Peking: de Verboden Stad/ DSCN1010
© Dirk van der Meulen, VAART!Info, 23-7-2001

Previous Home Next

DSCN1010

China-vaarders in De Verboden Stad

PEKING - De eerste van vier groepen China-reizigers onder de vlag van Vereniging De Binnenvaart is de 'maritieme studiereis' meteen na aankomst in de Chinese hoofdstad Peking enthousiast begonnen. Het bezoek aan het Zomerpaleis was zaterdag door de regen iets minder plezierig, maar zondag tijdens het beklimmen van de Grote Chinese Muur en de afdaling in de Ming graven scheen de zon volop. Maandag raakten de China-vaarders onder de indruk van de grootsheid van het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad (het vroegere keizerlijk paleis, foto).

Na deze toeristische opwarmer vloog het gezelschap dinsdag naar Chongking aan de bovenloop van de Yangtze. Daar begint pas het echte werk met vaartochten op China's langste en drukstbevaren rivier. Ondermeer door het Drie Kloven-gebied waar over twee jaar het water door de aanleg van een enorme stuwdam zo'n 175 meter zal stijgen. Na de Yangtze-cruise staan bezoeken aan Shanghai en het Grote Kanaal bij Suzhou op het programma. De reis van Vereniging De Binnenvaart duurt twee weken; vrijdag deze week vertrekt een tweede groep, later gevolgd door nog twee groepen. Bij elkaar reizen zo'n 160 binnenvaarders deze zomer naar China. (Foto: Dirk van der Meulen, VAART!)

(Weekblad Schuttevaer, 28 juli 2001)

Wie is wie?


v.l.n.r. Jaap Stienstra, Lieuwe Bouma, Ganina Hubens, Toon Dubbelman, Henk Witte, Chris van Eijmeren, Ans Rietveld-Sluiter, Jantje van Eijmeren, Renart De Backer, Lianne van Laak, Sander van 't Verlaat, Ad van der Ent, Jan van 't Verlaat, Jos Joosten, Sybila Passmann, Cor Winde, Hilde De Backer-Haeck, Katrien van Dijk-van der Hengst, Bertus Seuneke, Piet van Dijk, Jacob van Dijken, Bert van Waardenburg, Judith Welter, Loes Winde.


v.l.n.r. Carin, Anton en Aim Ling Schoolderman, Ganina en Bianca Hubens, Willy Stienstra-van Staveren, Bea van Dijken, Ans Rietveld-Sluiter, Marjo Klaassen, Nel van der Stoel, Willy Hoogkamp, Willeke Schenkel-Smalberg, Marina van der Ent-van der Wildt.


v.l.n.r. Bas Dubbelman, Peking-gids Wu, Hennie van Laar, Jos Hubens, Hans van Laar,
Sonja van Stijn, Huib Baas, Albert Ortelee.

Naar de VAART! openingspagina