Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op dvdm@compuserve.com

© 2000-2001
VAART!Info

hŤt maritieme
medium on-line

Zoek in VAART!NieuwsNet

trefwoord auteur

WHF: Terra Nova - een varend monument
ROTTERDAM - Weinig binnenvaartschepen zien er nog zo identiek uit als het ms Terra Nova van schipper Jan Lock uit Roermond. Het ligt tijdens het Wereldhavenfestival te pronk aan de Westerkade. Deze keer geen takelwerk, het schip blijf gewoon in het water liggen. VAART! keek rond aan boord.

Achter de Eerland-pontons heeft de Terra Nova niet de meest florissante ligplaats. Foto: VAART! De Terra Nova afgemeerd in het zicht van de Zwaan. Foto: VAART! De Terra Nova is geheel vaarklaar. Foto: VAART! Achter het stuurwiel nog allemaal 'moderne' apparatuur, maar schipper Jan Lock wil het allemaal netjes wegbergen. Foto: VAART! De Terra Nova heeft haar oorspronkelijke houten luikenkap inmiddels terug. Foto: VAART! De woning van de Terra Nova - een plŠŠtje. Foto: VAART! De woning van de Terra Nova (2). Foto: VAART! De keuken van de Terra Nova - gemak achter authentiek eikenhout. Foto: VAART! Is de Terra Nova kachel? ;-) Nee, dit is de kachel van de Terra Nova. Foto: VAART! Het 'kantoor' van de schipper op de Terra Nova. Foto: VAART! Terra Nova: nog een heel leven voor de boeg. Foto: VAART!
Copyright foto's: Dirk van der Meulen, VAART!

Het ms Terra Nova is gebouwd in 1929. Het is 50 meter lang en 6,60 meter breed. Schipper Lock kocht het een paar jaar geleden, nadat hij als oud-schipper aan de wal toch weer behoefte kreeg aan varen. De Terra Nova is geheel vaarklaar, en zou zo weer een reis kunnen doen. Maar het schip is natuurlijk niet meer zo efficient als de nieuwe toevoegingen aan de binnenvaartvloot.

Het beheer en onderhoud van dit authentieke binnenvaartschip is ondergebracht in de Stichting Vrienden van historisch vaartuig Terra Nova. Schipper/eigenaar Jan Lock steekt zelf heel veel tijd in het in oorspronkelijk staat houden en herstellen van het schip. Dat is een kostbare aangelegenheid. Wie wil dat de Terra Nova blijft varen kan zich aanmelden als donateur van de stichting. Voor fl 25,- per jaar help je mee het schip in de vaart te houden.
Bel voor informatie of aanmelding: 0475-338102 of 0416-362481, mobiel 06-51533488

[VAART!NieuwsNet-formule] [NieuwsNet-rubrieken] [Alle NieuwsNet-artikelen]
[NieuwsNet-mail] [Artikel publiceren] [Archiefberichten actualiseren]
[Aanmelden als NieuwsNet-auteur] [Wijzig auteursregistratie]
VAART!NieuwsNet Is Powered By EveryAuction 1.01

Naar