Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

15 Dec '06 -Nederlands Spitsenmeisje in het Franse nieuws

RICHARDMENIL 15/12 - De spits Westropa van Janarie Kranenburg en Henny de Wagt ligt vanwege een verloren roer 'even onvrijwillig, maar verplicht' te rusten in Richardmenil nabij Nancy. Dochter Maëlla heeft inmiddels het regionale televisienieuws gehaald.

Collage France 3

Beelden uit het regionale journaal op France 3. (Collage VAART!)

'Een voordeel hiervan is dan wel weer dat je aan klusjes toe komt die al een hele poos zijn blijvenliggen en Maëlle mooi naar school kan hier in Richardmenil. Ze vindt het erg leuk', vertelt schipper Kranenburg in een bericht aan de mailinglijst SpitsenVAART!

Bij de nieuwszender France 3 vindt men het bijzonder genoeg, om vrijdagavond het regiojournaal te openen met Maëlle's bezoek aan de kleuterschool. Moeder Henny vroeg kleuterschooldirecteur Sandrine Monier of Maëlle een week of twee mee mocht doen op school en dat was geen probleem, vertellen beiden in het journaal dat op internet te bekijken is. Juf Sandrine en de andere kinderen in Maëlla's klas hebben er zichtbaar plezier in.

Naar Avignon
De Westropa is onderweg van Ludwigshafen naar Avignon. Over het verloren roer zegt schipper Janarie Kranenburg: '7 december gingen we weer vertrekken, nadat we een paar dagen gewacht hadden totdat de stremming hier over was. En voordat we een sluis gedaan hadden vond ik dat het schip zo slecht stuurde. Toen eens gevoeld met een haak en bleek dat wat ik vreesde waarheid was. Geen idee waar en waarom dat ding opeens niet meer mee wilde. Niet gehoord of we ergens tegenaan zijn gevaren. Ook niet op een sluisdrempel blijven hangen. Want het is maar twee sluizen voorbij Neuf Maisons (eindpunt groot vaarwater Moezel), en ook nog opvarig gedaan.
'Maandag komen ze een nieuwe erop zetten en kunnen we de reis hopelijk voortzetten. Dan wordt het de feestdagen in Zuid-Frankrijk, want we moeten nog naar Avignon.'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Leuk verhaaltje maar wel kort in verhouding met de tijd van down loaden.

    ger veuger (Email) - 17 December '06 - 01:17



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel