Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.8 van 5.9.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige afleveringen:

0107 - 0106 - 0104 - 0103 - 0102 - 0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

SOFA

Sofa wordt gemaakt door Henriette, Esther,
tante Lourentia en Damone.
SOFA verschijnt tweewekelijks


Inhoud.

 • Inleiding.
 • Oproepje.
 • In het nieuws.
 • In de bladen.
 • Schoppingmix.
 • Column.
 • Kleine gastjes.
 • Klein portret.
 • Dagjes tips.
 • Gespot.
 • Site seeing.
 • Op rijm.
 • Recept.
 • Sofa girl.
 • Vraag en aanbod.
 • Reacties.

Inleiding.

De inleiding vind ik altijd het moeilijkste, afgezien van de rubrieken afgaan kun je er niet zoveel mee.
Wel heb ik deze keer mijn hersens maar eens een beetje opgeschud (niet teveel natuurlijk, ben van nature ontzettend gemakkelijk). En er een officiele html text van gemaakt. Had ik natuurlijk al veel eerder moeten doen, maar had er niet genoeg tijd voor. Bijkomend voordeel is dat hij tien keer zo klein is en dus beter via de gsm binnen te halen is.
Er zal heus nog wel meer dan genoeg te verbeteren zijn, maar je moet ergens beginnen. Wel heb ik hem deze keer in wat minder kleuren gemaakt, als er iemand dringend behoefte heeft aan meer kleuren. Dan hoor ik dat graag via reacties en bij voldoende animo is hij volgende keer gewoon weer fleurig.

Toch even een korte opsomming.
Voor de kinderen een lesje plantkunde.
In, In het nieuws een bijzonder interessant stukje over een Duitse vereniging, die ook gericht is op de sociale kant van het schippersbestaan.
De begravenis van Silvia Millekam wordt aangehaald in, In de bladen.
In gespot deze keer een masker.
En in kleinpotret hebben we deze keer iemand die...een hekel heeft aan.........verstopte teennagels onder de bank of onder het bed!!!
Het internetcafe voor de binnenvaart is ook weer begonnen en Dirk laat bijzonder graag al zijn 700 Chinafoto's aan zoveel mogelijk mensen zien, voor mij zal het helaas wel het cd'tje worden.
Hiervoor even bij de uitgaanstips kijken!
Verder een gigantisch winkelcentrum in Hoechst. Heeft iemand tips over dat soort dingen, mail ze dan bij reacties.

Dan staat er deze keer ook een oproepje!!!
Geef hier alstublieft gehoor aan, want het is natuurlijk een rotsituatie.

We gaan nu bijna de grens over en ik heb geen Belgische kaart, dus ga hem zo verzenden.

Henriette


Oproepje.

Op Vaart-Familie wordt veel slap geouwehoerd. Misschien soms zelfs iets teveel. Maar de afgelopen anderhalve week, was het hoofdzakelijk serieus. Een van de leden bracht haar kind voor het eerst naar het internaat en dit had toch meer impact dan verwacht.
Wat ook boven kwam drijven was het treurige geval van de (schoon)vader van de mensen van het ms. Montignac.
Haar vader ligt inmiddels al zo'n drie tot vier weken met het Guillain Barre syndroom in Mannheim in het ziekenhuis.
Eerst was er sprake van dat haar vader bijna gelijk naar Nederland vervoerd zou worden, dus nam haar moeder een reis naar Terneuzen aan en voer met haar zoon naar beneden.
Inmiddels zit moe in Terneuzen en pa ligt nog steeds in Mannheim, de ambulance is al twee keer voor niks vanuit Nederland naar Mannheim gereden. Telkens versclechterde de toestand van pa zo dat hij NIET vervoerd MOCHT worden.
Met dit soort dingen merk je dat het varensbestaan ook nadelen heeft. Dit weekend reist de familie naar Manheim.


Wij wilden iedereen vragen een kaartje naar deze man te sturen!!!
Helaas wilde het ziekenhuis geen e-mail adres geven dus we moeten weer terug naar het vulpennentijdperk!


Het adres is :

Klinikum Mannheim,
afd. stroke unit
Theodor kotze ufer 1-3,
68167Mannheim, Duitsland.
tnv. hr. Appeldoorn.In het nieuws.

Op sluis Kostheim nam ik toevallig het blaadje Flaschenpost mee.
Tot mijn grote verbazing ging het om een blaadje dat ongeveer hetzelfde was als SOFA, in ieder geval met ongeveer dezelfde doelstelling.
Er zat ook een los briefje in over een congres in Duisburg waaraan de Frauen in der Binnenschiffart ook deelnamen.
Achterop het blaadje stonden een paar email adresssen. Ik besloot om ze te mailen met de vraag of ze niet een stukje konden schrijven over hun vereniging en of Nederlandse vrouwen ook welkom waren.
De volgende morgen had ik al antwoord terug van Karin Scheubner, verzonden om 6.33. Ze stond net op het punt om van boord te gaan, ze waren in de buurt van hun thuishaven en dan was er genoeg voor de familie te doen. 's Avonds zou ze weer aan boord zijn en dan zou ze een stukje schrijven.

Om 22.21 zat het onderstaande stukje in ons mailvak.
Opmerking: Nederlandse schippersvrouwen zijn MEER dan welkom ook bij de podiumdiscussie op 12 sept. van 16.00 tot 18.00 op de Muhlenweide.
Die Frauen in der binnenschiffart zijn te bezoeken op stand 1013, hal A op de Duisburgse Schiffartmesse, gehouden van 11 t/m 14 sept. op de Muhlenweide.
Iedereen is ontzettend welkom!!!

Liebe Henriette,

nun bin ich wieder an Bord und werde Ihnen einige kurze Informationen zu dem Verein "Frauen in der Binnenschifffahrt" geben.

Unseren Verein gibt es seit 6 1/2 Jahren mit inzwischen über 70 Mitgliedern.Wir treffen uns alle 2 Monate, in der Regel am 1. Samstag im Janaur, März, Mai, Juli, September und November. Die genauen Termine, eventuelle Änderungen und wo wir uns treffen, stehen immer im Voraus in der FLASCHENPOST.
Außerdem gibt es seit Januar 2001 die FLASCHENPOST-online. Die Adresse ist: www.flaschenpost.org
Dort können Sie unter "wer sind wir" die Ziele des Vereins nachlesen. Es gibt auch ein paar Fotos von einigen Mitgliedern auf verschiedenen Veranstaltungen. Im Archiv sind die FLASCHENPOST Nr. 1/2001 und 2/2001 mit vielen interessanten Beiträgen.

Das Thema der Podiumsdiskussion am 12. September auf der DSM heißt "Binnenschifffahrt und Öffentlichkeitsarbeit". Wir wollen mit den unterschiedlichen Leuten in einer Podiumsrunde diskutieren, wie gut oder schlecht die Binnenschifffahrt in der Öffentlichkeit bekannt ist.

Wir würden uns freuen, Sie und Ihre holländischen Kolleginnen bei uns als Gäste begrüßen zu dürfen.


Ich hoffe, dass Ihnen diese Informationen in der Kürze reichen.
Viele Grüße von Bord der "JENNY"
Karin Scheubner


E-Mail: Karin.
homepage: www.scheubner.de
homepage: www.forum-binnenschifffahrt.de
homepage: www.flaschenpost.orgIn de bladen.


Gelezen in Story:Schandalig!
Berhard jr. verdient miljoenen aan faillisement

Prins BERNHARD jr. sloeg twee jaar geleden de slag van zijn leven, toen hij met MARINUS JACOMETTI, directeur van het verzekeringsconcern ACHMEA een overnamedeal sloot van zijn weinig voorstellende internetbedrijfje CLOCKWORK. Er werd gesproken over een bedrag vanVEERTIG MILJOEN GULDEN. Nu, twee jaar verder en VELE MILJOENEN armer draait Achmea de geldkraan dicht. En Bernhard jr. heeft zijn eigen tent nu terug kunnen kopen voor een vriendenprijsje...


Emotioneel afscheid van populaire actrice

Sylvia zong op haar eigen begrafenis.
Honderden vrienden, familie en fans waren naar de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam gekomen om afscheid te nemen van SYLVIA MILLECAM. De plechtigheid was zo emotioneel dat niemand zijn tranen kon bedwingen. Zeker niet toen Sylvia zelf, voor de laatste keer, de aanwezigen toezong...


Irene Moors trouwt eindelijk de vader van haar dochter.

Op het schitterende landgoed Engelenburg in Brummen trouwde afgelopen weekend IRENE MOORS. Op zondag gaf zij haar jawoord aan BARRY KROON, de vader van hun dochtertje ROSALIE. Toch had de presentatrice van tevoren haar twijfels. Irene vroeg zich af of dit voorgenomen huwelijk wel zo'n goed idee was...


En verder deze week
Dennie Christian: 'In een jaar tijd verloor ik twee vaders'
Onderweg Naar Morgen spannender dan ooit
Marianne Weber wil nu ook een huis in Spanje kopen
Albert Verlinde en Beau van Erven Dorens zorgen voor vuurwerk
Het geweten van Rob de Nijs
Anita Witzier laat getrouwde aanbidder in liefdeshotel achter!Soap:


KIMBERLIN BROWN heeft het één en ander geleerd van haar rol in The Bold and the Beautiful en The Young and the Restless. Terwijl de actrice rustig haar boodschappen aan het doen was, werd zij lastig gevallen door een opdringerige vrouw die Kimberlin een lesje wilde leren. Volgens deze 'fan' had Kimberlin door Sheila te spelen een slecht voorbeeld gesteld voor vrouwen en moest Kimberlin publiekelijk spijt betuigen dat zij jarenlang de ene na de andere duivelse scène op de televisie had gespeeld. Kimberlin trachtte de vrouw te kalmeren, maar toen dat na enkele minuten niet hielp, siste ze de vrouw toe dat ze nu haar mond moest houden en riep kordaat de hulp van de politie in.

HEATHER LOCKLEAR heeft er nooit een geheim van gemaakt dat haar dochter Ava Elizabeth de belangrijkste persoon in haar leven is. Hoe gek Heather ook op haar kleine meisje is, tot nu toe had de actrice geen haast om een broertje of zusje voor Ava te maken. Volgens medewerkers van Spin City waar Heather de rol van Caitlin speelt, heeft Heather al geïnformeerd of het mogelijk zou zijn een zwangerschap in de serie te verwerken. De serie wil de blonde actrice zo graag behouden dat dit verzoek ongetwijfeld geen enkel probleem op gaat leveren.


Lees verder: StoryGelezen in Prive:Ruud heeft zwak voor mooie vrouwen.

'Big Brother' Ruud heeft zijn draai weer gevonden sinds de breuk met zijn vriendin Wiltrude. 'Ik heb besloten om het rustig aan te doen,' zegt hij. 'Ik ga vaak uit met mooie dames, maar ik wil me nog niet binden.' Tijdens de première van de film 'Blow' liet Ruud zich vergezellen door de knappe blonde Anouk. 'Met haar kan ik me nog eens op een feestje vertonen!' zegt Ruud lachend.


Anniko van Santen moest wennen aan moederschap

Ruim drie maanden geleden beviel Anniko van Santen van dochter Kat, maar hoe trots de presentatrice ook op haar baby is, zij moet toch erg wennen aan het moederschap. 'Ik ben blij dat ik het moederschap kan combineren met mijn werk bij de AVRO. Ik heb ontzettend veel zin in mijn deeltijdbaan, anders was ik er ook niet aan begonnen.'


Middenmeer wil K-Otic niet.

Succes is vergankelijk... Terwijl in sommige steden de kaarten voor een concert van K-Otic zo zijn uitverkocht, zijn er ook gebieden waar niemand een optreden van deze groep wil zien. In het Noord-Hollandse plaatsje Middenmeer is K-Otic niet gewild. De kaartverkoop voor het concert van K-Otic viel zo tegen dat het optreden werd afgelast. De leden van de band hebben nu een rustdag op 9 september.


Pech voor Prinses Margarita

Prinses Margarita, de oudste dochter van Prinses Irene, laat haar huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn op 22 september kerkelijk inzegenen in de mooiste kathedraal, in het Zuid-Franse Auch. Toch is er een teleurstelling. De kerk staat dan namelijk helemaal in de steigers! De kerk wordt momenteel gerestaureerd en zal nog niet klaar zijn in september.


Máxima zonder gips

De spanning was van het gezicht van Máxima af te lezen toen zij zich meldde bij de afdeling orthopedie van het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. In dit ziekenhuis werd zij op 23 juni jl. geopereerd en kreeg zij gips om haar been. Nu, zes weken later, was het moment gekomen dat het gips er weer af mocht. Na eerst röntgenfoto's te hebben gemaakt, werd besloten dat de breuken genoeg hersteld waren om zonder gips verder te gaan.


Vriendin Eddy Zoëy krijgt miskraam

Eddy Zoëy en zijn vriendin Marieke zijn heel verdrietig omdat hun kinderwens voorlopig niet in vervulling gaat. Toen Marieke enige tijd geleden zwanger bleek te zijn, kon de recalcitrante presentator het wel van de daken schreeuwen, zo blij was hij. De schok was dan ook groot toen de zwangerschap plotseling werd afgebroken. Lange tijd hielden Eddy en Marieke het droevige nieuws voor zich. Slechts naaste familie werd ingelicht.


Paul van Vliet opent tentoonstelling Toon Hermans

Paul van Vliet opende dezer dagen in Laren een tentoonstelling van de schilderijen van Toon Hermans. 'Toon werd omringd door zijn schilderijen,' vertelt Paul. 'Ik vind ze mooi, het is heel direct.' Paul bewonderde Toon Hermans, maar er is ook een tijd geweest dat hij niet met de cabaretier sprak. 'Toon en ik hebben enige tijd heel vijandig tegenover elkaar gestaan. Gelukkig kwam het uiteindelijk tot een verzoening.'


Hanny krabbelt op uit diep dal

Het leven van Hanny is in rustiger vaarwater gekomen. De zangeres is door een diep dal gegaan. Vlak voor de breuk met haar vriend Ludo Voeten was zij zwanger van hem, maar door een miskraam verloor zij haar kindje. Hierdoor belandde Hanny in een zware depressie, maar dankzij haar nieuwe vriend Martijn én hun baby Kaithlyn kan zij nu definitief een streep zetten door deze periode.


Ferri Somogyi begint nieuwe carrière

De meeste mensen kennen Ferri Somogyi alleen maar als Rik uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden', maar daar komt binnenkort verandering in. De acteur maakt namelijk furore als autocoureur... Ferri is opgenomen in de ploeg van Michael Bleekemolen en zal daarom het komende raceseizoen heel wat wedstrijden mogen rijden.


Lees verder: PriveShoppingmix.

Deze week hebben we een heel aardig winkelcentrum ontdekt vlakbij Hoegst op de Main.
Als je aan de kade ligt in Hoegst kun je heel makkelijk de auto aan de wal krijgen, en wij vrouwen zijn daar natuurlijk wel voor in.....
Je rijdt dan richting Konigstein, wat al meteen aangegeven staat. Je volgt dit totdat je een afslag krijgt die 'Main-Taunus centrum' heet.
Volg dit en je komt bij een winkelcentrum met 4000 parkeerplaatsen.
Je vindt er van alles. Een Kaufhof, Hennes en Mauritz, C&A, Bennetton, Douglas.......en noem maar op.

Echt een aanrader als je van shoppen houdt!

Esther.

Rubrieken als shoppingmix kunnen alleen bestaan als wij tips van derden krijgen!!!
Tips voor winkelcentra, kapsalons zonder afspraak en/of vlak bij het water, restaurantjes kunnen gemailed worden bij reacties.


Column.

Halfvarend gezin.

Wat doe je met die hitte van de afgelopen paar dagen? Veel drinken, veel kliederen met water en voor de rest alle ramen blinderen en hopen dat de ventilatoren iedereen in slaap blazen. En dan komt de jongste:,,Mama, ik wil naar papa". Je schrikt je het apelazerus, dit is nog nooit eerder gezegd. Heeft ze heimwee naar papa die aan boord is? Heeft ze heimwee naar die paar weekjes die we in de zomervakantie zijn meegevaren? Nog nooit heeft één van de twee gezegd 'ik wil naar papa' als papa niet thuis was. Dus ja wat doe je dan met je goede gedrag. Toch maar voorzichtig informeren. ,,Waarom wil je naar papa, meisje? Hij komt over 8 nachtjes al weer naar huis, hoor". ,,Nou papa heeft tenminste een heleboel water om met zijn boot (ja, ze bedoeld schip) in te spelen en ik alleen maar een klein babybadje met water!"

Wat een selectief geheugen heeft zo'n kind toch. In de zomervakantie was het bloed heet aan boord, zonder airco in de woning. Dus dat slapen was slapen in een sauna en nu wil ze naar boord omdat papa meer water heeft om in te spelen dan dat zij heeft. Gelukkig werd ze weer vrij snel afgeleid door haar grote zus die een klein bootje in het badje liet varen. En als je dan vanaf dat kleine bootje kijkt zegt de grote zus, dan is het toch nog wel heel veel water hoor. Jaja, de dame zit ook in groep 3. En opeens heeft ze ruimtelijk inzicht ontwikkeld. Wat groeien ze hard na zo'n zomervakantie.

Dat hoorde we ook van de juf trouwens. De juf was trots op haar kindjes die toch allemaal maar zo gegroeid waren (echt juf? de kleding past nog perfect anders!) en nu echt groep 3 kinderen waren. Dat is wel even een verschil hoor. Nu is het dus echt naar school. Echt aan een tafeltje stil zitten (waarom kan ze dat thuis nu niet?). Echt rekenen en sommen maken en lettertjes en woordjes leren (allemaal makkie natuurlijk!). Alleen als mama vraagt, wat heb je op school gedaan dan komt daar weer die overbekende zucht. Nog veel erger is wat na die zucht komt; ,, mama ik vertel het wel als papa weer thuis is anders moet ik het dubbel vertellen en dat is veel werk hoor". Gelukkig is papa altijd maar 14 dagen weg. Maar nu zou ik hem toch graag thuis hebben. Ze krijgt 'werkjes van letters' mee naar huis maar op de uitleg is het dus wachten. Wachten op papa.....


Damone


Kleine gastjes.

SLAAP KINDJE SLAAP.
DAAR BUITEN LOOPT EEN SCHAAP.
EEN SCHAAP MET WITTE VOETJES.
DAT DRINKT ZIJN MELK ZO ZOETJES.
SLAAP KINDJE SLAAP.
DAAR BUITEN LOOPT EEN SCHAAP.

Hallo lieve kinderen,

Ken je het rijmpje die boven aan de mail staat?
Het rijmpje is al heel oud en misschien heeft de moeder van je oma hem ook al wel gezongen toen ze een baby had.
Over baby`s gesproken.
Hebben jullie ook een baby aan boord of krijg je misschien binnenkort een broertje of zusje?
Je zult zelf niet meer weten dat je in de buik van mama aan het groeien was, maar ze heeft je vast wel eens verteld dat het heel lang duurt voor je in mama`s buik zo groot bent dat je geboren kunt worden. Eerst ben je zo groot ., dan -, dan 0 en dan wel rond de 50 centimeter. Een halve meter dus. Kijk maar eens op een centimeterband hoeveel dat is en vergelijk het maar eens met een pop.

Je snapt wel dat zo iets heel veel tijd nodig heeft om te groeien. Wel 9 maanden lang. Dat dat lang is weet je wel want 1 jaar heeft 12 maanden en als je jarig bent geweest duurt het toch verschrikkelijk lang tot je weer jarig bent ?
Niet alleen mensen moeten lang groeien voor ze geboren worden. Ook dieren en bloemen.

Het is nu eind van de zomer.
Daarna krijg je herfst, wanneer het steeds maar regent en waait en het al weer wat kouder wordt. Dan krijg je de winter. Je weet zelf wel wat dat betekent en er zijn in die tijd veel feestjes.
Sinterklaasfeest, kerst en oud en nieuw jaar. En zelf heb ik mijn verjaardag ook in de winter op 1 december.
Daarna in het voorjaar ook wel lente genoemd begint alles weer te leven. De kale bomen krijgen bladeren. Baby dieren worden geboren. En de eerste bloemen beginnen te bloeien. Die eerste bloemen zijn gegroeid uit bloembollen.

Laat mama maar eens opletten wanneer er weer voorjaarsbollen in de winkel te koop zijn. Misschien mag je dan een paar mooie kopen. Neem een mooie grote plastic bloempot voor buiten. Geen stenen want die kan kapot vriezen. Doe onder in de pot wat grint of schuimplastic stukjes en daar boven tot bijna aan de rand toe potgrond. Neem dan de bloembol en stop hem diep in de grond. Op het zakje staat wel hoe diep ongeveer.
Dit poten kan van september tot ongeveer november. Je laat de pot maar rustig de hele winter buiten staan. En in maart , april of mei [ het ligt er aan welke bloem je poot] zie je dat er groen uit de grond groeit en er bloemen gaan bloeien. Je weet dat het dan weer gauw zomer wordt. Vind je kiezen moeilijk dan geef ik je een paar voorbeelden.

Krokus zijn in de kleuren wit en paars en bloeien van maart tot april.
Sierui zijn in vele kleuren , maten en vormen en bloeien in juni en juli.
Anemoon ook diverse kleuren bloeien in maart en april.
Kievitsbloem heeft mooie blokjes kleuren in wit en bruin bloeien in april en mei.
Iris zijn paars met een geel hartstreep en zijn lang of kort, de kleine bloeit in februari en maart, de lange Hollandse Iris bloeit van juni tot augustus.
Spaanse boshyacint kleur blauw bloeit in juni en juli.
Blauwe druifje heb je in het blauw maar ook wel eens in het wit, bloeit in maart en april.
Tulp mag eigenlijk niet missen heb je in verschillende lengtes en i.v.m. de wind kun je aan boord beter een lage soort nemen, heb je in veel kleuren en bloeit van maart tot april.
Sneeuwklokje is wit en erg vroeg als eerste komt hij in januari en februari door de sneeuw heen vertellen dat het lente wordt.
Wie ook niet mag ontbreken is de narcis in veel gele kleuren met soms een oranje hartje bloeit in maart en april.

Misschien vind je nog wel meer soorten voorjaarsbollen in de winkel.
Het leuke is dat je wanneer de bollen uitgebloeid zijn ze niet hoeft weg te gooien. Je haalt de bollen uit de grond en laat de modder op drogen. In het najaar poot je ze weer en het zelfde bolletje begint weer te bloeien in de lente.
Net als bij je mama die misschien eerst jou in haar buik had en daarna je broertje of zusje. Of kwam jij als laatste? Gek he, dat je je dat niet meer kunt herinneren?
Ik ga binnenkort ook mijn uitgebloeide bloemen weggooien en bollen poten en wacht dan weer heel wat nachtjes af tot het lente wordt.

Lieve kinderen tot de volgende keer.
Het duurt misschien twee weken.
Dan E-mailen we elkaar weer.

Een knuffel van tante Lourentia.


Klein portret.

Hoe heet je?
-Margriet van Driel-Zuidinga

Hoe oud ben je?
-26 jaar en 7 maanden

Burgelijke staat, kinderen?
-Gehuwd, Geen kinderen

Woonplaats of provincie?
-Dordrecht of Zuid-Holland

Ik vind geld wel of niet belangrijk, omdat?
-Wel en niet, het is niet het belangrijkste maar soms wel erg makkelijk om het leven mee te veraangenamen

Mijn favoriete vakantieland is?
-De Nederlandse Antillen

Mijn favoriete eten is?
-Vroeger zou ik "alles behalve gezond" gezegd hebben, maar doe nou maar een fruitshake van jus/kiwi/appel/banaan (als ontbijt hoor, verder niet)

Eet je de stronkjes van de broccoli?
-Nee, want de rest eet ik ook niet, bahbah

Ik vind het belangrijk dat...?
-Ik dingen kan doen waar ik me prettig bij voel.

Ik heb een hekel aan.....?
-Verstopte teennagels onder de bank of onder het bed.

Dit wilde ik nog even kwijt.


Dagjes tips.

Idstein.

Dit kleine plaatsje, gelegen in de Zuid-Taunus, dankt zijn naam aan de vroegere burcht Idstein, die eigendom was van een tak van het huis Nassau.
Van deze burcht staat alleen de Hexenturm nog overeind. Ten zuiden van de hexenturm ligt op loopafstand de oude stadskern met snoezige echt niet te missen
17 e eeuwse vakwerkhuizen in verschillende kleuren. De gotische kerk, met barokinterieur en plafondschilderingen maakt het plaatje helemaal af.
Verder heeft Idstein heeft een hallenbad (staat goed aangegeven) en in de bossen ten oosten van Idstein is het goed wandelen.


Toverland-Sevenem.

Dit 365 dagen per jaar geopende pretpark is geschikt voor ouders en kinderen tot 14 jaar en biedt een unieke combinatie van uitdagingde pretparkattracties en actieve speellandschappen. Zowel in- als outdoor.
De bijzonder leuke website, (vooral de muisaanwijzer) is helaas ZEER gsm onvriendelijk.
Waar: Toverland, Helenaveenseweg, Sevenem (Noord-Limburg)
Toegang: F19,50, kinderen tot 2 jaar gratis.
Info: tel.077-4677050 of WWW


Uitagenda:

Vrijdag 7 september is er - zoals elke eerste vrijdag van de maand - in Nijmegen weer een internetcafe voor binnenvaarders, van 18.00 - 21.00 uur in het KSCC Schipperscentrum aan de Waalhaven.
Toegang gratis.

Het thema heeft alles te maken met vakantie(na)gevoel en het reizen naar verre streken: de Chinese binnenvaart.
De China-reis van Vereniging De Binnenvaart is op de VAART!site inmiddels uitgegroeid tot een flink webproject met 700 foto's, steeds meer verhalen en tientallen links. Die geven bij elkaar een indruk van de binnenvaart in China, op de Yangtze en het Grote Kanaal.

Met een redelijk snelle Internet-verbinding kun je het zelf bekijken op Chinafoto's
Voor varenden gaat dat minder gemakkelijk. Daarom is de presentatie tijdens het KSCC-Internetcafe extra aantrekkelijk: direct vanuit de VAART!pc (sneller kan niet!), op een groot scherm gepresenteerd en toegelicht door ondergetekende.

Tijdens het internetcafe is er verder alle gelegenheid jezelf in een gezellige sfeer webwijzer te maken.
Dus: wat je wilt weten over de Chinese binnenvaart en Internet kom je te weten in het KSCC-Internetcafe.

Graag tot ziens, vrijdagavond in Nijmegen.

Groeten uit Bathmen/Nl,

Dirk van der Meulen
VAART!Info

7 t/m 9 sept. Appelpop.
Muziekfestival met ca. 15 bands.
Waar: Tiel-Waalkade
Info: 0344-620477 of WWW
Toegang: gratis.

7 t/m 9 sept. Dordt monumenteel.
Diverse culturele activiteiten rondom de monumenten van Dordt.
o.a. Straattheater en klassieke muziek.
Waar: Dordrecht-Binnenstad
Info: 0800-4636888 of WWW
Toegang: gratis

7 t/m 9 sept. Wereldhavenfestival Rotterdam.
Neem een kijkje achter de schermen van de haven.
Verder excusies, muziek, demonstraties.
Waar: Rotterdam-Havens/Binnenstad.
Info: 010-4125353 of WWW
Toegang: gratis

8 en 9 sept. Jazzfestival Hillegersberg
Tweedaags muziekspektakel met jazz, dixieland en boogie-woogie.
Waar: Rotterdam-winkelcentrum Hillegersberg.
Info: 010-4185900 of WWW
Toegang: gratis

8 en 9 sept. Fruitcorso Tiel.
Praalwagens gemaakt van agrarische produkten.
Op zaterdag rijdt het corso op zondag is de tentoonstelling.
Waar: Tiel-Evenementenhal.
Info: 0344-616441 of WWW
Toegang: gratis tribune F17,50

11 t/m 14 sept. Duisburgse Schiffartmesse.
Waar: Op de Muhlenweide.
Let op: Die Frauen in der binnenschiffart zijn te bezoeken op stand 1013, hal A. En verheugen zich op het bezoek van Nederlandse collega's!!!

14 t/m 16 sept. Maritiem.
Watersportevenement met meer dan 500 luxejachten,
Zeemansongfestival, nautische markt, modelbotententoonstelling.
Waar: Den-Bosch Handelskade de Dommel/Brede Haven.
Info: 073-6213480
Toegang:gratis

15 en 16 sept. Fantastival.
Het centrum van Oss veranderd voor deze gelegenheid
in een groot openluchttheater.
Met theater, muziek, zang en dans.
Waar: Oss-Centrum
Info: 0412-629371 of WWW
Toegang:gratis

16 sept. Boeken op de Dam.
Grote boekenmarkt van oude, tweedehands en bijzondere boeken.
's Middags openluchtconcert.
Waar: Amsterdam-Dam
Info:020-6275794
Toegang: gratis.

Henriette


Gespot.

Red, Hot Earth, Anti Stress Sauna Masque van Montagne Jeunesse.

In de Duitse Idea drogist, trof ik dit gezichtsmaskertje aan.
Het veelbelovende plaatje op de verpakking, een vrouwengezicht met rode klei erop en twee klimopbladeren op de ogen, met daarop wat klodders rode substansie en natuurlijk de prijs DM 2.88, zorgden ervoor dat ik het kocht.
Aan boord las ik de verpakking nog eens goed, het produkt is niet op dieren getest, goedgekeurd door de bond van vegetariers??? en op plantaardige basis!
Bij de ingredienten staat inderdaad een veelbelovende, indrukwekkende lijst met "plantaardige" ingredienten, o.a. Propylene glycol, zeolite, glycerin, propylparaben, parfum, kaolin, cactus flowers, evening primrose, ginseng, jasmine, lime flowers, walnut kernels, CL 26100 en CL 60725.

Het produkt belooft ontspannend te zijn en de porien diep te reinigen door de warmte werking.
Je moet het aanbrengen op het vochtige gereinigde gezicht, waarna het zichzelf verwarmd.

Toen ik even later in bad lag en het zakje had opengemaakt, was ik een beetje teleurgesteld, de inhoud was lang niet zo rood als verwacht.
Op mijn vochtige vingers werd de substansie gelijk warm, even twijfelde ik of ik het op mijn gezicht durfde te smeren op mijn vingers was het echt behoorlijk warm. Toch maar gedaan, terwijl ik met mijn gloeiende gezicht in bad lag vroeg ik me vertwijfeld af, welke van de plantaardige ingredienten hiervoor zorgde, was het de cactusflower, de ginseng of de zeoliet?
Toch was de warmte wel ontspannend, toen ik het af ging spoelen begon het product weer te gloeien.

Ik vind het moeilijk om te beoordelen of mijn gezicht diep gereinigd was, ik vond het wel ontspannend en bijzonder!
Gezien de prijs en de aparte ervaring kan ik maar een conclusie trekken....DOEN!!!

Henriette.


Site seeing.

Ik heb de tip gekregen van een vriendin en ik moet zeggen, het werkt op je lachspieren!:-DDD
Beweeg de muis en ...
Downloadtijd met de gsm bij ons was 2 min. 30 sec.
Nieuwsgierig?
Surf dan naar swing
Helaas alleen te bekijken met internet explorer. SORRY !!!

Henriette


Wellicht zullen jullie van deze site allang gehoord hebben, maar ik wil hem toch even onder de aandacht brengen.

Het gaat om de volgende site: coins for care

Als de Euro komt heb je niks meer aan je europese buitenlandse munten. Nou kan je ze natuurlijk in een oude sok bewaren voor je kinds kinderen, maar een beter doel is om ze te deponeren in de collectebussen van Coins For Care. Zij zorgen dat de munten nog omgewisseld kunnen worden in Euro's, en dat zo dit opgehaalde geld een goede bestemming krijgt. Er zijn een heleboel goede doelen geselecteerd waar het geld heen kan.
Nu kan je op deze site stemmen op de doelen waarvan jij denkt dat het geld heen zou moeten.
Een aantal van deze bestemmingen zijn: Het Rode Kruis, Leger des Heils, Wereld Natuur Fonds. Als ik het goed begrepen heb wordt het geld verdeeld naar de percentages van de hoeveelheid stemmen die een doel gehad heeft. Dus klik op de URL hierboven en stem op het goede doel die volgens jou in aanmerking komt voor Coins For Care!


Jullie zullen wel denken: Waar komt ze nou mee aan....maar ik snuffelde eens op de site van de LOI, en die is verbazend interessant! (Als je tenminste eraan twijfelt of je eens een cursusje van het een of ander zou willen doen)

Het gaat om de volgende site: LOI

Je kunt meteen zien wat de cursus die je geselecteerd hebt inhoudt. Je kunt ook zien hoe lang die cursus duurt, en wat je ervoor nodig hebt.
Je kunt cursussen volgen die een echt diploma tot gevolg hebben, maar ook zomaar voor in je vrije tijd.
Ik wil namelijk best eens een cursus doen.( Praktische kinder- en jeugdpsychologie lijkt me wel wat, misschien ga ik mijn kindjes dan nog eens begrijpen.....) Maar ik wist echt niet welke. Op deze site kun je heel goed bekijken of het je wat lijkt. Hoef je niet meteen van de 14 cursussen die je leuk lijken alle materiaal aan te vragen!


Hou je van uitgaan? Hou je van musicals? Dan is de volgende site iets voor jou: musicals

Op deze site vind je van alles over de nieuwste musicals van Joop van den Ende. Je kan via de hoofdpagina kiezen van wlek musical je informatie wilt. Op het moment zijn de hotste musicals: Saturday Night Fever, Aida, Titanic de Musical, en Rex.
Je kunt via deze site ook meteen online reserveren. Scheelt weer een telefoontje als je toch al online bent.
De site is niet helemaal GSM-vriendelijk, maar net te doen.
Ik denk dat ik maar eens reserveer voor Aida........


EstherOp rijm.

Geluk........dat is geen kathedraal,
misschien een klein kapelletje.
Geen kermis, luid en kolossaal,
misschien een carrouselletje.
Geluk is geen zomer van smetteloos blauw
maar nu en dan een zonnetje.
Geluk dat is geen zeppelin,
't Is hooguit........... een balonnetje.


Toon HermansRecept.

In deze aflevering van SOFA een makkelijke maar ontzettend lekkere plaatpizza. Het is makkelijk omdat je geen ingewikkelde bodem hoeft te kneden, maar gewoon witte boterhammen neemt!

Ingredienten:

halfje gesneden witbrood
potje tomatensaus met champignons voor macaroni of spaghetti
1 ons ham
half doosje champignons
halve rode paprika
zakje geraspte belegen kaas
evt. blikje tonijn (als je van vis houdt)
klein beetje olijfolie


Werkwijze:

Snijdt de champignons en paprika in stukjes, en laat de tonijn uitlekken.

Neem de bakplaat van de oven en bestrijk deze met wat olijfolie.
Leg hierop de witte boterhammen, zodat de hele plaat bedekt is.
Smeer hier een lekkere laag tomatensaus over heen.
Daarna beleg je de pizza met de ham. Dan de champignons, paprika en tonijn erover verdelen.
Als laatste de geraspte kaas erover.

Zet de plaat in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden.
Laat de pizza lekker garen totdat de bovenkant pruttelt.

Heerlijk als je niet zoveel tijd hebt, want je kunt de pizza heel makkelijk al van te voren klaarzetten, zodat ie alleen nog maar de oven inhoeft!

Eet smakelijk!


Sofa girl.

In SOFAgirl deze week een nogal onthullende Eva Herzigova.
Waar?
Surf dan naar EVA


Vraag en aanbod.

Wilt u iets te koop aanbieden, of zoekt u iets?
Mail naar: Henriette


Reacties.

Heeft u een reactie?

Wilt u een discussie starten over een onderwerp? Mail dan naar de mailinglist Vaart-Familie


Ook een eigen rubriek in SOFA?
Mail naar: Henriette
Mail naar: Esther

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel