Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.11 van 25.10.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige afleveringen:

0110 - 0109 - 0108 - 0107 - 0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

SOFA

SOFA wordt gemaakt door Henriette, Esther, tante Lourentia en Damone.
SOFA verschijnt tweewekelijks


Inhoud.


Inleiding.


Esther heeft afgelopen week haar babyspullen opgeruimd en vond zichzelf een sentimenteut!!! Ja, ja een sentimenteut, zou dit weer zo'n nieuw woord zijn? Net als pleurhut, voor de niet ingewijden een pleurhut is een stacaravan. Ze kon wat spulletjes met pijn in haar hart, kwijt aan een vriendin, maar.... afijn lees zelf maar verder in haar column.

Caroline Tensen is tot over haar oren verliefd, innig zoenend werd ze betrapt door een journalist.
Esther heeft het wat minder goed getroffen volgens een betrouwbare lovemeter test via internet.
Die test is echt een uitkomst!
Voor als je twijfelt aan je relatie?
Of is die gene op wie je verliefd bent wel de ware?
Nieuwsgierig hoe jullie kansen liggen?
Even een kijkje bij siteseeing nemen voor het www adres.

Tante Lourentia schrijft weer een mooi verhaaltje voor de jongste matroosjes en de meelezende kinderen aan de wal. Er is zelfs een leuk doolhofje voor de kleintjes, omdat we vinden dat de SOFA voor iedereen binnen te halen moet zijn, kon helaas het originele doolhofje niet geplaatst worden.
Dit originele doolhof is wel gratis af te halen in het vaartcafee op 2 november, zolang de voorraad strekt.

Nu we het toch over het vaartcafee hebben.
We hopen dat er zoveel mogelijk mensen, met een goed humeur, al dan niet waterdicht verpakt, kunnen/willen komen.
Wie zijn er van ons allemaal???
Henriette zal er zijn.
Tante Lourentia zeer waarschijnlijk...., spannend zeg, wie zou dat nou zijn?
En Esther die maakt het helemaal spannend, komt ze wel of komt ze niet.
Damone, de vliegende keep gaat niet.
Kijk even bij de uitgaanstips voor de locatie en tijd.

Hopelijk tot ziens
en veel leesplezier toegewenst,
De redactie.
Begin.

In de bladen.


Deze week in Story:

Caroline Tensen verbergt LIEFDE voor Peter niet langer!

Een dolgelukkige CAROLINE TENSEN (37) kan het niet langer volhouden om haar liefde voor tv-producer PETER GALLAS (38) verborgen te houden voor de buitenwereld. Innig zoenend en zichtbaar tot over hun oren verliefd staan de twee na een avondje stappen tegen de Jeep Grand Cherokee van Caroline geleund.

Zonder Prozac ziet actrice (22) het leven nú al niet meer zitten Georgina Verbaan is doodongelukkig!

Hoe lang kan het nog goed gaan met GEORGINA VERBAAN?! Dat vragen vrienden zich angstvallig af. De actrice doet steeds vaker rare dingen, en laat in interviews merken het spoor geheel bijster te zijn! Ze zegt eerlijk zonder een anti-depressiemiddel niet te kunnen leven, en komt doodongelukkig over. Kan dáárom geen enkele man haar gelukkig maken?

Winnaar TeleVizierring dolgelukkig, maar...
Derk Bolt: 'SPOORLOOS kostte me mijn huwelijk...'

Al zeven jaar gaan DERK BOLT voor het KRO-programma 'Spoorloos' op zoek naar vermiste familieleden. Daarvoor is hij elk seizoen meer dan zeven maanden in het buitenland. Derk is heel blij dat zijn programma nu eindelijk de TeleVizierring heeft gewonnen. Maar dat het succes ook een keerzijde heeft, weet de presentator als geen ander. 'Door Spoorloos ben ik gescheiden...'
Verder deze week
* Omzeilde Paul de Leeuw adoptie-wet?
* Manouk van der Meulen trouwt Engelse liefde
* Chris Zegers offert alles op voor droom
* Drama voor Peggy Bundy
* De verrassende hereniging van Bruce Willis en Demi Moore

Kathleen Turner biedt hulp na ramp

Totaal onherkenbaar was KATHLEEN TURNER een paar dagen na de ramp in New York op de plek des onheils om de artsen, verplegers en vrijwilligers te ondersteunen die overuren draaiden om de slachtoffers te helpen. Met haar haar strak achterover gebonden, haalde ze eten op bij restaurants om dat vervolgens uit te delen aan alle hulpkrachten. Het was voor haar een hele troost om zo ook haar steentje bij te kunnen dragen.

Nooit meer DIE HARD

Helaas voor de echte Die Hard-fans maar BRUCE WILLIS weigert ooit nog een nieuw deel van de succes-reeks te maken. Zelfs een aanbod van 75 miljoen gulden kon hem niet over de streep trekken. Door de terroristische aanslagen op Amerika vindt hij het ongepast om weer ten strijde te trekken tegen terroristen. Hij zal nooit meer in de huid van John McLane kruipen, ook al heeft hij zijn roem aan de film te danken. 'Na de recente gebeurtenissen, ligt mijn hart niet meer bij Die Hard,' aldus Bruce.

Laetitia keert FRANKRIJK de rug toe

Opnieuw heeft topmodel LAETITIA CASTA zich de woede van haar landgenoten op de hals gehaald, ditmaal door te trouwen in Amerika. De Francaise werd twee jaar geleden tot nieuwe 'Marianne' van Frankrijk gekozen. Maar dat was voor haar geen reden om ook in haar vaderland te blijven wonen. Vorig jaar koos zij ervoor om te emigreren naar Engeland, omdat daar het belastingklimaat gunstiger is. Nu heeft ze laten weten liever in de Verenigde Staten met haar vriend, fotograaf STEPHANE SEDNAOI, van wie ze deze maand een kind verwacht, te trouwen dan in Parijs.
Lees verder: www.story.nl


Deze week in Prive:
Opnamebanden 'Costa!' terecht

Twee opnamebanden van de serie 'Costa!' die op Schiphol verdwenen waren, zijn weer terecht. Omdat de banden nergens meer te vinden waren, werd besloten dat de crew en de acteurs langer in Spanje moesten blijven om de opnamen over te doen. Toen die erop zaten, kreeg de producent het nieuws dat de banden waren teruggevonden.

Ruud Gullit op tv met 'groten der aarde'

De levende voetballegende Ruud Gullit gaat voor Yorin een tv-programma presenteren. In de nog naamloze show, die eind van dit jaar op de buis komt, gaat hij praten met de 'groten der aarde'. Naast zijn beroemde voetbalvrienden zullen hierin ook andere grootheden aan bod komen.

Peter Timofeeff in tranen...

Of weerman Peter Timofeeff nu donderwolken en bliksem aankondigt of stralende zonneschijn en hoge temperaturen, zijn gezicht verraadt geen enkele emotie. Dat is echter wel anders wanneer hij zich inzet voor 'Stichting Bijzondere Hulp voor Leukemie Patiënten'. Elk jaar organiseert Peter een golftoernooi waarvan de opbrengst naar deze stichting gaat. Toen hij de cheque aan de stichting mocht overhandigen, stonden de tranen in zijn ogen.

Joost Buitenweg steunt goede doelen.

Joost Buitenweg zet zich steeds vaker voor goede doelen in. Onlangs was de acteur op een festival in Friesland te vinden dat was georganiseerd ten bate van de slachtoffers van de cafébrand in Volendam. Bovendien was hij ook aanwezig tijdens de Zwemvierdaagse waarvoor de opbrengst naar Stichting 'De Opkikker' ging. Deze organisatie trekt zich het lot van langdurig zieke kinderen en hun familie aan.

Jacco Kirchjunger op Lijn 4

Velen kenden tot nu toe alleen zijn stem, maar nu kan iedereen hem ook zien - en wel in het programma 'Lijn 4': Jacco Kirchjunger. De schoonzoon van Hans van Hemert is blij met deze nieuwe uitdaging. Twee keer in de week zal hij samen met Gaby van Nimwegen allerlei onderwerpen op het gebied van lifestyle, actualiteiten, showbizz en cultuur aankondigen.

Gijs Staverman terug op de radio

Na een tijd lang niet op de radio geweest te zijn, is Gijs Staverman sinds kort weer elke werkdag bij Yorin FM te horen. Zij nieuwe programma 'Stavermans Drive Time' is te beluisteren tussen vier en zes uur 's middags en zit boordevol nieuws en entertainment. Gijs gaat proberen het succes van het Radio 3-programma 'ruuddewild.nl' te overtreffen.

Karin en Gerard samen op vakantie

Karin Bloemen en Gerard Joling zijn al zeker 25 jaar met elkaar bevriend. Van een echte samenwerking, het maken van een cd, is het echter nog steeds niet gekomen. Wel hebben de twee artiesten plannen die de komende maanden uitgewerkt zullen worden. Zo vertrekken zij binnenkort voor een week naar de Antillen, waar zij een paar optredens hebben en vakantie zullen vieren. Hopelijk is deze reis aanleiding om muziek en teksten te schrijven voor de langverwachte cd.

Bart de Graaff geniet van onbezorgde vakantie

Vlak voordat het nieuwe televisieseizoen begon, is Bart de Graaff met een aantal vrienden op vakantie geweest in Portugal. 'Het was echt genieten. Ik stond 's morgens vroeg al op de golfbaan, bij het opgaan van de zon. En dat bijna twee weken lang. In de namiddag gingen we wat eten en in de zon liggen. 's Avonds doken we het nachtleven in.' Bart is weer helemaal opgeladen en kan niet wachten tot hij weer aan het werk mag.
Lees verder:www.prive.nl
Begin.

Column.


Opruimwoede.
Het moest er toch van komen........opruimen.
Eerst kwamen de kamers van de kinders aan de beurt. Alle speelgoed heb ik maar eens uitgezocht. Alle poppen zonder hoofd en benen liggen nu in de vuilnisbak, evenals alle verzamelde dingetjes van onze Oudste. Wat er al niet rondzweefde in die kasten....Tig flippo's, Pokemonkaarten, werkjes van school, en noem maar op.
Er zijn geloof ik 2 volle vuilniszakken de deur uit gegaan.
Van ons zelf zijn een heel aantal zakken met kleding weggegaan, elk seizoen heb je van die dingen waar je van denkt: 'Dat kan ik volgend jaar wel weer aan', en vervolgens hangt het drie jaar onaangeraakt in de kast.
Maar wat ik toch eigenlijk een stuk erger vond, en waar ik al een tijdje over nadacht, is het uitzoeken en opruimen van de baby-spulletjes. Wat een sentimenteut ben ik dan......
De eerste lading ging al weg met een vriendin die een klein babietje heeft. Zij was bij ons op bezoek en werd even meegetroond naar de kinderkamers waar de dozen met baby-dingetjes staan. Alle nog bruikbare kleertjes en schoentjes gingen met haar mee. En nu ik dan toch bezig was moest de rest ook maar uitgezocht worden.
Bij elk klein broekje, truitje en maillotje steeg er een 'ooohh' of 'aaach' uit mijn keel....maar ik moest even hard zijn van mezelf.
Ik kan alles wel weer meeverhuizen en weer in de kast of onder een bed neerzetten en dan vervolgens bij de volgende verhuizing het hele ritueel nog eens fijntjes over te doen, maar dat leek me niet zo'n goed plan. Er zijn tig kindjes die dan deze kleren beter kunnen gebruiken, want ik heb het natuurlijk niet zomaar weggegooit, maar in de zak voor Roemenie gedaan.
Er gingen dus 2 volle zakken met de schattigste kleertjes, en de poepigste schoentjes en de kleinste sokjes weg. Met een grote brok in de keel, maar toch opgelucht dat het me toch eindelijk gelukt is, leverde ik het af bij de mevrouw die dat allemaal naar Roemenie brengt.
Het ruimt hier in elk geval lekker op!
Ach, en mocht er ooit nog eens een 'bedrijfsongevalletje' zich aandienen.......nou, dan zien we toch wel weer??
Esther

Ps. Zelf nog op zoek naar wat baby-spulletjes? Kijk maar even bij Vraag en aanbod, daar staat nog het een en ander in de aanbieding!
Begin.


Kleine gastjes.Dag jongste matroosjes in de scheepvaart en meelezende kinderen aan de wal.

Hebben jullie je buitenspeelgoed al een beetje opgeruimd nu het weer wat herstachtig wordt? Herfstachtig, wat is dat nu weer? Je merkt vast wel dat het niet zo warm meer is en vaak lang regent en hard waait. Je moet dan andere kleren aan als in de zomer wanneer het zonnetje je gezicht streeld met warme stralen. Maar herfst is ook mooi, moet je maar eens naar de bomen kijken. Ze krijgen allemaal een ander kleurtje. De ene boom wordt geel, de andere rood en weer een andere krijgt bruine bladeren.

Daarna komt de herfstwind en die blaast de bladeren van de takken en is de boom kaal. Net als bij mensen. Die krijgen wanneer ze ouder worden ook grijs haar en soms een kaal hoofd. In de herfst ga je ook wat meer leuke dingen binnen doen.
Knutselen, tekenen, koekjes bakken, noem maar op. Ik zal voor jullie een doolhof tekenen.


=======================================
MUIS
=========== ============================

== =====================================

============================== =========

==================================== ===

======== ===============================

================= ======================

===================== ==================

=== ====================================

====================== =================
Kaas
========================================


Het is de bedoeling dat je de kortste weg vindt in het doolhof zodat de muis bij de kaas kan komen. Je mag niet buitenom gaan, kijk goed naar de openingetjes. Het is misschien moeilijk, maar ik wens je veel succes.

IK GELOOF DAT IK GROEI !
Au ! au ! au !
Ik voel mijn kleine teentje.
Zit er in mijn schoen soms een keihard steentje?
Nee ! nee ! nee !
Mijn tenen doen zo`n pijn,
want mijn schoenen zijn te klein !

Oei , oei, oei,
Ik geloof dat ik groei !

Hè ! hè ! hè!
Ik zie ineens mijn sokken.
Heb ik soms te hard aan mijn broek getrokken?
Nee ! nee ! nee!
Mijn broek is veel te kort, omdat ik langer word.

Oei, oei, oei,
Ik geloof dat ik groei !

Ha ! ha ! ha !
Je kunt mijn navel zien.
Heb ik soms een trui van mijn broer aan misschien?
Nee ! nee ! nee !
Mijn trui blijft in de kast, omdat die niet meer past.

Oei, oei, oei,
Ik geloof dat ik groei.
[uit Kiezels]

Lieve kinderen tot de volgende keer,
het duurt misschien twee weken,
dan E-mailen we elkaar weer.

Veel liefs van tante Lourentia.
P.s. laat eens wat van je horen. Dit kun je doen door een E-mail te sturen naar tante Henriette:Henriette onder vermelding van: reacties

Begin.

Dagjes tips.


Karlsruhe

Karlsruhe (de rust van Karel) is de jongste stad van Duitsland.
In 1715 begon marktgraaf Karl Wilhelm von Baden-Durlach, met de bouw van deze residentie ongeveer 8 km. van de Rijn.
Algauw was er de wens een aansluiting op de rivier te hebben en zo ontstond in 1748 in Schroek een kleine haven met kraan.
In 1824 onstond het idee om een kanaal te graven van de haven naar de stad en 6 jaar later legde het eerste stoomschip aan.

In 1833 veranderde de naam Schroek in Leopoldshaven.
In 1898 starten de werkzaamheden om de Rijnhaven aan te leggen en drie jaar later wordt deze haven op 1 mei officieel geopend.
Dit was tevens de start van vele jaren van uitbreiding, want in 1935 wordt het Oelbecken (nu Becken v) opengesteld, een jaar later wordt er voor het eerst bezine overgeslagen.
Er volgen vele jaren van groei, de oorlog heeft natuurlijk zijn weerslag, maar over het algemeen draait de haven goed, tot in 1973 een recessie intreed en de haven zwarte cijfers schrijft.
Een aantal jaar later blijkt het tij weer gekeerd te zijn, met een nieuwe directeur, is de haven in 1979 de derde binnenhaven van de BDR.
In 1982 passeert Karlsruhe, Mannheim. Duisburg blijft de grootste binnenhaven van Duitsland.
In 1996 fuseren de raffinaderijen Esso en OMW tot Mineraloelraffinerie Oberrhein GmbH + Co. KG (MIRO).
In 2001 viert de haven van Karlsruhe zijn 100 jarig bestaan.

Karlsruhe zelf is gebouwd in waaiervorm met het paleis als centrum. In dit goed onderhouden Schloss is het Badische Landesmuseum gehuisvest met een een diverse collectie. oa. De Turkenbeute ( de buit van Ludwig Wilhelm von Baden, ook wel Ludwig de Turk genoemd) en een grote collectie klassieke- en moderne schilderijen.
Het graf van de stichter van de Karlsruhe, vind je op de Marktplatz.

Bezoek ook eens met de uitstekende tramverbinding het nabij gelegen Ettlingen, dit fraaie stadje met vakwerkhuizen en een schloss is zeker een bezoekje waard.
Meer info ?
Voor de haven, www.rheinhafen.de
Officiele stadssite, www.karlsruhe.de
Voor kroegen, www.karlsruher.kneipen.net
Voor eetgelegenheden, www.gut-essen-in.de/karlsruhe

KidZity-Utrecht.

Dit grte indoor- en speelparadijs van de randstad is speciaal bestemd voor kinderen tot 12 jaar.
Het pronkstuk is een 8m. hoog klimkasteel. Verder vind je hier nog botsauto, lachspiegels, dierentrein, draaimolen, baby-en peuterspeelhoek, balonnencaroussel en ga zo maar door.
Uitpuffen kun je op het terras of in het restaurant.
Het is wenselijk de kinderen stevige speelsokjes aan te trekken, die niet gauw uitgaan.

Waar: Speelparadijs KidZity, Vlampijpstraat 79, 3534 Ar Utrecht.
Info: 030-2420042 Buiten de schoolvakanties van Midden- en Noord Nederland maandag gesloten
Toegang: F14,- p.p., kind t/m 3 jaar gratis.

Cafe Jan Primus- Utrecht.

Een nog ouderwets bierhuis met terras en parkeergelegenheid,echter zonder gokkasten en muziek.

Aantal bieren op vat: 11
Aantal bieren op fles: ongeveer 100
Huispils: Gulpener.

Waar: Cafe Jan Primus, Jan van Scorelstraat 27-31, 3583 CJ Utrecht.
Info: tel./fax. 030-2514572

Uitkalender.

26 t/m 28 okt. Kids wordl/Dag van je leven.
Interactief en multimediaal kinderevenement voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders.
Waar: Utrecht-Jaarbeurs.
Info: www.kids-world.nl
Toegang: F25,-

28 okt. Marathon Brabant.
Hele en halve marathon met vaderlandse toppers.
Waar: Etten-Leur (start/finisch)
Info:0162-517302 of www.marathonbrabant.nl
Toegang:gratis.

2 november Vaartcafe- Nijmegen.
Sociaal praatje over SOFA voor vaart-familieleden en overige geintresseerden.
Met medewerking van Henriette en zeer waarschijnlijk Tante Lourentia.
Vanzelfsprekend zal Dirk, the kaptain van VAART! ook aanwezig zijn.
Waar: KSCC-Nijmegen (Waalhaven)
Toegang: gratis.


2 en 3 nov. Internationale poppen- en berenbeurs.
Niet te missen voor poppen en berenliefhebbers!
Tentoonstelling van beren en poppen en allerhande zaken die daar direct of indirect mee te maken hebben.
Waar: Rotterdam-Ahoy.
Info: 0578-620502 of www.niesjewolters.nl
Toegang: F12.50, kind 4 t/m 12 F2.-

Begin.

Site seeing.


Wellicht kan deze site eens handig zijn als je geen tijd hebt om boodschappen te doen.

www.maxfoodmarket.nl/info/start.asp?mode=guest

Je vult meteen even je postcode in (of de postcode van het bedrijf waar je met je schip bij ligt) en je ziet of deze keten ook daar boodschappen bezorgt.
Geen idee of het werkt, maar het klinkt leuk!

Voor mij een heel teleurstellende ;o) site is:

www.lovecalculator.com

Je kan hier aan de hand van jouw naam en de naam van je partner (of iemand die je op het oog hebt...) laten uitrekenen hoe de kansen liggen in een relatie.
De uitslag van mijn mannie en ikzelf? 14%.......!!
De conclusie van deze love-calculator:

Dr. Love thinks a relationship might work out between Rinus and Esther, but the chance is very small. A successful relationship is possible, but you both have to work on it. Do not sit back and think that it will all work out fine, because it might not be working out the way you wanted it to. Spend as much time with each other as possible. Again, the chance of this relationship working out is very small, so even when you do work hard on it, it still might not work out.

Werk aan de winkel dus voor ons..... ;o)))

Ben je toe aan een weekendje weg?

www.weekendjeweg.nl/startpagina/

Je kunt hier boeken voor een hotel, een bungalow, vakantiehuisje. In binnen- en buitenland!
Je kan er aanbiedingen bekijken en brochures aanvragen en natuurlijk profiteren van superaanbiedingen.
Deze site is niet helemaal GSM-vriendelijk door alle reclamebanners die eraan hangen. Maar ik heb al een paar leuke vakantiebestemmingen gezien!!

Begin.

Op rijm.


Om op te vreten

Ze was, hoe zal ik 't zeggen,
eigenlijk buitengewoon.
Dat grappige speelse snoetje,
en haar oogjes, wonderschoon.
Ze was om op te vreten,
dat heb ik dan ook gedaan.
'k Heb sindsdien last van m'n geweten:
'k raak van m'n leven geen konijn meer aan.


Schrijver: Cees Phielix, 12-10-2001
Begin.

Recept.


Deze keer geen eigen recept, maar eentje die ik van www.receptenweb.nl geplukt heb. Ik ga 'm zeker zelf ook maken!!
Boerenkoolmaaltijdstamppot à la Montignac

Ingrediënten

300 gr. boerenkool, verse, gesneden
0.5 dl. bouillon
1 teen knoflook, fijngehakte
1 klein knolselderij, in blokjes
2 el. olijfolie
Peper
1 stuk peper, rode, verse, in ringetjes
50 gr. rookspek, in dobbelsteentjes
300 gr. rundergehakt
1 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde
1.5 kg. sparerib
1 grote ui, rode, gesneden
Zout

Benodigde materialen: een braadpan en een ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bestrijk de ribbetjes met de sojasaus en plaats deze in een schaal onafgedekt in de oven. Laat de ribbetjes in minimaal 2 uur bruin, knapperig en gaar worden.

Verhit in de braadpan de olijfolie en bak daarin de blokjes rookspek knapperig. Roer er het gehakt door en bak dat kruimig. Voeg de knoflook, de Spaanse peper, de ui en de selderij toe en roer alles goed door elkaar. Bak het geheel een paar minuten en roer er ook de boerenkool door.

Schenk er de bouillon bij, roer alles goed door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het gerecht in circa 30 minuten zacht en gaar worden. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer met de ribbetjes.

Dit gerecht smaakt ook prima zonder het gehakt, ribbetjes en rookspek! Voor vegetariërs is dat zeker een optie.

Eet ze!

Begin.


Sofa girl.


In SOFA girl deze keer een site vol erotische verhalen, voor elk wat wils, voor iedereen boven de 18.
Er is geen verhaal geselecteerd, omdat de toegangspagina een waarschuwing voor jeugdigen bevat.

Iedereen die bezwaar heeft tegen dit soort site's, kan erg sportief via e-mail op de pagina van binnenkomst klagen en reageren.

Waar???
www.erotischeverhalen.com

mailto Art voor klachten op erotische verhalen.com.

Begin.

Vraag en aanbod.


Van de week heb ik iets gedaan waar ik erg sentimenteut van werd en dat was het uitmesten van de babyspulletjes. Ik vond daartussen een aantal dingen die nog erg goed zijn, maar die ik niet meer zal gebruiken.

* Flessenwarmer
Nooit gebruik, dus i.z.g.st.
Nieuwprijs: fl 75,- nu: fl 30,-

*Voetenzak voor de Maxi Cosi
Donkerblauw en ook i.z.g.st. fl 30,-

*Luiertas van Bebe Jou
Geel met beertjes fl 20,-
Alles in 1 koop: fl 70,-

Geinteresseerd?
Mail naar: Esther

Wilt u iets te koop aanbieden, of zoekt u iets?
Mail naar: Henriette

Begin.

Reacties.Nou mama ik heb voor het eerst je collum (tante Lourentia) gelezen op internet. Vond ik wel leuk om even te melden. Maar ik moet snel verder met mijn les. Ik geloof dat je dit niet standaard gemaild krijgt maar het gaat om het idee. Groetjes Jacqueline (dochter van Tante Lourentia).

Heb je een reactie?

Mail naar Henriette of maak gebruik van het formulier:

Je naam (scheepsnaam) - altijd invullen:

Je e-mail-adres - altijd invullen:

Je reactie:

     


Begin.


Ook een eigen rubriek in SOFA?
Mail naar: Henriette

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel

index