nijmegen.
Waar: Nijmegen -Groesbeekseweg.
Info: 024-379397 of http://www.zevenheuvelenloop.nl/
Toegang: Gratis.

16 t/m 18 nov. Smartlappenfestival- Utrecht.
Muziek met een zakdoek!
40 Kroegen in de binnenstad veranderen in een groot tranendal.
Waar: Utrecht- Binnenstad.
Info: 0900-4141414 (50 ct./min) of http://www.smartlappenfestival.nl/

17 en 18 nov. Verzamelaars cd-platenbeurs- Utrecht.
Het walhalla voor platen en cd verzamelaars, tevens megaplaten en cd beurs.
Waar: Utrecht jaarbeurs.
Info: 030-2955560 of http://www.jaarbeursutrecht.nl/
Toegang: F15,-

23 t/n 25 nov. HCC dagen-Utrecht.
Hobby en profi users kunnen alles bekijken, kopen op het gebied van comps.,internet, games en software.
The place to be voor normal users en freaks.
Waar: Utrecht- Koninklijke Nederlandse jaarbeurs.
Info: 030-6355050 of http://www.hccdagen.nl/


Begin.


Site seeing.
Het is weer bijna sinterklaasfeest!!
Daarom hier nog wat leuke sint-sites:

http://www.rijmwoordenboek.nl/

http://www.sinterklaasgedichten.nl/

http://www.dotsphinx.com/rijmwoord/index.php

http://www.sintlootjes.nl/

Over die laatste even wat uitleg:
Lootjes trekken is altijd een beetje lastig, want hoe trommel je even je vrienden bij elkaar om lootjes te trekken? Deze site biedt uitkomst!
Vul de namen, email adressen, en evt. mobiele telefoonnummers in. De lootjes worden getrokken en per e-mail of per sms verstuurd. Anoniem en willekeurig!
Wat een uitvinding!Voor de actuele verkeersinformatie:

http://www.anwb.nl/servlet/Satellite?pagename=OpenMarket/ANWB_verkeer/Entree

Niet echt snel gedownload, maar daarna heb je ook wat.
Je ziet meteen een overzicht van de files van dat moment, en ook nog wat informatie wat betrekking heeft op het verkeer, zoals werkzaamheden en onderzoeken.De grootste receptensite ter wereld (zeggen ze zelf.....)

http://www.smulweb.nl/

Je kunt hier zelf een pagina maken met je eigen wachtwoord! Je kunt nu iedereen mee laten genieten van jouw recepten.
Je vind op deze site ook:
-restaurant recensies
-smulwinkels
-evenementen die met eten te maken hebben
-de lekkerste drankjes
-en natuurlijk heeeeel veel recepten!Begin.


Op rijm.
Ik ben de zon, de regen,
ik ben de sneeuw, het ijs.
Ik ben de nieuwe wereld,
't verloren paradijs.
Ik ben geluk en ongeluk,
de stilte, het rumoer.
Ik ben de zee, ik ben het land,
de dichter en de boer.
Ik ben een deel van al wat leeft,
in alles om me heen.
'n Deel van al wat adem heeft,
'n deel van iedereen.
Ik ben een partje van 't geheel,
van een gigantisch al.
Een klein onmisbaar stukje,
de ziel van het heelal.


(Toon Hermans)Begin.


Recept.
Winterstoofschotel


Ingredienten: (voor 4 personen)

1,5 pond runderlappen
2 winterwortels
3 flinke uien
4 dl. rode wijn
3 eetl. bloem
3 a 4 takjes verse tijm
zout en peper
olijfolie
water


Werkwijze:

Snijdt de runderlappen in grove stukken. strooi wat zout en peper erover.
Bestuif de stukken met de bloem.
Snijdt de winterwortel en de uien in grove stukken.

Bak het rundvlees aan in twee eetl. olijfolie.
Doe het vlees in een flinke braadpan.
Voeg de wortels, de uien, de wijn, en de tijm toe, plus nog wat water tot alles bijna onder staat.
Laat dit alles ruim 3 uren sudderen, en voeg evt. nog wat bloem toe om het geheel wat meer te binden..

Serveren met gebakken aardappels!

Eet smakelijk.Begin.


Sofa girl.
Als SOFA girl deze keer Sharon Stone.

Nieuwsgierig???
Kijk dan op www.cinema-stars.com/sharon/imageHtms/3.htmBegin.

Vraag en aanbod.

Wilt u iets te koop aanbieden, of zoekt u iets?
Mail naar: Henriette

Begin.

Reacties.
Boerenkoolmaaltijdstampot a la Montignac? En ik maar denken dat de Montignac-hype nou eindelijk eens over was. ;-) Zoals gewoonlijk weer een leuke sofa.

groetjes Jeanine
m/s MontignacIk vind SOFA een leuk initiatief. Ik ben zelf altijd op zoek naar uitgaanstips (meestal voor kids) langs het water. Het zou wel handig zijn als je vermeldt wanneer de verse editie verschijnt. Zijn losse bijdragen eventueel welkom?

Ingrid Veldman m/s "Primo"


Hierop reageerde ik met.
Ik weet niet wat voor bijdragen je hebt en in welke hoeveelheid?
Wil je zelf elke keer wat schrijven of af en toe?


Ik wilde eventueel af en toe een bijdrage sturen, ik dacht dan aan uit-tips, handige www-adressen, leuke shopadresjes etc. Of misschien een artikel over een bijzondere vrijetijdsbesteding aan boord, e-mail interviews met opmerkelijke binnenvaartvrouwen etc.

Groetjes IngridVoor het geval dat het onduidelijk was.
Tips en artikelen zijn altijd welkom!
Je kunt de redactie bereiken via het formulier of het e-mail adres bij reacties.


Heb je een reactie?

Mail naar Henriette of maak gebruik van het formulier:

Je naam (scheepsnaam) - altijd invullen:

Je e-mail-adres - altijd invullen:

Je reactie:

     


Begin.


Ook een eigen rubriek in SOFA?
Mail naar: Henriette

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel

index