Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.2 van 13.6.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige aflevering:

0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

SOFA
Is een initiatief van Esther en Henriette.
Met medewerking van tante Lourentia.
SOFA verschijnt tweewekelijks.

  • Inleiding.
  • In de bladen.
  • Column.
  • Dagjes tips.
  • Kleine gastjes.
  • Op rijm.
  • Recepten.
  • SOFA girl.
  • Vraag en aanbod.
  • Reacties

Inleiding
 
Beste allemaal,
 
In deze uitgave van Sofa kunnen jullie weer smullen van allerlei nieuwtjes.
 
Lekker roddelen in de rubriek In de Bladen, met deze keer onderwerpen over Laurens-Jan Brinkhorst, Annie Schilder en Menno Buch.
Over de soaps is deze week natuurlijk niet zoveel te melden, want zoals jullie weten is de zomerstop afgelopen week ingegaan. Helaas, helaas, voor de soapliefhebbers onder ons.
 
In de column schrijft Esther over vriendschap, hoe raar zoiets kan lopen, en weer ontzettend veel hele leuke dagjes tips van Henriette.
 
Je kunt smullen van een overheerlijk recept en van een mooi plaatje van Anna Kournikova.
 
Tanta Lourentia heeft deze keer ook weer verschrikkelijk haar best gedaan voor onze Kleine Gastjes. Er ligt weer een prachtverhaal voor jullie klaar, jongens en meisjes!
 
We wensen jullie weer veel plezier bij deze nieuwe uitgave van Sofa, je eigen boordblad!
 
Henriette en Esther
 
 
 

In de Bladen.
 
 
Gelezen in Story:
 
Terwijl zijn vrouw thuis in Brussel zit, vermaakt minister Brinkhorst zich in Den Haag met blonde Ineke
Heeft Laurentien's vader een vriendin?
In Den Haag is het momenteel het gesprek van de dag: landbouwminister LAURENS JAN BRINKHORST zou een meer dan vriendschappelijke relatie onderhouden met zijn charmante buurvrouw INEKE VAN MECHELEN. Met deze Haagse makelaar gaat hij geregeld op stap. En volgens getuigen gedragen ze zich dan als een verliefd stel.
 
 
42-jarige zangeres wilde het liefst een groot gezin, maar...
Annie Schilder: 'Mijn tweede zwangerschap moest de laatste zijn'
Net als de meeste Volendammers loopt ANNIE SCHILDER niet met haar gevoelens te koop. Maar nu vond de 42-jarige zangeres de tijd rijp om openhartig te vertellen over haar steeds uitgestelde trouwplannen, haar ambitie om psycholoog te worden en de reden waarom ze nooit het grote gezin heeft kunnen stichten wat ze zo graag had gewild. Bovendien onthult Annie dat ze er spijt van heeft niet eerder uit BZN te zijn gestapt...
 
 
Gulle rijkaard beloofde lievelingssteward 10 miljoen dollar
Erfenis prins van Lignac wordt MILJOENENDANS
Met de dood van BRAM VAN LEEUWEN is er een eind gekomen aan een rijk en feestelijk leven. Maar toch voelde de glamourprins zich de laatste jaren eenzaam en alleen. Zijn vriend HANS woonde al jaren niet meer bij hem, en vrienden lieten het ook steeds vaker afweten. Moederziel alleen stierf de PRINS VAN LIGNAC in een Spaanse kliniek. Nu zijn vermogen van 475 miljoen gulden verdeeld wordt, is de vraag: wie krijgt wat? En vooral: wie niet?
 
 
En verder deze week
Sylvia Millecam gestalkt!
John de Mol's tweede schoonheidsoperatie
Engelse prinsen betrapt met drugs
Exclusieve interviews met Emmy-winnaars uit Bold en Beautiful!
Wendy van Dijk verhuist met Xander naar Afrika
Stanley Burleson teleurgesteld over kritiek op cd
 
 
Soap:
 
 Het is niets nieuws in het soapleven. Je stuurt je kind op vakantie en een week later komt hij of zij niet uitgerust, maar tien jaar ouder, terug. 'Er zijn geen verhalen voor jonge kinderen dus moet je snel opgroeien. Ongeveer vijf keer zo snel als een ander,' zegt TERRI CONN (Katie, ATWT). Dat geldt ook voor Jennifer Munson, het dochtertje van Hal en Barbara dat als een volleerde vamp terugkeert van zomerkamp. De rol wordt nu gespeeld door KIM ONASCH, een ex-model die haar acteerloopbaan bij een toneelvertolking van Alice in Wonderland begon.

As THE WORLD TURNS won dit jaar de onderscheiding voor beste televisie-serie in Amerika. De serie bestaat inmiddels 45 jaar en heeft al heel wat sterren voortgebracht. Meg Ryan begon er haar carrière, zangeres Lauryn Hill maakte hier haar debuut als actrice en ook filmster Julianne Moore werd er ontdekt door haar dubbelrol van zowel Frannie als Sabrina. Dit jaar ging de onderscheiding voor beste actrice naar Martha Byrne, Lily in As The World Turns. Of Hollywood ook zit te wachten op Martha is overigens maar de vraag. De blondine trok acht jaar geleden al enthousiast naar de filmstad, maar keerde nauwelijks een jaar later weer snel terug naar het warme soapbad van As The World Turns.

Lees verder: http://www.story.nl

 

Gelezen in Prive:

 

 Carlo Boszhard getroffen door huwelijksleed

Dat zijn nieuwe show 'Welkom op je bruiloft' succesvol zou worden had Carlo Boszhard wel een beetje verwacht, maar dat het ook nog eens heel dramatisch zou zijn, had hij van tevoren niet kunnen bedenken. Carlo was erg begaan met het stel dat een ongeluk kreeg, een uur voordat zij op Huis De Voorst elkaar het jawoord zouden geven. Maar echt te doen had hij het met de afgewezen bruid Gerda. Carlo: 'Ik ben natuurlijk geen huwelijkstherapeut, maar ik probeer dan toch wel te bemiddelen. Zo ben ik nu eenmaal, dat had ik ook met Coby en Stefan van 'Ja, ik wil... een miljonair'.' 

 

Menno Buch heeft veel geleerd van zijn werkstraf in een verpleegtehuis. Maar niet zoals de rechter het had bedoeld! De presentator heeft de schokkende omstandigheden in de gezondheidszorg nu aan den lijve ondervonden. Hij wil daar persoonlijk iets aan gaan doen...

Exclusief in Privé vertelt Caroline Tensen nu de waarheid over haar nieuwe leven. Hoe haar vriend Peter haar heeft getroost toen zij de moeilijke tijd moest zien door te komen, waarom zij definitief een punt achter haar huwelijk zet en hoe moeilijk haar kinderen het daarmee hebben.

De Prins van Lignac liet na zijn dood een kapitaal van 485 miljoen gulden na. Wie zijn zijn begunstigden? Natuurlijk zijn partner Hans Verver, met wie hij 43 jaar van het leven genoot. Maar wie gaan er nog meer profiteren van de enorme goedgeefsheid van de Rotterdamse zakenman?

Bijna drie jaar woonden Patricia Paay en Adam Curry in hun luxueuze grachtenpand in Amsterdam, maar nu zij naar België verhuizen, staat hun hoofdstedelijke optrekje te koop voor niet minder dan 5,2 miljoen gulden! Privé laat u een kijkje nemen in het schitterende huis, dat van alle denkbare luxe is voorzien.

Lees verder: http://www.prive.nl

 

 IS HANS ZIJN RIJBEWIJS NOG WEL WAARDIG?
 
Wij waren op weg naar boord vanaf Rotterdam toen we in de file belanden bij Ewijk.
Terwijl wij stonden te wachten in de file, kwam er over de vluchtstrook, een grijze Toyota Celica aangestoven, die de file met een bloedgang voorbij reed. De file begon weer te rijden en wat later zagen we de grijze Toyota Celica  op de vluchtstrook stilstaan om in te voegen. Niemand liet de auto ertussen en iedereen bleef verdacht lang in de auto kijken.
Wij wierpen ook een blik in de auto en wie zat er achter het stuur?
Juist ja, HANS KRAAY JR.
 
Door betrouwbare bron toegefluisterd.
 
 

 
Column.
 
Vriendschap
 
Vreemd eigenlijk.....hoe vriendschap kan ontstaan.
Twee wildvreemde mensen ontmoeten elkaar, het klikt, spreken nog eens af, en een paar maanden later zijn ze onafscheidelijk.
Ik heb het ook gehad.
We waren met ons gezin op vakantie in Frankrijk. Ik woonde toen nog bij mijn paps en mams, en was vijftien jaar.
Elke dag een stralend zonnetje, dus gingen we veel zwemmen in het riviertje wat naast de camping stroomde.
Zo ook mijn vriendin, toen nog een totaal vreemd meisje voor mij. Schuchter gingen we op elkaar af: 'Hoe heet jij?', 'Waar woon jij?' 'O, da's vlakbij ons!'........Het eerste contact was gelegd!
We beloofden elkaar dat we zouden blijven schrijven na de vakantie. Meestal zijn dat loze beloften, maar wij hielden toch vol.
In de herfstvakanties logeerden we bij elkaar. Dan vlogen de borrelnoten door de slaapkamer, en van slapen kwam natuurlijk niet zoveel......
Zo leerden we elkaars vriendjes kennen, elkaars grilligheden, en natuurlijk elkaars vrolijkheden.
Zij kreeg verkering en deelde wat meer tijd met haar vriendje als met mij, maar daar gaven wij niet om. Ik volgde wel snel haar voorbeeld en kreeg ook een vriendje. Ik kon tenslotte niet achterblijven.....
We waren op elkaars bruiloft, zij ging boven de zaak wonen waar haar man werkte, en ik......ik ging varen......
We zaten twee keer aan elkaars kraambed, ook heel speciaal. We deelden alles. Vreugde, maar zeer zeker ook verdriet. Zij het mijne, ik het hare.
En nu....nu schrijven we niet zoveel meer, maar de telefoonrekening is nu beduidend hoger.
We zijn nu ruim 13 jaar vriendinnen. Terwijl het begon met een schuchter: 'Hoi, hoe heet jij?'
Vreemd toch, hoe een vriendschap kan ontstaan.....
 
Esther
 
 
 

 
Dagjes Tips.
 
Vaartverjaardagverslag.
 
Op 1 juni was het dan zover. Vaart vierde zijn eerste lustrum in het KSCC in Nijmegen.
Bij binnenkomst kregen we een kopje koffie en Dirk pakte diverse cadeautjes uit. De groep breidde zich langzaam uit tot 20 mensen. Na de koffie vertrokken we gezellig babbelend naar beneden. Hier werd uitgelegd hoe het vaartwebnieuws gemaakt wordt, werden er een aantal sites bezocht en was er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ik weet nu dat je de foto's en animaties kunt uitschakelen als je internet.
Er was gelegenheid om een pintje te vatten, maar alcoholvrij kon ook.
Na afloop ontstonden er een paar groepjes, die samen gingen eten, anderen gingen richting huis/schip.
Al met al ontzettend leerzaam en gezellig.
Het is ontzettend leuk om elkaar live te ontmoeten i.p.v. monitor en toetsenbord.
Echt een aanrader.
Wanneer: Elke eerste vrijdag van de maand.
Waar: KSCC Nijmegen.
Toegang: gratis, drank betalen. 
 
 
De Haan- België
 
De meeste Belgische badplaatsen worden ontsiert door flats en betonnen gevels. De Haan is een weelderig villadorp tussen Oostende en Blankenberge. Luxe villa's en prachtige tuinen uit de vorige eeuw bepalen het dorpsbeeld. Afgezien van het strand kun je hier ook fietsen in de duinen en wandelen in de bossen die beginnen waar de bebouwing ophoudt.
Met de kusttram die alle badplaatsen aandoet tussen Knokke en De Panne, tram je pijlsnel naar andere plaatsen.
Info: Dienst voor toerisme De Haan, Leopoldlaan 24, B-8420 De Haan. tel. (0032) 59242134/59242135 fax (0032) 59242136. 
 
 
Archeon- Alphen aan de Rijn
 
Hoe zagen de nederzettingen van de eerste boeren eruit? Reis door het verleden langs hutten in de steentijd, een boerderij in de bronstijd, een Romijnse stad en een stad uit de middeleeuwen en zie hoe er in die tijd geleefd werd. Doe mee aan een gladiatorengevecht en schuif aan bij een middeleeuwse maaltijd.
Naast vaste onderdelen zijn er ook wisselende activiteiten.
Archeon, Archeonlaan 1, Alphen aan de Rijn.
Prijzen: Volw F26,50, Kind 4-11 F18,50, kind tot 3 jaar gratis, 60+ F22,50
info: tel.0172-447744 of http://www.archeon.nl
 
 
Panorama park- Kirchhundem-Oberhunderm (Duitsland)
 
Pretpark gelegen in het Sauerland met bizons, mufflons, plantentuin, div. eetgelegenheden, entertainment o.a. goochelaar, dixibands, waterorgel maar ook waterbob, achtbaan, reuzenrad, botsboten, motorkarts (vanaf 14 j), kinderwereld.
800.000 m2 plezier, avontuur en belevenissen in een unieke natuur, div. arrangementen van tent tot hotel.
Hoe te komen?  A45 afrit Olpe/ Lennestad, volg B55 met borden Panorama-park.
Panorama-park 57399 Kirchhundem-Oberhundem.
Prijsindicatie rond DM 35
info: tel.(0049) 2723774100  fax (0049) 2723774234 of http://www.panorama-park.de
 
 
Wandeling-Tiengemeten
 
Tiengemeten het eiland in de haringvliet is sinds 1997 volledig eigendom van Natuurmonumenten. Via de veerpont bij Nieuwendijk bereikt u het eiland waar Schotse hooglanders grazen en wilde planten weelderig tieren. Er zijn twee wandelroutes, een gele van 4 km en een blauwe van 9 km.
De veerpont vaart dagelijks van 10.00 tot 19.00 elk uur, Zondag niet om 11.00,13.00, 15.00 en 18.00. tel.0653243129.
Horeca: cafe restaurant Veerdienst, Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid- Beijerland. tel. 0186-661833
geopend vrijdag tot maandag vanaf 12.30.
info VVV Oud-Beijerland, Waterstal 1, 3262 JR Oud-Beijerland. tel. 0186-616000
 
Uitkalender. 
 
15 t/m 17 juni Buitengewoon straattheater festival Doetinchem.
Internationaal straattheaterfestival met voorstellingen van acrobatiek, animatie, humor, beeldende voorstelling en dans.
Waar: Doetinchem Centrum.
toegang gratis
 
15 t/m 17 juni Concours Hippique Hoofddorp/ NK Springruiters.
Een van de grotere springcocoursen van Nederland met kermis, braderie en strodorp.
waar: Hoofddorp-Haarlemmermeerse bos
toegang gratis
 
16 juni EO Jongerendag.
Groot gelovig jongerenevenement met flitsend programma, o.a. sprekers, internationale artiesten en vele andere activiteiten in en om het stadion.
Waar: Amsterdam ArenA
info 0900-3002200 (F1,50/min) of http://www.jongerendag.nl
toegang gratis
 
17 juni Sunset Boulevard.
Car and bike show met Harley's met grote braderie en onderdelenstands. Tevens uitreiking Sunset trofee.
Waar: Hoek van Holland
info 0174-310245 of http://www.chevybar.nl
toegang gratis
 
20 t/m 24 juni Internationaal Microfestival.
Nationale en internationale poppentheatervoorstellingen in theaters en op straat.
Waar: Dordrecht- Binnenstad
toegang van F15 tot F25  kind F7.50
 
20 juni tot 1 juli Pasar Malam Besar Den Haag.
13 gote tenten met muziek, dans,literatuur,wajang, kookdemonstraties,workshops, een eetwijk en een oosterse beurs met veel koopwaar.
Waar: Den Haag Malieveld
toegang F17.50 za&zo F20,- , 65+F11.50, cjp F 9,-
 
21 t/m 30 juni Rythem& BleusnightS
Spetterend tweedaags muziekevenement. do R&B muziek, vrij. traditionele R&B
Waar: Zwolle centrum
info 038-4212880
toegang gratis
 
22 t/m 24 juni Farm & Countryfair.
Vele dieren, shows, muziek, ambachtelijke demonstraties en diverse stands maken dit evenement tot een unieke buitenbeurs. Deze beurs is ook heel leuk voor kinderen.
Waar: Aalten- Boerderij Westendorp
info 0543-455294 of http://www.countryfair.nl
toegang volw. F15.- kind 4 t/m 14 F5.-
 
23 en 24 juni Nationale Nederlanden Vliegerfeest.
Professionals en hobbyisten proberen de meest fantastische creaties in de lucht te brengen en te houden.
Waar: Scheveningen Boulevard
info 0900-3403505 (0.75/min) of http://www.scheveningen.nl
toegang gratis
 
28 t/m 30 juni Rizla+DutchTT Assen
Groots motorsportevenement op internationaal grand prix niveau.
Waar: Assen TT circuit.
info 0592-321321 of http://www.tt-assen.com
toegang F60,- tribune F85,- tot F130,-
 
 
KSCC A G E N D A  Nijmegen


Maandag t/m vrijdag 9.00-10.00 uur en iedere zondag aansluitend op de H. Mis SPREEKUUR van de directeur/aalmoezenier en raadsvrouw

VRIJDAG 8 JUNI 2001
08.30 uur Cursus BedrijfsHulpVerlening.
09.30 uur Bloemschikken.
19.30 uur Proefexamen Vaarbewijs I en Vaarbewijs II.
ZATERDAG 9 JUNI 2001
08.30 uur Cursus BedrijfsHulpVerlening.
ZONDAG 10 JUNI 2001
11.00 uur Eucharistieviering a/b van het Schipperscentrum.
Aansluitend SPREEKUUR van de directeur/aalmoezenier en/of sociaal raadsvrouw.
15.00 uur Doopfeest van Lucas Bosman en Frank de Rover in Rotterdam.
START KAMP HATTEM ST. NICOLAASSCHOOL.
MAANDAG 11 JUNI 2001
09.30 uur Vergadering stafleden KSCC Nijmegen.
17.30 uur Vergadering D.B. Meander in Nieuwegein.
19.00 uur Vergadering A.B. Meander in Nieuwegein.
19.30 uur Zangrepetitie KSCC koor.
DINSDAG 12 JUNI 2001
10.00 uur Cursus Gymnastiek.
14.00 uur Creatieve soosmiddag.
WOENSDAG 13 JUNI 2001
17.00 uur KRO teletekst op pagina 265
.
21.55 uur KRO Scheepspraet op radio 1, middengolf 747
.
DONDERDAG 14 JUNI 2001
15.30 uur Verzorgen Informatie Bulletin.
VRIJDAG 15 JUNI 2001
09.30 uur Bloemschikken.
16.25 uur Opening door Hare Majesteit de Koningin van het internaat Julia,
Schipperskade 75 te Zwijndrecht.
18.15 uur Receptie nieuw gebouw Julia.

Henriette
 

 
Kleine Gastjes.
 
 
Dag lieve kinderen aan boord van de schepen.

Hier ben ik weer, tante Lourentia met een E-mail voor jou.
Heb je de vorige SOFA met papa of mama ook gelezen?
Dan heb je vast Knorretje al getekend !
Wanneer je naar oma gaat leer je het haar ook zeker te tekenen.

Ik zal je een rijmpje vertellen die misschien al wel 100 jaar oud is.

                            ONKRUID
Zeg, Baasje! wat staat er uw tuintje fris, wat is er uw hofje toch keurig !
Het mijne dat lijkt wel een wildernis, mijn bloempjes zijn half niet zo fleurig.
Zo wit is je zand en zo groen is je gras, ik gaf er wat om als het mijne zo was.

Dat onkruid, melievert! daar zit de plaag,daar kunnen geen bloempjes in groeien.
En daarom dat rooi je maar alle daag, dat zal eerst uw tuintje gaan bloeien!
En groeit in uw hartje misschien van dat kruid, och, doe me plêzier, trek meteen het maar uit!

Je ziet lieve kinderen, dat men vroeger maar raak sprak met moeilijke zinnen.
In het rijmpje gaat het over onkruid.
Nu is onkruid soms heel mooi, want het zijn gewoon bloemen die men een beetje rot vind.
Rot omdat er uit de bloemen wanneer ze uitgebloeid zijn kleine zaadjes vallen.
Soms zijn de zaadjes zo klein als een stip op het papier, maar soms iets kleiner dan een klein grintsteentje. Nu zijn die zaadjes heel licht en waaien dan met de wind door de lucht.
En wanneer het niet meer waait wat gebeurd er dan?
Juist het valt neer op de grond. Soms tussen wat tegels , soms tussen bloemen die je bij het tuincentra koopt en netjes in de tuin hebt staan, of zoals ik in bloembakken op de roef. Die zaadjes blijven liggen en wanneer ze maar wat water krijgen en wat lekker warm weer beginnen ze te groeien.
Eerst komen er 2 ronde blaadjes aan met een steeltje. Waar is dat steeltje voor?
Ja goed zo om water uit de grond te zuigen, het is dus hun mond. Later komen er andere blaadjes aan met soms mooie vormen en wordt het een plant die later misschien bloemen krijgt.
En denk eens na wat er weer na de bloemen komt?..................zaadjes.

Ik heb een zus en die heeft een tuin bij haar huis. Maar een eindje verderop naast het bos heeft ze een tuintje en die noemt ze "het landje".
Op haar landje gooit ze soms zaadjes over de grond. Soms zijn het zaadjes van bloemen en dan weer van groente. Natuurlijk haalt ze ook wel groente bij de groenteboer.
Kun je me vertellen wat de groenteboer zoal verkoopt ?

Ik zal je een geheimpje vertellen :" Mijn zus kan toveren." Nee echt, papa en mama niet lachen, dat kan mijn zus echt !!!!
Ze zaait op haar landje n.l. zaadjes van een paars boontje. Deze boon heeft ook een naam en heet PEARPLE QUEEN  (dat is het Engelsche woord voor paarse koningin). Het is een stam boon en moet dus langs stokken groeien.
De zaadjes zijn moeilijk te krijgen net als de bonen zelf. Misschien kun je ze met mama kopen in een delicatesse zaak of heeft iemand die je kent het in de tuin of op een landje.
Wanneer de boontjes groot genoeg zijn plukt mijn zus een pannetje vol.
Ze doet de bonen wassen , doet een beetje zout bij in de pan en een beetje water om in te koken. En dan komt het. Wanneer het water ongeveer 5 minuten gekookt heeft pakt ze een lepel uit de la. De lepel houd ze boven de deksel en maakt hiermee een grote cirkel,  een grote O dus. (maak met je mond ook maar eens een O dan kun je met je mond schrijven)  Ze zegt dan: " Sim sala bim, sim sala boon, paars staat je niet jij lelijke boon. Sim sala bim, sim sala boon, van nu af ben je een gewone sperzieboon."
Mijn zus legt de lepel dan weer neer en wacht nog 5 minuten. Ze neemt de deksel van de pan en weet je wat er dan is gebeurd? De Pearple Queen boon is niet meer paars maar groen !!
Probeer maar eens of je deze boon ergens kunt kopen en doe de tover spreuk, misschien kan jij ook toveren.

Lieve kinderen tot de volgende keer, het duurt misschien 2 weekjes dan E-mailen we elkaar weer.

Kusjes van tante Lourentia.
 


p.s. aan ouders.  Reacties van de kinderen zou ik graag willen horen via de rubriek reacties van dit boordblad.

rijmpje ONKRUID uit : onze oude rijmpjes en versjes verzameld door en met prentjes van Jan Wiegman. uitgeverij Mulder & Zoon te Amsterdam.
 
 

 
Op Rijm.
 
Geluk is niet iets vanzelfsprekends,
Je moet er iets voor doen.
Niet iets waar je zomaar op rekent.
Geluk is klein, zoals een zoen.
 
Geluk, iets dat je zoeken moet.
Je moet ervoor open staan.
Soms denk je: dit is goed,
dan is geluk alweer ontstaan!
 
(uit eigen werk, Esther)
 
 

 
Recept.
 
Spaghettini met paddestoelen voor 4 personen.
 
Benodigdheden:
400 gr. Spaghetti
zout
 
Voor de saus:
50 gr. boter
1 teentje knoflook, geschild en gesnipperd
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
300 gr. rijpe tomaten
300 gr. (grot)champignons of andere paddestoelen
50 gr. pecorinokaas, geraspt
 
werkwijze:
 
De boter verhitten en de knoflook en peterselie daarin fruiten. De tomaten 15 seconden in kokend water houden, ontvellen, in stukjes snijden en toevoegen; 10 minuten door laten pruttelen. De paddestoelen goed schoonvegen (van grotchampignons ook het zanderige onderste deel van de steel weghalen.) en in plakjes snijden. Toevoegen en nog enige minuten door laten koken.
Intussen de spaghettini in ruim kokend water met zout beetgaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laten uitlekken, de saus eroverheen scheppen en bestrooien met de geraspte kaas.
 
Eet smakelijk!
Van Esther
 
 

 
Sofa Girl.
 
In deze editie van Sofa een mooi plaatje van Anna kournikova:
 
 http://home.planet.nl/~boom0563/images/Library2/anna15.jpg
 
research: ??
 

 
Vraag en aanbod.
 
 
Wilt u een advertentie plaatsen? Mail naar goudriaan.concordia@vaart.net  met in het vakje onderwerp de tekst: vraag & aanbod
Vermeld wat u zoekt of aanbied en uw e-mail adres. Advertenties worden 1 keer geplaatst. Wilt u herhalen stuur een nieuw mailtje
Inzending sluit 22 juni 2001.
 

 
Reacties.
 
Ik vond in de Kampioen van de ANWB nummer van mei 2001 een internetgids met een internetpagina die voor varenden met kinderen die zelf met de trein naar en van boord reizen interessant kan zijn.

Citaat gidsje: Duits spoorboekje
 De veel geroemde website van de Deutsche Bahn [ de Duitse Spoorwegen] heeft een groot aantal voordelen boven andere treinplanners.
Zelfs de kleinste gehuchten met een station zijn opgenomen, de reis kan overal beginnen en eindigen in een groot aantal Europese landen.
De site geeft geen informatie over prijzen van treintickets.
Komt u er niet uit? Kijk bij INTERNATIONAL GUESTS
adres
: http://www.bahn.de

groetjes Nicolette.
 
 
Complimenten! Zeer verzorgd, jullie hebben er veel werk aan gehad.
Groeten,

Jan J.

 

Heel knap, jullie familie site!

Groeten, Peter

Peter Kluytenaar                             Tel.   +31 10 4361954
nautical consultant                          Fax    +31 10 4365460
Serendipity UnLtd, Veerkade 15, 3016 DE Rotterdam, the Netherlands
___
the people wander around and suppose,
while the secret sits in the middle and knows.
 
 
 
hoi!
 
gefeliciteerd met de eerste uitgave van jullie blad! het ziet er leuk uit. dat je er veel werk aan hadden kan ik me heel goed voorstellen, daar verkijken de meeste zich op.
 
groetjes van marleen
 
 
 
 
Kunnen jullie voor een keer de reacties naar Esther mailen?
Ook tips voor leuke sites zijn welkom.
 
 
Heeft u een reactie? Mail naar goudriaan.concordia@vaart.net met in het vakje onderwerp de tekst: reactie
Wilt u een discussie starten of gewoon mailen over een onderwerp? Mail naar Familie vaart-wegwijs@icce.rug.nl
Inzending sluit 22 juni 2001.
 

 
Wilt u ook een eigen rubriek in SOFA? Mail naar Esther en Henriette.
 
Email-adressen:
Henriette: driesen.alpheus@vaart.net
Esther:     goudriaan.concordia@vaart.net
 

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel