Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | WATERSPORT | HAVENS | TOELEVERING

Editie 9.1 van 5.6.2010
© 2002-2010 VAART!InfoVeil je eigen goed !
Actueel aanbod


ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

NOS-tt
Pegel
RWS-ber
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Route
Tel.gids
NSIntOV
't Weer

Klik voor afstandsbediening
Actueel
Archief
Bedrijven
Café
Column
Familie
Forum
Historie
ICQ-groep
Kiosk
Links
Milieu
NautiCams
Nautisch
NieuwsNet
Planner
Reizen
Software
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Wetgeving
ZoekNieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij de VAART!redactie

© 2002-2010
VAART!Info

VAART!Site van het Jaar

'De Binnenvaart' wint opnieuw

NIJMEGEN, 5-6-2010 - Vereniging 'De Binnenvaart' is vrijdag tijdens de 14e VAART!Verjaardag opnieuw gekozen tot VAART!Site van het Jaar (eerder ook al in 2006). Van de zes juryleden in het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen kreeg de site de hoogste waardering met een rapportcijfer 8,0.

'In het verleden moesten we er hard aan trekken, tegenwoordig hoef je er niets meer voor te doen', zegt een blij verraste ambassadeur van 'De Binnenvaart' Jos Hubens. 'Ik ga meteen de webmaster bellen, die steekt er veel tijd in om de site actueel te houden.' Hubens, sinds 2009 oud-voorzitter van 'de grootste vereniging in de binnenvaart', is trots op een van 'zijn' laatste bestuursbeslissingen, namelijk om de site volledig te laten herbouwen door Elma Multimedia en daar ook het technisch onderhoud en de exploitatie aan over te laten. 'De inhoud bepalen we uiteraard zelf, maar verder hoeven we ons geen zorgen te maken', zegt Hubens. Na de metamorfose was de site vorig jaar rijp voor een nieuwe beoordeling, maar eindigde toen als tweede, na de (ook nieuwe) Schuttevaer-site.

De gasten op de VAART!Verjaardag, allemaal nauw betrokken bij de binnenvaart, kenden met rapportcijfer 7,9 de tweede plaats toe aan de ook vernieuwde site van Bureau Telematica Binnenvaart, de 'wegwijzer in de digitale binnenvaart'. Derde werd de site Schippers voor Schippers met 7,5, vierde vrachtprijsbepaler LogoS met 6,1 en als vijfde eindigde MarineTraffic met 5,5.
De VAART!Verjaardagsgasten beoordeelden de sites op de aspecten binnenvaartbelang, actualiteit, informatiewaarde, vormgeving en GSM-vriendelijkheid.

In de (zeer korte) nominatie-ronde, voorafgaand aan de verkiezing, nomineerden 20 site-bezoekers er vijf uit 11 voorgeselecteerde sites. Twee sites op Kustvaartforum.com, scoorden daarbij hoog, maar omdat het webadres al meerdere dagen onbereikbaar is besloot de jury unaniem deze sites volgend jaar een herkansing te gunnen. Tijdens de verkiezing in het KSCC Schipperscentrum werd elke site kort live gedemonstreerd.

De prijs voor de winnaar is een prominente link op de openingspagina van VAART! De andere genomineerden zijn elk het komend jaar opnieuw een week lang VAART!Site van de Week en kandideren zich daarmee opnieuw voor de 2011-verkiezing.Het juryrapport

De jury, bestaande uit zes internettende binnenvaarders op de VAART!Verjaardag in het Schipperscentrum KSCC te Nijmegen, had de keus uit vijf genomineerde sites: De winnaar won nipt van de nummer twee. De jury beoordeelde de vier andere genomineerden met een voldoende tot ruim voldoende.

Binnenvaartbelang: 8,7
Actualiteit: 8,3
Informatiewaarde: 8,3
Vormgeving: 8,3
GSM-vriendelijkheid: 6,3

Totaal gemiddelde: 8,0

Opmerking: De jury is onverdeeld enthousiast over het enorme aanbod aan (ook historische) scheepsgegevens en -foto's. Zoeken en navigeren op de site gaat lekker snel.

Van de 20 nomineerders zetten 2 deze site op de eerste plaats:

  Deze site geheel gerund door vrijwilligers, heeft een schat aan binnenvaart-informatie (fotobestand van ruim 22.000 afbeeldingen). De site word door duizenden per dag soms geraadpleegd, wat aangeeft hoe bijzonder deze site is. + Een goede overzichtelijke site gemaakt door gedreven mensen.

Binnenvaartbelang: 8,7
Actualiteit: 7,3
Informatiewaarde: 8,7
Vormgeving: 8,3
GSM-vriendelijkheid: 6,3

Totaal gemiddelde: 7,9

Opmerking: Goed, dat er een site is die het overzicht houdt bij alle ontwikkelingen in telematica en elektronica voor de binnenvaart.

Van de 20 nomineerders zette 1 deze site op de eerste plaats, met als reden:

  Omdat de site in nieuwe stijl volledig gericht is op de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van electronica. Ik heb iets met de site omdat ik 'aangever' ben van het lay-out idee.

Binnenvaartbelang: 8,3
Actualiteit: 8,0
Informatiewaarde: 7,3
Vormgeving: 7,0
GSM-vriendelijkheid: 7,0

Totaal gemiddelde: 7,5

Opmerking: Het initiatief van Anton van Meegen roept binnen de jury lof, maar ook twijfel op. Lof vanwege de marktstimulans, die schippers helpt in de crisis overeind te blijven. Twijfel omdat het maar de vraag is wie er uiteindelijk wint bij afgedwongen marktverbetering. De site heeft een actief schippersforum en sindskort ook een bevrachtersforum, waar het angstvallig stil blijft. Belangrijk is het filterbaar overzicht van reizen, die een indicatie geven van wat in de markt wenselijk en haalbaar is.

Van de 20 nomineerders zetten 2 deze site op de eerste plaats.


Binnenvaartbelang: 6,7
Actualiteit: 6,3
Informatiewaarde: 5,3
Vormgeving: 6,0
GSM-vriendelijkheid: 6,3

Totaal gemiddelde: 6,1

Opmerking: Dat een initiatief als dit van schipper Ed Hartmann (ms Traversee) nodig is, en kennelijk niet alle varende ondernemers in staat zijn een verantwoorde vrachtprijs te berekenen, stuit een enkel jurylid tegen de borst. De algehele indruk van de site is positief en de herinnering aan demonstraties tijdens de Telematicadag is goed. Veel viel er voor de jury overigens niet te zien, want niemand had een toegangssleutel.

Van de 20 nomineerders zette 1 deze site op de eerste plaats.

Binnenvaartbelang: 5,7
Actualiteit: 6,0
Informatiewaarde: 5,4
Vormgeving: 5,1
GSM-vriendelijkheid: 3,7

Totaal gemiddelde: 5,2

Opmerking: Iedereen binnen de jury kent de site, kijkt er ook regelmatig op. MarineTraffic - verfoeid door de privacy-minnende schipper - is als de Telegraaf: niemand leest die krant maar iedereen weet wat erin staat. Volgens de jury is het een hele nuttige site.

Van de 20 nomineerders zetten er 2 deze site op de eerste plaatsNominatie-ronde

Uit de lijst van 11 sites kon iedereen tot en met 4 juni vijf sites kiezen. Afhankelijk van de gekozen positie (1 t/m 5) verdiende zo'n site 5, 4, 3, 2 of 1 punt(en). Al die punten bij elkaar bepalen de uitslag van de nominatie- ronde.

Vlaggen voor vijf top-stemmers
Per genomineerde site verlootten we een originele VAART!Vlag onder degenen die één van deze vijf sites als nummer 1 hadden genomineerd.
De winnaars zijn:

 • jh.struijk@ (BTB)
 • pb1pch@ (MarineTraffic)
 • ed@ (LogoS)
 • condor@ (SvS)
 • mtsodina@ (de Binnenvaart)

  Scores in de nominatie-ronde

  41     Het Kustvaartforum (momenteel niet bereikbaar)
  34     Kustvaartforum /ms Westeind (momenteel niet bereikbaar)
  30     Schippers voor Schippers
  30     MarineTraffic.com
  24     Verenigingssite 'De Binnenvaart'
  17     Vrachtprijsbepaler LogoS
  17     Bureau Telematica Binnenvaart
  12     Shiplink.nl
  11     De Motorsleepboot
  10     Kantoor Binnenvaart
  5     De Binnenvaartkrant • Binnen 5 minuten online adverteren

  Hier ADVERTEREN? Plaats een button met link naar je site! Meer weten? Mail VAART!
  of bel
  06-53 596 496

  (advertentie)
  Zoek automatisch in het nieuws met e-knip

  VAART!Mobiel   

  Naar de openingspagina VAART! Actueel