Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

02 Dec '05 -Berging gezonken ms Eberswalde volgende week

GANDERSUM 2/12 - Het Duitse ms Eberswalde, dat dinsdagochtend 29 november zonk bij het Sperrwerk van Gandersum ter hoogte van Ems-KM 34, wordt volgende week geborgen. Volgens vaarwegbeheerder WSA Emden moet de scheepvaart op het Dortmund-Emskanaal tijdens de berging rekening houden met beperkte doorvaart.

Eberswalde foto WSV

De stuurhut van de Eberswalde steekt net boven water uit bij laag tij. Foto: WSV

Zie ook:


De 1038 ton metende Eberswalde was in Emden geladen met 1000 ton kaliumfosfaat met bestemming Haldensleben. Het schip kwam voer rond half 9 met te grote snelheid ter hoogte van ton 83a tegen de rij dukdalven van ligplaats Ditzum, raakte lek en zonk. De beide opvarenden stapten in de bijboot en zijn er zonder verwondingen vanaf gekomen. De vaarweg was een aantal uren gestremd en schepen werden aan de Nederlandse kant vastgehouden in Delfzijl. Tegen het middaguur werd de vaarweg weer vrijgegeven.

Er is volgens WSA Emden van milieurisico geen sprake. Het gezonken schip ligt stabiel buiten de vaarroute, helemaal onder water, en is met tonnen afgebakend.

In oktober was het Dortmund-Emskanaal (DEK) twee weken gestremd door het gezonken ms Ilona-M. De druk op het noordelijk DEK-traject is groot. Door een grote dambreuk op 11 oktober bij Olfen is de zuidelijke verbinding met het Ruhrgebied gestremd. Schepen van en naar het Mittellandkanaal moeten omvaren via Delfzijl. Vaarwegbeheerder WSA Rheine heeft vorige week in een persbericht verzekerd dat het Lippe-aquaduct in het Dortmund-Emskanaal bij Olfen in week 50 weer wordt vrijgegeven voor de scheepvaart.



Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel