Welkom bij VAART! Klik hier voor Sitekoers als afstandsbediening.VAART! is één en al Bits, Bytes en Binnenvaart Naar de openingspagina VAART! Actueel
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 1.4 van 11.7.2001
© 2001 VAART!Info

VAART!Familie is een mailinglist over alledaagse zaken en het werken en leven aan boord. Ben je klaar voor een dagelijkse mailchat? Meld je aan:

Naam (en scheepsnaam):
E-mailadres:

Berichten in VAART!Familie verschijnen alleen per e-mail, niet op het web.

SOFA verschijnt zowel in VAART!Familie als op het web.

Vorige afleveringen:

0103 - 0102 - 0101ma di wo do vr za
Alle dagen actueel !

Elke week 'n keer !

Veil je eigen handel!
Actueel aanbod

Elke vrijdag
van 22.00-23.00 u.

Kom sfeerproeven in
VAART! Café Live
NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijf
Café
Column
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
Zoek
 

SOFA

Is een initiatief van Esther en Henriette.
Met medewerking van tante Lourentia.
Sofa verschijnt tweewekelijks.

 
Met in deze uitgave:
 • Van de redactie.
 • In het nieuws. 
 • In de bladen.
 • Column.
 • Site seeing.
 • Dagjes tips.
 • Klein portret.
 • Kleine gastjes.
 • Gespot. 
 • Op rijm.
 • Recepten.
 • Sofa girl.
 • Vraag en aanbod.
 • Reacties.

 
Van de redactie.
 
De nieuwe SOFA blinkt jullie weer tegemoet op het beeldscherm, we hebben er nog harder aan gewerkt dan anders en er nog meer tijd ingestoken. Op zich is dat goed te doen met de beschikbare tijd die we hebben, maar minder goed met onze telefoonrekening. We willen SOFA eigenlijk graag nog wat uitbreiden of in ieder geval zo groot houden...... dan hebben we eigenlijk een sponsor nodig.., alles hierover is te lezen in de rubriek vraag en aanbod.
 
Op de vaartfamilie lijst die momenteel vrij rustig is, bedacht Nico het nieuwe woord pleurhut, niet te vinden op Google, dus echt een nieuw woord!
Wat is een pleurhut dan? Een pleurhut is een sleurhut die altijd op dezelfde plaats staat, een stacaravan dus.
 
Esther werd, vorige keer al gemailed door een wanhopige dame, die bijzonder graag.... iets voor de girls, zag in Sofagirl, we kunnen haar gerust stellen dat is in ieder geval gelukt!
 
Een van de nieuwe rubrieken is, In het nieuws. Deze week ging het verhaal rond dat er een graancirkel was verschenen in Noord- Nederland en verder was er het verhaaltje dat.....iemand een kakkerlakeitje had uitgebroed onder de tong. Meer info, over deze dingen vind je, in deze nieuwe rubriek. 
 
In, In de bladen is het zoals gewoonlijk weer smullen. Bernhards mooiste kado is Maxi. Tatjana en haar serovriend zijn uitelkaar. Gordon vind DE liefde van zijn leven, smul, smul, smul..... Nog steeds geen soaps, die hebben vakantie.... Oh ja boezem kijken blijkt gezond te zijn.
 
Een column over opvoeden, toch moeilijker dan gedacht.
 
Site seeing, ook nieuw met homeopathie, hoogbegaafdheid en ADHD, wonen kortom, voor elk wat wils.
 
Met het oog op de vierdaagse, veel Nijmegen in de uitgaanstips en o.a.  nog zandsculpturen kijken, skutjessilen en een rolstoelvierdaagse.
 
Een klein potretje van Chefren.
 
Tante Lourentia verteld in kleine gastjes, een verhaal van een huis wat veranderd. Waar haalt ze het vandaan!
 
De CDROM maan, roos, vis wordt onder de loep genomen, in de nieuwe rubriek, Gespot.
 
Een gedichtje, salade, afijn..... ga zelf maar lezen en laat eens horen wat je ervan vond.
 
 
Esther en Henriette.
 

 
In het nieuws.
 
GRAANCIRKELS STAAN VOOR POSITIEVE ENERGIE.
 
Verstokte vaart familie lezers weten inmiddels, dat twee van deze lijstleden beweren, af en toe 's nachts van boord af te stappen om in het geniep een cirkeltje te maken.
Van de stiekeme werkzaamheden, in het veld in een donkere zomernacht, krijgen ze zo veel positieve energie, dat het vaarschema er graag voor aangepast wordt.
 
Lyrisch beschrijft Remko Delfgaauw op het www in: Uit je dak in het graan, de sensatie van het graancirkel maken.
Een stukje geschiedenis, de techniek, de uitvoering en wat hem beweegt. Er is maar een zin op van toepassing. Just do it !
 
 
 
De Eindhovense fisicus dr. Eltjo Haselhoff, lid van een groep cirkelonderzoekers, beschrijft op het www: In het raadsel van de graancirkels. Mensenwerk kan niet de enige verklaring zijn.
Hij hecht opvallend veel waarde aan de verklaringen van een Noord-Brabantse jongen die er van overtuigd is dat aliens zich aan hem openbaren. De jongen schijnt inmiddels telepatische en genezende gaven te hebben ontwikkeld. Hij groeide uit tot een beroemdheid in intenationale graancirkelkringen.
 
 
Eltjo H. Haselhoff (1998) Het raadsel van de graancirkels. Deventer: Uitgeverij Ankh-Hermes, F34,50
 
 
KAKKERLAKKEN KWEKEN ONDER DE TONG.
 
De algemeen rondgaande roddel dat iemand een kakkerlakeitje had uitgebroed onder de tong, waarna het beestje door de chirurg moest worden verwijderd, wordt door de telegraaf van 7-7-2001 afgedaan als een broodje aap.
 
De vrienden van Blijdorp schrijven op het www: Een kakkerlak verdraagt ook bijna tien maal meer radioactiviteit, dan welk ander dier. Men heeft ze aangetroffen op onmogelijk geachte plaatsen in kerncentrales. Men heeft zelfs wel eens een kakkerlak na twee minuten enigszins sloom doch levend, uit een magnetronoven die op de hoogste stand stond, zien kruipen!
Een beetje respect vinden deze vrienden wel op z'n plaats. Biologisch gezien zal de kakkerlak de mensheid zeker overleven!
 
Marcel Lecas uit Frankrijk, een ongediertekweker bezit meer dan 12000 kakkerlakken.
De diertjes vinden aftrek in de filmindustrie, onderzoek en als voedsel voor vogelspinnen.
Kosten per beestje, 45 frank!
 
Kakkerlakken zijn net als andere dieren een bron van grappen op het www:
Een gast beklaagt zich bij de hotelhouder: "Het krioelt hier van de kakkerlakken achter het behang."
Antwoordt de hoteleigenaar: "Ik snap niet wat u achter mijn behang hebt te zoeken meneer."
Meer dierenmoppen: http://www.moppenboek.nl/html/dieren/dieren4.html          
 
research: Henriette
  

 
In de Bladen.
 
 
Deze week in Story:
 
Stil verdriet maar ook grote vreugde in het leven van 90-jarige prins
Maxima is Bernhard's mooiste verjaardagscadeau
Het was een vrolijke prins BERNHARD die zich in het NOS-interview aan het Nederlandse volk presenteerde. Achter Bernhard's opgewekte verschijning gaat echter het stille verdriet schuil om de gezondheidstoestand van prinses JULIANA. Maar er is ook nog veel vreugde in het leven van de prins. Zijn werk, zijn kinderen en kleinkinderen en de aankomende bruiloft van ALEXANDER. Hij heeft Bernhard met MAXIMA het mooiste verjaardagscadeau gegeven!
 
Dolgelukkige Gordon stelt zijn nieuwe vriend voor:
'Dit is Adriaan, mijn grote liefde!'
Dit is de mooiste week uit het leven van GORDON. Niet alleen tekende hij een dik betaald tv-contract bij Yorin, het beste nieuws is dat de zanger hevig verliefd is! In de jonge golfspeler ADRIAAN vond hij de man van zijn dromen. 'We durven het nu rustig van de daken te schreeuwen, want onze liefde is voor eeuwig...'
 
Boezemvrienden ontroeren ANDRÉ HAZES op zijn 50ste verjaardag!
ANDRÉ HAZES beleefde afgelopen vrijdagavond uiterst emotionele momenten in de bomvolle Amsterdamse muziektempel Paradiso, toen hij even na twaalf uur 's nachts ter ere van zijn 50ste verjaardag werd toegezongen door zijn allerbeste vrienden. Hand in hand met zijn vrouw RACHEL pinkte AndrÈ flink wat traantjes weg.
 
 
En verder deze week
Hoe vaak wordt Vanessa 50?
Nance: 'Ik cijfer mij weg voor een man'
Henk Elsink: 'Mijn humor is alleen nog leuk als herinnering'
Emile Ratelband: 'Ik wil toch een echte vader voor mijn kind zijn'
Albert Verlinde getrouwd met Onno
Marco Borsato voor vrienden en collega's ondergedoken?
 
 
 
 
 
Soap:
 
Het is geen toeval dat MARTHA BYRNE (Lily, ATWT) altijd genoemd wordt als favoriete collega door alle As The World Turns-sterren. Dit jaar maakte de actrice indruk door de cadeautjes die zij speciaal voor haar collega's had laten maken. In 1987 won Martha een Emmy-onderscheiding en de jurk die zij toen aanhad, bleef sindsdien haar favoriete jurk. Weliswaar op een hangertje in de kast, want niet bestand tegen de grilligheid van de mode, maar iedere keer als Martha hem zag hangen, dacht ze terug aan die bijzondere avond. Dit jaar bracht ze de jurk naar MICHAEL PARK'S (Jack, ATWT) moeder die er zakdoekjes en kleine handtasjes van maakte. Martha deelde de cadeautjes - zakdoeken voor de heren, handtasjes voor de dames - uit aan alle Emmy-genomineerden. Niet alleen aan de winnaars en winnaressen maar aan iedereen die dit jaar op de lijst voorkwam. Achteraf gezien dus maar een gelukkige bijkomstigheid dat in 1987 de mode niet bepaald strak en mini was.

DAN MCVICAR zeurt om een vrouw. Dat is niets nieuws maar dit keer wil hij een vrouw op de studiovloer. Hij vindt dat zijn personage Clarke in The Bold and the Beautiful maar ÈÈn keer zijn gevoelige kant heeft kunnen laten zien en dat was tijdens zijn relatie met Kristin Forrester (TERRI ANN LYNN). Sindsdien zijn er vele vrouwen geweest maar niemand bracht meer de romanticus in hem tot leven. Of zijn verzoek ingewilligd gaat worden, is nog onbekend.

De twee diva's van As The World Turns en The Bold and the Beautiful hebben ÈÈn ding gemeen. Ze zijn dol op hun fans en doen niets liever dan hun brieven lezen Èn beantwoorden. Wie DARLENE CONLEY (Sally, B&B) wil schrijven stuurt dit naar: Darlene Conley, c/o Jodie Rizzuto, 9 Metcalf St., Medford, MA 02155, USA. EILEEN FULTON (Lisa, ATWT) is te bereiken op: Eileen Fulton, CBS-TV, 524 W. 57 th Street, Suite 5330, New York, NY 10019, USA. Nog sneller is natuurlijk via haar emailadres: efultonfc@aol.com

 

Lees verder: http://www.story.nl

 

 

Deze week in Prive:

 

Lange tijd wilde Robert Paul niet optreden. 'Ik kon het niet meer opbrengen, ik had zo'n genoeg van mijn eigen kop,' zegt de imitator. 'Ik heb zeven jaar lang niet op het podium gestaan, maar daar komt nu verandering in. Ik ga optreden in de DinnerShow en ik heb er heel veel zin in. Mijn kop bevalt me weer!'

 

Terwijl Frans Bauer nog in een roes leefde vanwege de geboorte van zijn zoontje Christiaan, kreeg hij minder leuk nieuws te horen. Opnieuw wordt de bouwvergunning die Frans nodig heeft voor de bouw van zijn woonwagen uitgesteld. De zanger hoopte dat zijn nieuwe huis in augustus klaar zou zijn, maar dat is nu niet meer mogelijk. Problemen omtrent het kappen van bomen vertragen de bouw.

 

Tatjana en haar seropositieve vriend Keith zouden nu druk bezig moeten zijn met de voorbereidingen van hun voorgenomen huwelijk, maar het opmerkelijke stel is uit elkaar! 'De relatie werkte niet meer. Ik voelde dat ik het niet meer aankon en dan moet je keuzes maken,' zegt Tatjana. Opmerkelijk genoeg heeft Keith een andere verklaring voor de breuk. Tatjana zou nog warme gevoelens koesteren voor haar ex-vriend René Ros... 

 

VJ Sonja Silva stapt op bij de muziekzender TMF. Door een meningsverschil over een uitstapje naar de commerciële zender V8 boterde het al enige tijd niet meer tussen de presentatrice en haar werkgever. Bij TMF zegt men: 'Sonja gaat weg, alleen weten we nog niet wanneer. Dat kan nog wel even duren.' 

 

Verrassend nieuws: Patty Brard gaat het komende televisieseizoen de presentatie van 'Big Brother' op zich nemen. Na Rolf Wouters en Beau van Erven Dorens zal de presentatrice het live-programma elke week voor haar rekening nemen. Het zal een spannende periode worden voor Patty, want een live-programma presenteren is toch wat anders dan zij gewend is.

 

Henny Huisman heeft een geweldig feest voor zijn 50ste verjaardag gegeven. Hij wilde echter van niemand een cadeau krijgen. De populaire presentator wilde liever geld voor een goed doel ontvangen. 'Ik heb een mooie bestemming bedacht,' vertelt Henny. 'Ik maak het bedrag over op giro 888 ten behoeve van de slachtoffers van Volendam.' 

 

Cindy Pielstroom verraadt haar gemoedstoestand met haar haarkleur! Zij schuwt er niet voor haar haar roze, paars of blauw te verven. Zij doet dit echter alleen als zij zich goed voelt. Onlangs had de presentatrice liefdesverdriet. Daarom veranderde zij haar haar in een onbestemde bruine kleur. Nu het weer wat beter met haar gaat, heeft zij er paarse haarstrengen in gedaan! 

 

Patricia Paay gaat dan wel in België wonen, dat wil nog niet zeggen dat zij Amsterdam de rug toekeert. Integendeel zelfs! Patricia is naarstig op zoek naar een benedenhuis in de buurt van het Vondelpark. Maar dat is nog niet alles: Patricia wil óók heel graag een huis in Engeland! 

 

Daan Schuurmans heeft er heel wat voor moeten doen voordat hij de regisseur van 'Costa' ervan overtuigd had dat hij geknipt was voor de hoofdrol. 'Ik heb tegen hem gezegd dat ik een zonnebankkuur zou nemen en gouden kettingen om mijn nek zou hangen, dán zou ik de man zijn die hij zocht. En dat bleek ook zo te zijn.' Maar toen Daan de rol eenmaal had, moest hij toch nog iets meer aan zijn uiterlijk doen. 'Ik ben naar de sportschool gegaan om spierballen te kweken!' 

 

Voor zijn programma 'De Dwangbuis' moet Bart de Graaff geregeld op reis, maar dat zorgt elke keer weer voor de nodige problemen. 'Net als andere nierpatiënten moet ik EPO slikken,' vertelt Bart. 'Dankzij dit medicijn kan ik werken. Het is echter een groot probleem om EPO over de grens te krijgen. Daar doen ze héél moeilijk over.' 

 

Rob Stenders zal zich zijn bezoek aan Scheveningen nog lang heugen. Hij werd er op zeer brutale wijze beroofd van zijn zonnebril! 'Er kwam een jong meisje op me af met een creditcard in haar hand,' vertelde Rob. 'Op het moment dat ik daar door afgeleid werd, griste zij mijn nieuwe zonnebril van mijn neus en ging er snel mee vandoor! Ik was stomverbaasd over zoveel brutaliteit van zo'n jong kind.' 

 

Volgend jaar zal er een heel speciaal duo in de Nederlandse theaters staan: Willeke Alberti gaat samenwerken met Jenny Arean! 'Ik kan bijna niet wachten,' vertelt Willeke. 'Liefst begin ik morgen al. We willen zoveel mogelijk facetten van onszelf laten zien, dus we zullen ons niet tot zingen beperken.' 

 

Jop en Sugar Lee Hooper hebben een duet opgenomen. Samen zingen zij 'Naar de kermis', de historische hit van Ronnie Tober en Ciska Peters. 'Dit wordt een toppertje,' vertelt Jop blij. 'Gewoon een heerlijke feestknaller, net iets voor mij!' Jop was dan ook zeer verheugd dat Sugar Lee meteen voor zijn plannen te porren was. 

 

 Milly Scott gaat haar grote hit 'Fernando en Filippo' waarmee zij in 1966 deelnam aan het Eurovisie Songfestival opnieuw uitbrengen. Het is zelfs de bedoeling dat het de zomerhit van 2001 wordt! Maar dat is nog niet alles: Milly heeft ook nog een cd opgenomen met gospelmuziek. 

 

Jaren geleden had Loretta Schrijver de ambitie om actrice te worden. Zij deed zelfs twee keer auditie voor de toneelschool, maar zonder resultaat. Loretta liet haar acteerambitie toen varen, maar sinds kort heeft zij de smaak van het acteren weer te pakken. 'Ik heb kort geleden een voorstelling gedaan met Paul de Leeuw en Paul Haenen. Ik had een rol als nieuwslezeres en dat vond ik enig om te doen! Ik zou graag vaker acteren.' 

 

'Mijn programma 'Simek Adverteert!' is momenteel het allerbeste programma op de Nederlandse televisie,' vindt Martin Simek. 'Ik doe niet aan valse bescheidenheid, want daar heb ik niets aan. Ook al kijken er maar 45.000 mensen naar mijn programma, dat wil nog niet zeggen dat het níet het allerbeste is.' 

 

Zijn verblijf in Nepal, voor de laatste aflevering van 'Goede tijden, slechte tijden', heeft Ferri Somogyi voorgoed veranderd. 'Het contrast met Nederland is zo groot, dat het onwerkelijk wordt. Door deze reis heb ik geleerd alles op waarde te schatten,' aldus de acteur, die gelukkig vóór het koninklijke bloedbad al weer vertrokken was. De mensen, het landschap, de cultuur, het gebruik om overledenen in het openbaar te cremeren - alles maakte een onuitwisbare indruk op Ferri. Ooit wil hij er naar terug, zodra hij een vaste vriendin heeft. 'Dan zou ik het niet als vakantie zien, maar als een trektocht.' 

 

Dat zijn nieuwe show 'Welkom op je bruiloft' succesvol zou worden had Carlo Boszhard wel een beetje verwacht, maar dat het ook nog eens heel dramatisch zou zijn, had hij van tevoren niet kunnen bedenken. Carlo was erg begaan met het stel dat een ongeluk kreeg, een uur voordat zij op Huis De Voorst elkaar het jawoord zouden geven. Maar echt te doen had hij het met de afgewezen bruid Gerda. Carlo: 'Ik ben natuurlijk geen huwelijkstherapeut, maar ik probeer dan toch wel te bemiddelen. Zo ben ik nu eenmaal, dat had ik ook met Coby en Stefan van 'Ja, ik wil... een miljonair'.' 

 

Negen jaar lang was Gregor Bak een van de gezichten van de NCRV, maar daar komt binnenkort een einde aan. 'Ik weet niet wat een NCRV-gezicht is, maar ik had het in elk geval te weinig, vond men,' reageert de presentator van goedbekeken programma's als 'C Majeur' en 'Zo vader, zo zoon' op zijn vertrek. 'Het is wel heel jammer, maar ik ben zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wil heel graag programma's blijven maken. De omroepen kunnen mij bellen!' 

 

Jomanda, die onlangs van Jack Spijkerman 'De Gulden Nachtspiegel' ontving, is niet onder de indruk van de uitlatingen die de VARA-presentator over haar doet. 'Die man is zielig! Jaren geleden begon hij al met leugens over mij vertellen. Ik denk dat hij een beetje bang voor me is.'

 

Lees verder: http://www.prive.nl

 

Verder gelezen:

 

BOEZEM aangapen is gezond
 
GLUREN naar de boezem van een vrouw is gezond voor.mannen en bezorgt hen extra levensjaren, zo beweren wetenschappers na een onderzoek in Duitsland.
Tien minuten staren naar borsten is volgens de onderzoekers even gezond als een half uur gymmen. De studie, die vijf jaar tweehonderd mannen volgde, noteerde dat mannen die verlangende blikken wierpen op weelderige boezems een lagere bloeddruk hadden en minder vaak met hartziekten kampten. "We geloven dat mannen die consequent naar borsten staren, hun leven met vier tot vijf jaar verlengen" , zegt Karen Weatherby, die het onderzoek leidde.
"Seksuele opwinding doet het hart kloppen en verbetert de bloedcirculatie. Het staat vast dat dit een gezonde activiteit is "

 
Reseach: Esther

  
 
 
 

 
Column.
 
Kinderen
 
Wie wil er een klein peutertje proberen op te voeden? Ik heb er een in de aanbieding. Zo goed als nieuw, slechts 2 jaar en 4 maanden oud. Heeft geen oren. Althans, gebruikt ze niet.
 
Sjongejonge, voordat ik uberhaubt kindjes had dacht ik altijd: 'Opvoeden, een eitje....'. Nou, ik kan jullie wel vertellen, dat dat vies tegenvalt. Nooit gedacht dat opvoeden zo moeilijk was.
Als ze nog jonger zijn als 1 jaar gaat dat allemaal nog wel, dan zijn ze nog zo lekker afhankelijk. Maar o wee, als ze iets ouder worden. Dan gaan ze zich wat meer los maken van je en dus ook grenzen verleggen.
Nou is er met grenzen verleggen op zich nix mis. Maar als je bij ons een weekje mee zou varen zou je merken dat er dus ook voor mama's grenzen zijn.
En ik denk dat ik dus nu wel een grens heb bereikt. Althans de jongste bij ons heeft mama's grens bereikt.
En ik? Ik probeer dus de liefhebbende geduldige mama te spelen. Maar ook dat valt niet mee. Als Jongste dus weer eens een pen heeft gevonden bijvoorbeeld. Behangen doen wij dus niet meer, want Jongste zorgt er wel voor dat dat binnen de kortste keren volgekliedert staat met de mooiste tekeningen. 'Kunst heet dat' zeggen wij dan maar.
En lippenstiften, ook zo'n favoriet speeltje voor hem. De telefoon blijft aan je oor hangen met roze lippenstift! Heerlijk!
Wat dacht je van shampoo? Dat is zo lekker glad als je het op de badkamervloer uitgiet! Dat vind mama ook zo fijn.
Maar het rare is dat hij ook niet wil begrijpen dat dat niet mag. Honderd, nee misschien wel een miljoen keer zeg je dat dat echt niet mag. Lief, pedagogisch, straffend, schreeuwend, wanhopig........maar helaas.......geen gehoor. De oortjes van meneertje zitten dicht. Met shampoo waarschijnlijk, of lippenstift!
 
Esther
 

 
Site seeing.
 
 
Alles over klassieke homeopathie vind je op:
 
 
Van de geschiedenis van de homeopathie tot handige tips en advies.
 
 
 
 
Ook een zeer interessante site voor ouders met hoogbegaafde kinderen is:
 
 
Op deze site doet men verslag van een onderzoek naar faalangst in verband met hoogbegaafdheid. Ook de concentratiestoornis ADHD komt aan bod.
 
 
 
 
Een leuke site voor doe-het-zelvers:
 
 
Deze woontips helpen je een beetje op weg naar een prettige woonsfeer. Er komt van alles aan de orde. Zoals verven, vloeren leggen ed.
 
 
 
 
Op deze site vind je de lekkerste recepten!
 
 
Van eenvoudig naar uitgebreid, van zomerse salades naar barbeque-recepten, alles is er te vinden.
 
 

 
Dagjes Tips.
 
Nijmegen.
 
De stad met de grootste terrasdichtheid per inwoner van Nederland, heeft ook de niet dorstige mens veel te bieden.
Parkeer op de Marienburg  en je staat vlakbij de nieuwe Marikenstraat, hier kun je luxe winkelen op twee niveau's. Kijk op de Marienburg ook eens goed om je heen en bekijk de combinatie van oude en nieuwe gebouwen. Wie dit plein 's avonds bezoekt kan genieten van een ingenieus lichtspel.Op de overbekende Waalkade, met weergaloos uitzicht en vele horecagelegenheden, is het goed flaneren.
Info: vvv Nijmegen 0900-11122344 ( F1,-/min.) http://www.vvvnijmegen.nl  
 
 
Amusementspark Tivoli - Berg en Dal.
 
Dit amusementspark, met nauwelijks wachttijden, richt zich speciaal op gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.
Ga in de achtbaan (niet over de kop), botsauto's, treintjes, draaimolen, trapskelters en griezel in het spookhuis.
Circus Funcity, de overdekte kidsplayground, met ballenbak, glijbanen en klauterparadijs, is aicogekoeld en voor hetzelfde kaartje toegankelijk.
Amusementspark Tivoli, Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal.
Toegang: vanaf 2 jaar F17,50 p.p.
Info: 024-6841541 of http://www.parktivoli.nl  
 
 
Velorama - Nijmegen.
 
Bekijk meer dan 200 fietsen en trapvoertuigen in een gebouw dat vroeger tot de vestingswerken van Nijmegen behoorde.
Van hout naar metaal, van loop- naar trapfiets, luchtbanden en versnellingen  alle ontwikkelingen zijn hier te bewonderen.
Verder toont het Velorama kinderfietsen, Amerikaanse funbikes, ATB's, ligfietsen, vouwfietsen enz. enz.,  alles is aanwezig in dit museum dat zich met deze collectie het uitgebreidste van West-Europa mag noemen.
Moe geworden? In het rookvrije huiskamer Cafe Velocitas is het goed toeven.
Nationaal Fietsmuseum Velorama, Waalkade 107, Nijmegen.
Toegang: kind F 6,-, volw. F10,-, gezinskaart F25,-, 65+ F7,50, dagelijks geopend.
Info:  024-3225851
 
 
Fietstocht - Ooyroute.
 
De Ooyroute is een fietstocht van 30 km. die begint aan de Waalkade in Nijmegen.
De tocht voert je door de beschermde Ooypolder.
De route is geheel bewegwijzerd en tegen betaling F 1,75 te verkrijgen, bij de vvv Nijmegen.
 vvv Nijmegen, Keizer Karelplein 2, Nijmegen.
Info: 0900-1122344 ( F1,- / min.)
 
 
Uitkalender.
 
12 en 13 juli Brand Tropical Nights.
Non stop swingen op caribische muziek.
Dit bruisende volksfeest wordt gehouden in het centrum van Valkenburg.
Waar: Valkenburg ( Limburg)- centrum
Info: 043-3500122
Toegang : gratis
 
13 t/m 15 juli Nationale vlootdagen.
Neem een kijkje op marineschepen en defensiemateriaal.
Kijk naar vliegshows en andere demonstraties.
Waar: Den- Helder Marinehaven en -terrein.
Info: 0223-657051 of http://www.mindef.nl
Toegang: gratis
 
13 juli t/m 12 aug. Holland Sand Sculpture Park.
Metershoge zandsculpturen op het Almeerderstrand.
Waar: Almere- Almeerderstrand
Info: 036-5485041 of http://www.zandkastelen.nl
Toegang: volw F 9,50 kind 7 t/m 11 F6,-
 
14 t/m 20 juli Nijmeegse Viedaagsefeesten.
7 Dagen muziek, sfeeren gezelligheid.
Waar : Nijmegen- centrum.
Toegang: gratis
 
17 t/m 20 juli Internationale vierdaagse van Nijmegen.
Het grootste wandelsportevenement ter wereld.
Waar: Nijmegen en omgeving.
Info: 024-3655500 of http://www.vierdaagse.nl
Toegang: gratis
 
21 t/m 29 juli Tilburgse Kermis.
Grootste kermis van de BeNeLux.
200 attacties, met op maandag: roze maandag ( Homo)
Waar: Tilburg centrum
Toegang: gratis
 
21 juli t/m 3 aug. Skutsjessilen ( SKS- kampioenschap )
14 Zeilende vrachtschepen uit begin twintigste eeuw strijden om het kampioenschap.
Het festijn is een lust voor het oog.
Waar: Friesland - Sneek, Stavoren en Grouw
Info: 0514-591306 of http://www.skutsjesilen.nl
Toegang: F3,50
 
24 t/m 27 juli Twentse Rolstoelvierdaagse.
In de prachtige natuur rollen de deelnemers 15, 39, 50 km. door Twente.
Waar: Delden - centrum.
Info: 074-3762506
Toegang: gratis.
 
 

 
Klein portret.
 
De invuller hoeft maar 10 vragen te beantwoorden, allemaal mag.
Alle antwoorden max. 30 woorden.
 
 
Hoe heet je?
Chefren

Hoe oud ben je?
42

Burgelijke staat, kinderen?
Alleenstaand, geen kinderen

Woonplaats of provincie?
Amsterdam

Ik vind geld wel of niet belangrijk, omdat?
Niet het belangrijkste, het gevoel iets zinnigs te doen of
desnoods wat te leren vind ik belangrijker.

Mijn favoriete vakantieland is?
Italie

Mijn favoriete eten is?
Italiaans, sla in het bijzonder.

Eet je de stronkjes van de broccoli?
Ja hoor.

Ik vind het belangrijk dat...?
Men een beetje kan uitleggen waarom men iets zegt.

Ik heb een hekel aan.....?
Mensen die wel wat zeggen maar er stiekum zelf de
verantwoording niet voor zouden willen nemen.

"Wat gij net wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander
niet."

Dit wilde ik nog even kwijt.
Dit mag wel over hoor, of moet het echt heel luchtig???

+++chefren
 

 
Kleine Gastjes.
 
 
Hallo allemaal,

Heb je even tijd om met papa of mama de SOFA te lezen? Eigenlijk is het veel te mooi weer om binnen te zitten, maar aan boord moet dat wel vaak eens.
Wanneer je hele stoffige lading aan het laden bent, of het schip slingert te veel mochten mijn kinderen ook niet naar buiten lopen. En mag je wel, dan doe je toch zeker een reddingsvest om en ga je niet rennen aan dek! Gaan jullie nog met vakantie deze zomer? Gaat er misschien èèn van jullie naar Amerika? Nou pas dan maar op want ergens in Amerika staat een heel vreemd huis.
 
In dat huis woont een jongetje. Hij heet Mike. Mike woont er met zijn vader en moeder, z`n zus Jeannet, en 2 katten. In het begin was het huis heel normaal. Maar sinds een tijdje heeft Mike ontdekt dat hij in een heel apart huis woont. Het gebeurde toen Mike een keer heel boos was op z`n moeder, omdat hij geen elektrische trein mocht hebben. Mike was zo boos dat hij de kamerdeur heel hard dicht smeed. En daar schrok het huis zo van dat het bovenraam naar beneden viel en op het kamerraam daar onder bleef hangen.
Mike was daardoor ook erg geschrokken en vroeg zich af of dat nu echt kwam doordat hij zo hard met de deur gegooid had!
Maar een paar dagen later kwam er een verrassing voor Mike. Mike was nl. jarig en had een elektrische trein gekregen. Nou daar was Mike natuurlijk erg blij mee. En toen werd de deur op eens een zonnestraaltje. Nu wist Mike het heel zeker:" Hij woonde in een bijzonder huis." Hij vertelde het op school en de mensen in het dorp vertelden het ook aan elkaar.
Toen gebeurde er toch iets !!!!!  Een meneer uit de stad  uit een ander land, die verhaaltjes voor de krant schrijft [ een journalist heet zo`n iemand ] kwam op bezoek. NIEMAND weet wie dat was, maar in zijn zakdoek stonden de letters DvdM geborduurd.
Hij had van het huis gehoord en wilde wel eens weten of al die verhalen waar zijn.
En net toen die meneer bij hun thuis was gingen de 2 katten vechten. Meteen kreeg het huis een groene schoorsteen. Nu moest de journalist het wel geloven en schreef een heel lang verhaal over Mike`s huis.
 
Een meneer in Zweden las het verhaal in de krant en dacht: "Als ik dat huis nu koop en vraag de mensen geld te betalen voordat ze het huis mogen bekijken, dan kan ik er veel geld mee verdienen." Hij pakte dus zijn koffer en vloog met een groot vliegtuig naar Amerika. En zo kwam de meneer uit Zweden bij het huis van Mike.
 
Maar de meneer wilde eerst zelf zien of het huis zo vreemd deed.
De meneer schopte heel hard met zijn harde schoenen tegen de gevel van het huis aan.
De gevel veranderde direct van kleur. Ik denk in paars van de pijn. De meneer ging het huis binnen en vroeg de vader van Mike het huis aan hem te verkopen.
Maar dat wilde vader niet. Hij had zijn werk in het zelfde dorp en vond dat hij in een mooi huis woonde. Dat vonden moeder, Jeannet en Mike ook. De meneer uit Zweden wilde er heel veel geld voor betalen.
En toen gebeurde het ............het huis werd zo kwaad dat hij zich heel lelijk maakte.  De gevel kwam op het dak te staan, de schoorsteen kwam als een deur in het dak te staan en de deur zelf nam de plaats van de schoorsteen in.
De man uit Zweden werd zo bang dat hij snel weg ging en de eerste de beste vliegtuig terug naar Zweden nam. Zo konden Mike, zijn zusje, de 2 katten en papa en mama van Mike weer rustig in hun eigen huisje blijven wonen. En niemand vond het in het dorp meer vreemd dat het huis wel eens verandert. En ik denk dat jij dat ook niet meer vindt.

Misschien kan je een leuke tekening maken van dit vreemde huis. Heb je meer zin in knutselen, dan zou je b.v. een plantenhangertje kunnen maken. Vraag mama maar om een plastic fles van b.v. melk of wasverzachter. Laat mama in het bovenste gedeelte aan 1 kant een groot langwerpig gat knippen. Verf de fles in een mooie kleur of beplak hem met papiertjes. Vul de bodem met potgrond, stop er een hangplantje in of voor buiten een 1 jarig zomerplantje. Vergeet niet regelmatig het plantje water te geven en doe een touwtje of breigaren om de hals van de fles en geef het een leuk plaatsje in de woning of aan de buitenbox of voor de gezelligheid bij papa in de stuurhut.

Lieve kinderen tot de volgende keer, het duurt misschien 2 weekjes dan E-mailen we elkaar weer. 
 
Groetjes aan iedereen  van tante Lourentia.


 
Gespot.
 
Maan-Roos-Vis
 
Deze CD-rom hebben we uit de bibliotheek voor Varenden meegenomen, en bleek een heel leerzame CD-rom voor kinderen die net beginnen met lezen.
De titel maakt het al een beetje duidelijk, het gaat om makkelijke woordjes zoals maan, duif, boom etc.
Er zijn diverse spelletjes waar ik er een aantal van zal uitlichten.
 
Memorie
 
Iedereen kent het wel, memorie. Bij dit spelletje gaat het om het geheugen van het kind. Plaatjes bij elkaar zoeken van bomen, rozen, manen etc.
Elke keer vernieuwd het spelletje zich als het eerste spelletje uit is gespeeld.
 
Raad je plaatje
 
Bij dit spelletje zie je een kaartje met de naam van het plaatje erop geschreven. Het wordt opgelezen en het kind moet het goede plaatje bij het woordje zoeken.
Als het spelletje uit is komt er een nieuw spelletje, maar dan andersom. Iets moeilijker. Het kind ziet een plaatje en moet daar het goede woordje bij zoeken.
 
Puzzelen
 
Bij dit spelletje is een plaatje in vieren geknipt en moet het kind eerst het plaatje goed maken, en daarna het woordje eronder neerzetten. Verschillende lettergrepen komen voorbij en zo moet het woordje gevormd worden.
 
Conclusie:
Een heel leuke CD-rom, erg leerzaam. Als het kind nog niet zo thuis is met woordjes kan het op den duur als het meezit toch een paar woordjes herkennen. Het zijn geen ondoenbare opgaven voor een kind dat nog niet kan lezen.
Jammer is wel dat de letters niet helemaal overeen komen met de letters die ze op school leren. Sommige letters zijn anders zoals de a. Maar daarom niet minder leuk!
 
Helaas kan ik jullie het nummer niet geven van deze CD-Rom want hij is alweer bij de bieb. Zo kunnen ook de spelletjes misschien een andere naam hebben, omdat ik het niet helemaal meer uit mijn hoofd weet te toveren......
 
Esther
 

Op Rijm.
 
Ik zet mijzelf hier neer in het zand
en luister naar de wind.
Hier bij de zee die eeuwig ruist
ben ik een beetje kind.
 
Hier ga ik op in het heelal
in 't zingen van de zee.
Hier ben ik even net iets meer
dan de dingen die ik doe.
 
(geschreven door Toon Hermans)
 

 
Recepten.
 
Met dit warme weer heb je nooit zo'n zin om uitgebreid te koken, althans, als ik voor mezelf spreek, dus heb ik deze keer een heerlijk salade uitgezocht!
 
Zomerse Saladeschotel
 
Ingredienten:
 
1 krop sla
1 bosje radijs
1/2 komkommer
20 spaanse olijven, gevuld met paprika
50 gr. champignonsmeerkaas
2 el. creme fraiche
2 el. azijn
versgemalen zwarte peper
suiker
1 el. gemengde kruiden
(peterselie, bieslook, of gemengde keukenkruiden uit een potje)
 
 
Werkwijze:
 
Sla losmaken en goed wassen en uit laten lekken.
De radijsjes schoonmaken, en in vieren snijden.
De komkommer goed wassen, in de lengte halveren, zaden verwijderen en in reepjes van 5cm snijden.
Van de olijven de helft fijnhakken en de helft halveren.
 
Voor de saus:
De smeerkaas mengen met de creme fraiche en de azijn en op smaak brengen met peper en wat suiker.
De kruiden erdoor roeren.
 
De saus door de salade roeren en meteen serveren.
 
Lekker met wit stokbrood!
 
 
 
Met dit weer zal de barbeque ook wel weer veelvuldig aangestoken worden, daarom hieronder nog een heel eenvoudige, maar erg lekkere aardappelsalade om erbij te serveren.
 
Kook 1 kilo aardappelen en laat ze afkoelen. Snijdt de aardappelen in kleine stukjes, en meng er een fijngesneden uitje door. Doe daar 4 eetlepels mayonaise door. Op smaak brengen met flink wat kerriepoeder. Wat bieslook eroverheen, en smullen maar!
 

 
Sofa Girl.
 
Na een tip van een wanhopige dame, is Sofagirl deze week echt voor de girls.
 
Een site vol ero verhalen, ero kunstwerken, eigen nieuwsbrief, boekentips enz. enz. 
Inspiratie gekregen?
Het is ook mogelijk om je eigen verhaal, foto of kunstwerk te plaatsen.
 
LET OP!!! 18 + en heren meekijken gewenst!
 
Nieuwsgierig?
Surf dan naar:  http://www.shespot.nl/
                     
Direct lezen?
                     
Direct kijken?  
 
Research ???
 

 
Vraag en aanbod.
 
Gevraagd, Een of meerdere sponsors/ adverteerders voor SOFA.
Zeg je: " Wat vind ik dit een leuk initiatief! Dat wil ik wel ondersteunen! "
 
 
Gevraagd, Een of meerdere sponsors/ adverteerders voor SOFA.
We willen de SOFA graag nog wat uitbreiden met meer: In het nieuws, site seeing, kortom eigenlijk gewoon nog wat uitbreiden!!!
 
Om een nog betere aanvulling te kunnen worden op het nieuws, wat de binnenvaart te beschikking staat. Let wel we willen een aanvulling zijn, gewooon wat ontspanning aan boord brengen, via de computer. Het is niet de bedoeling dat we een kopie worden van het bestaande nieuws.
Hiervoor moeten we eigenlijk nog wat meer surfen, dit surfen kost geld, vrij veel geld, als je het zoals wij van boord moet doen. Verder zouden we tante Lourentia graag een kleine vergoeding geven, dat mens verzint zich elke keer toch maar de blubber.
Het enige wat we willen is kostendekkend werken, we zijn namenlijk al hartstiike rijk............in de Liefde dan.
 
Dus zeg je: " Wat vind ik dit een leuk initiatief! Dat wil ik wel ondersteunen! "
 
 
 
Wilt u een advertentie plaatsen? Mail naar driesen.alpheus@vaart.net met in het vakje onderwerp de text: vraag & aanbod
Vermeld wat u zoekt of aanbied en uw email adres. Advertenties worden 1 keer geplaatst. Wilt u herhalen stuur een nieuw mailtje. 

 
Reacties.
 
landbouwminister LAURENS JAN BRINKHORST zou een meer dan vriendschappelijke relatie onderhouden met zijn charmante buurvrouw INEKE VAN MECHELEN. Met deze Haagse makelaar gaat hij geregeld op stap
 
Dames, dames toch......
 
Die Brinkhorst is op zoek naar een ander huis. Logisch dat hij dan een makelaar in (aan) de arm neemt. Wa's daar nou mis aan???. Vrouwen zoeken ook overal wat achter.
 
 
 
Proficiat met de nieuwe SOFA. Wat een werk zeg om al die kopij bij elkaar te zoeken.
 
Gerrit B.
 
Hallo Henriette,

Ik las nog even de laatste SOFA door en daar viel me een foutje op. Bij uitgaanstips stond dat Lille in het zuiden van België ligt. Van Terneuzen wordt wel eens gedacht dat het bij België hoort. Maar Lille ligt in het noorden van Frankrijk. Lille ligt in een arm gedeelte van Frankrijk, er zijn wel eens kinderen naar Holland gekomen om vakantie te houden en weer goede voeding te krijgen. Maar dit terzijde.
Hebben jullie er nog even aan gedacht om de adressen van Vaart te veranderen in SOFA ?
Ik hoop voor jullie dat er wat meer reacties zijn deze keer, het is fijn dat Dirk het nu ook af en toe vermeld in Vaart, want alles moet toch een aanloop periode door. Mocht het door weinig mensen gelezen worden moeten jullie desnoods vragen wat de mensen voor leeswensen hebben en anders stoppen. Het moet niet zo zijn dat jullie voor bij wijze van spreken jullie zelf doen.
Op naar de al weer vierde SOFA.  Groetjes van Nicolette
 
 
 
Heeft u een reactie? Mail naar driesen.alpheus@vaart.netmet in het vakje onderwerp de text: reactie
Wilt u een discussie starten of gewoon mailen over een onderwerp? Mail naar Familie: vaart-familie@vaart.nl
 
 

 
Ook een eigen rubriek in SOFA? Mail naar Esther en Henriette.

Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
of bel
06-53 596 496

VAART!Mobiel