Editie 2.7 van 14.10.2001
© 2000-2001 VAART!Info



Veil je eigen goed !
Actueel aanbod


ma di wo do vr za
Alle dagen actueel!

NOS-tt
Damrak
Tenders
Pegel
RWS-tt
2.Kamer
Lokatie
ANP/Tijd
Banen
Gasolie
Rijroute
SMS / 2
Tel.gids
NSIntOV
't Weer Valuta



China 2000
foto's, links, verhalen

Mailinglist CHINA-L

Reis je mee naar China? Heb je interesse in China, cultuur en binnenvaart? Meld je aan voor de mailinglist CHINA-L:

Naam (+scheepsnaam):

E-mailadres:



Yangtze, China

Three Gorges in de Yangtze
Een reisverslag van Marion Tanke over vier dagen van Chongqing naar Wuhan.

Upstream the
Yangzi river
to Chongqing

Deel van een uitgebreid China-reisverslag van de Duitse 'hardware engineer' Michael Perezowsky, met prachtige foto's.

Cruising China's
Yangtze River

Uit TravelASSIST Magazine het verhaal van Richard Carroll met uitstekende foto's van Donna Carroll.

BS-Leserreise
Lezersreis Zeitschrift Binnenschifffahrt naar: Hong Kong - Wuhan - Yichan - Yangtze - Shennong - Xi’an - Peking (15. - 29. 10. 2001)



Actueel
Archief
Bedrijven
Boordtel
Café
Column
Familie
Forum
Kiosk
Links
Milieu
Nautisch
NautiCams
NieuwsNet
Peiling
Planner
Reizen
Telematica
Top-10
Veiling
Vraagbaak
Vracht
Webring
Werf
Werk
Zoek



Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt
bij VAART!Info

© 2000-2001
VAART!Info



Op volle kracht met meer dan 2500 leden aan boord

Groot worden door gewoon te blijven!

Klik naar http://www.debinnenvaart.nl

Vereniging ‘De Binnenvaart' presenteert:
Exclusief voor leden.......

Maritieme studiereis naar China
met een heerlijk vakantiegevoel

.....de reis die u nooit zult vergeten!

Yangtze-cruiseschip De stuwdam in de Yangtze Kiang wordt in 2003 gesloten, gevolg is dat het water 175 meter(!) zal stijgen. Er zal een enorm stuwmeer ontstaan. Ook de beroemde Three Gorges zullen onder de waterspiegel verdwijnen.

In 2001 werden vijf reizen gemaakt, met in totaal 170 deelnemers. Vereniging De Binnenvaart heeft voor 2002 opnieuw twee China-reizen op het programma staan.

Het Reisschema
Dag 1.   Vrijdag.Vertrek per China Southern Airlines voor een non-stop vlucht naar Beijing. Vertrek 19.15 uur. Het weer in Beijing.
Dag 2. Zaterdag. Aankomst in Beijing 's ochtends om 11.30. In de aankomsthal wordt u door uw gids verwelkomd en naar het centraal gelegen Hademen hotel gebracht. Na het inchecken gaat u het buiten de stad gelegen Zomerpaleis bezichtigen. U gaat per boot over een stukje "Grand Canal" terug naar de stad. Diner.
Dag 3. Zondag. Dagtocht naar de wereldberoemde Chinese Lange Muur op een plaats, waar nog niet zoveel toeristen komen. U kunt een gedeelte van de Muur gaan beklimmen en u heeft ruimschoots de gelegenheid om prachtige foto's te schieten. 's Middags bezoekt u de "Doden Vallei", waar de Ming keizers zich in indrukwekkende tombes lieten begraven. 's Avonds wordt u een facultatief cultureel programma aangeboden. (Opleidingscentrum van het Chinese acrobatentheater).
Dag 4. Maandag. Excursiedag in Beijing. Tijdens de stadsrondrit bezichtigt u wandelend de Verboden Stad waar vele eeuwen lang de keizers van China geregeerd hebben. 's Middags bezoekt u de Hemelse tempel, een ongeëvenaard staaltje van Ming architectuur. Een andere bezienswaardigheid is de Lama tempel, de grootste en mooiste nog in gebruik zijnde Tibetaanse tempel buiten Tibet. 's Avonds wordt u een facultatief cultureel programma aangeboden (Beijing Opera).
Dag 5. Dinsdag. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Chongqing, vertrek 10.35 uur, aankomst 12.55 uur. Vervolgens maakt u een boottochtje in de haven van Chongqing en excursies naar o.a. het Three Gorges museum over scheepvaart op de Yangtze. 's Avonds incheck op het 3 sterren cruiseschip Isabella. Diner aan boord.

Dag 6.   Woensdag. Om 8.00 uur 's morgens vertrekt het schip. Gedurende de reis wordt er onderweg 3 keer gestopt voor excursies aan land of op een zijrivier. Op de eerste dag wordt er om ongeveer 14.00 uur gestopt voor een 3 uur durende excursie naar de spookstad Fengdu, waar bijna alles met bijgeloof te maken heeft. Zeker nu in de nabije toekomst de stad onder water zal verdwijnen krijgt het bijgeloof nog extra nadruk. Varen door de kloven
Dag 7. Donderdag. Na het ontbijt legt het schip aan en maakt u een 2 uur durende excursie naar Baidichung (Witte God tempel) aan het begin van de beroemde Three Gorges, vanwaaruit u prachtige foto's kunt schieten. Vervolgens meert het schip af in Wushan. U stapt hier over in kleinere bootjes voor een halve dag excursie op de Daning rivier, een zijrivier van de Yangtze rivier. Hier gaat u de iets minder beroemde mini 3 gorges bezichtigen. De gehele dag wordt er door de nauwe kloven gevaren. Onderweg wordt er op de mooiste punten langzaam gevaren zodat u volop gelegenheid heeft om foto's te maken.
Dag 8. Vrijdag. Aankomst in Yi Chang. Excursie naar en bezichtiging van de bouw van de Three Gorges Dam. Per touringcar naar Wuhan (circa 5 uur). Verblijf in Wuhan.
Dag 9. Zaterdag. Excursie naar o.a. Wuhan Transportation University, de 1100 meter lange en 80 meter hoge Yangtze brug en aan het begin van de brug de zes verdiepingen tellende Grote Huang Ge Law pagode, en de Gui Yuan tempel.
Dag 10. Zondag. Vroege transfer naar de luchthaven. Vlucht van Wuhan naar Shanghai. Vertrek om 09.45 uur aankomst 10.55 uur. U wordt afgehaald en naar het hotel gebracht. In de middag excursie naar de Yu tuinen en een bezoek aan het eeuwenoude theehuis. U maakt een wandeling over de "Bund", de rivier promenade en het "Plein van de Mensheid". Facultatief cultureel avond programma. Het weer in Shanghai.
Dag 11. Maandag. In de vroege ochtend per touringcar naar Hangzhou (schippersstad!). Excursies en een boottochtje over "De Hangende Meren", Het West Meer. In de omgeving bezoekt u een theeplantage. Verblijf in het hotel in Hangzhou.
Dag 12. Dinsdag. 's Ochtends een 2,5 uur durende bustocht naar Huzhou. Na de lunch met een cruiseboot naar Wuxi over het Tai Hu meer (3 uur varen) een tocht met een prachtig uitzicht over een van de grootste meren van China.
Dag 13. Woensdag. 's Ochtends excursie in Wuxi naar de Xihui en Li tuinen. Daarna een 4 uur durende boottocht over het Grote kanaal naar Suzhou. Overnachting in Suzhou.
Dag 14. Donderdag. Bezoek aan de klassieke tuinen in Suzhou. Onderweg een bezoek aan het plaatsje Zhou Zhuang en aldaar in kleine bootjes een tocht door de stadskanalen. Overnachting in Shanghai.
Dag 15. Vrijdag. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Beijing. Vertrek 08.15 uur. Aankomst 10.35 uur. Aansluitend vertrek met China Southern Airlines non-stop naar Amsterdam. Vertrek 13.00 uur. Aankomst in Nederland om 16.20 uur.

* Reisschema onder voorbehoud, kleine veranderingen kunnen nog plaatsvinden.

Wat kost de reis?
Reissom bij minimaal 32 deelnemers, voor de ongelooflijke lage prijs van: ƒ 4199,-.
De groep zal bestaan uit maximaal 40 personen.
Eventuele 1-persoons kamer toeslag (niet tijdens de Yangtze cruise) ƒ 450,- (single hut toeslag ƒ 500,-).

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten: Amsterdam - Beijing en Beijing - Amsterdam met China Southern Airlines in een 1 jaar oude hypermoderne Boeing 777.
  • 3 binnenlandse vluchten met moderne Westerse vliegtuigen.
  • Alle overnachtingen in keurige, soms luxe 3 sterren hotels, in 2-persoonskamers (gescheiden bedden) voorzien van douche/toilet, TV, telefoon.
  • Half pension ontbijt en diner. Tijdens Yangtze cruise vol pension.
  • Begeleiding door Duits sprekende lokale en nationale gidsen
  • Alle excursies zoals omschreven, entreegelden en boottickets zoals genoemd in het programma
  • Goede kwaliteit touringcars voor excursies en transfers. Waar nodig airconditioned!
  • Twee binnenlandse vluchten, Beijing - Chongqing, Wuhan - Shanghai inclusief luchthavenbelasting.
  • Cruisetocht over de Yangtze met de Isabella of gelijkwaardig 3 sterren*** cruiseschip en excursies tijdens de cruise. (excursies tijdens de cruise wordt georganiseerd door de cruise en zijn Engelstalig).

Bijkomende kosten

  • Chinees Visum (door ons verzorgd) ƒ 110,-
  • Schiphol tax ƒ 54,- (Shanghai en Hong Kong ter plekke circa ƒ 25,-)
  • Lunches (behalve tijdens de Yangtze cruise)
  • Drankjes en souvenirs
  • Luchthaven belasting Beijing (circa ƒ 25,-)



Eventueel derde week
Tevens is het voor geïntresseerden mogelijk een derde week te boeken:
Verlenging naar Guilin/Yangshuo, Hong Kong & Guangzhou
Dag 15.   Vrijdag. Transfer naar de luchthaven van Shanghai. Vlucht naar Guilin. Vertrek 09.55 uur. Aankomst 12.10 uur. Bij aankomst in Guilin wordt u door uw gids afgehaald en naar het hotel in Guilin gebracht. Guilin en omgeving is bekend om het geërodeerde Karstgebergte landschap. Samen met de groene rijstvelden en rivieren heeft zich hier een landschap gevormd dat nergens anders ter wereld voorkomt. Stadsrondrit met stops bij o.a. de beroemde "Olifant Rots". Overnachting in Guilin.
Dag 16. Zaterdag. Met de boot naar Yangshuo. Verblijf in hotel "Paradise". In Yangshuo waant u zich ver terug in de tijd. De charme van het dorpje en het prachtige landschap stralen een weldadige rust uit. Van oudsher komen hier kunstenaars uit heel China inspiratie opdoen om schilderijen te maken volgens de traditionele Chinese schilderkunst. Er zijn enkele galeries waar u zeer voordelig kunst kunt kopen.
Dag 17. Zondag. Boot/fietstocht omgeving van Yangshuo. Het begint met een boottochtje naar één van de middeleeuwse gehuchtjes zo'n 30 km van Yangshuo verwijderd. De gehuurde fietsen gaan mee aan boord. U fietst door de prachtige omgeving op keienpaden weer terug naar Yangshuo.
Dag 18. Maandag. Vrije dag in Yangshuo.
Dag 19. Dinsdag. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Hong Kong. (tijden nog niet bekend) Transfer naar het hotel.
Dag 20. Woensdag. Verblijf in Hong Kong. Hier zijn excursies niet nodig, men kan gemakkelijk zelf boottochtjes etc. organiseren.
Dag 21. Donderdag. Transfer naar het station. 's Ochtends per trein naar Guangzhou (Canton), 2½ uur door een prachtig tropisch landschap. Transfer naar het centraal gelegen hotel. Overnachting in Guangzhou.
Dag 16. Vrijdag. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht met China Southern Airlines naar Amsterdam via Beijing.

* Reisschema onder voorbehoud, kleine veranderingen kunnen nog plaatsvinden.

Wat kost de extra week?
Reissom Guilin/Hong Kong verlenging bij minimaal 6 deelnemers ƒ 1990,- p.p.
Eventuele 1-persoonskamer toeslag ƒ 490,- p.p.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vlucht van Guangzhou via Beijing naar Amsterdam met China Southern Airlines.
  • Alle overnachtingen in keurige, soms luxe 3 sterren hotels, in 2-persoonskamers (gescheiden bedden) voorzien van douche/toilet, TV, telefoon. In Hong Kong hotel BP International gelegen in het centrum van Kowloon op loopafstand van de Victoria Harbour promenade.
  • Begeleiding door Duits of Engels (Hong Kong) sprekende lokale gidsen. Verzorging in Hong Kong op basis van logies (ontbijt niet inbegrepen)
  • Alle excursies zoals omschreven, entreegelden en boottickets zoals genoemd in het programma.
  • Trein (1e klas softseat) Hong Kong - Guangzhou.
  • Goede kwaliteit minibusjes of coaches voor excursies en transfers. Waar nodig airconditioned!
  • Drie binnenlandse vluchten, Shanghai - Guilin, Guilin - Hong Kong en Guangzhou - Beijing. Exclusief de luchthavenbelastingen (circa f. 60,-).
  • Dubbel entry visum voor China.
Bijkomende kosten
  • Diner en lunches, drankjes en souvenirs.
  • luchthaven belastingen



    Bij onvoldoende aanmelding door leden van de Vereniging ‘De Binnenvaart' kan de groep aangevuld worden door niet-leden, deze betalen echter ƒ 150,- per persoon extra.

    Voor boekingen en/of meer informatie kunt u zich, o.v.v. maritieme studiereis China van Vereniging ‘De Binnenvaart', uitsluitend wenden tot onderstaand adres:

    Tiara Tours Internationaal
    Beukenlaan 2
    4834 CR Breda
    Tel. 076-5652879 * Fax. 076-5602630
    www.tiaratours.nl



  •  

    index