Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

31 Mrt '07 -Stroomstoring stopt jaarvergadering 'De Binnenvaart'

ROTTERDAM 31/3 - Een stroomstoring in het Lloydkwartier maakte zaterdagmiddag een plotseling einde aan de jaarvergadering van Vereniging 'De Binnenvaart' in het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. De grote Maaszaal van het STC was met enkele honderden leden goed gevuld, ze luisterden aandachtig naar een lezing van Andries Keller over '50 jaar Walradar Rotterdam'. De nieuwe promotiefilm van de vereniging, gemaakt door Robert Zwiers, werd eerder op de middag enthousiast ontvangen; de eerste 50 DVD's waren na de pauze uitverkocht.


Bekijk de promotiefilm via YouTube.

Zie ook:

In zijn jaarrede had voorzitter Jos Hubens louter positieve ontwikkelingen te melden. Het aantal leden nam in 2006 met 137 toe tot 3213. 'We zijn inmiddels de grootste, en waarschijnlijk ook de actiefste vereniging in de binnenvaart', zei Hubens. Dat er eigenlijk meer vrijwilligers nodig zijn om de openingstijden van het nieuwe Binnenvaartmuseum te kunnen verruimen, is niet meer dan een luxeprobleem. Er is een nieuw project ontwikkeld met schoolexcursies aan boord van de René Siegfried voor de groepen 7 en 8 van basisscholen. Tien scholen zijn aangeschreven en de vier groepen die inmiddels langs zijn geweest, komen volgend jaar zeker terug. Vereniging De Binnenvaart hoopt op die manier kinderen die nog voor hun school- en beroepskeuze staan te interesseren voor de binnenvaart.

Nieuwe uitdaging
De website van de vereniging is uitgeroepen tot VAART!Site van het Jaar 2006, de bouwplaat van de René Siegfried werd door de Vereniging van Modelbouwers gekozen tot Bouwplaat van het Jaar 2006. Voor de studiereis naar Rusland in augustus hebben zich 125 reizigers aangemeld. Aan het reisaanbod wordt een 'Musea Shopping Cruise' langs Rijnvaartmusea toegevoegd. Op 1 september is de jaarlijkse excursie, ditmaal van Amsterdam naar Rotterdam over de staandemastroute. 's Ochtends vertrekt er een bus van Rotterdam en het bestuur overweegt 's avonds een bus terug te laten rijden naar Amsterdam.

Een nieuwe uitdaging, tijdens 'Vaart in Dordt' op 15, 16 en 17 juni, is op zaterdag 16 juni een recordpoging om tenminste 100 sleep- en duwboten in kiellinie te laten varen voor een vermelding in het Guiness Book of Records. Er hebben zich al 75 boten gemeld, waaronder de nieuwste duwboot van rederij Veerhaven, de Veerhaven 10 Orca, die nog niet in de vaart is. Zaterdagavond is er een spetterend schippersbal aan boord van het mps Tourmalijn dat tijdens 'Vaart in Dordt' ligt afgemeerd langszij de René Siegfried in de Wantijhaven.

Jaar van de Duwvaart
In het kader van '2007 - Jaar van de Duwvaart' is in het museumschip een expositie ingericht over 50 jaar duwvaart en in de alsmaar groeiende online schependatabank (vandaag 5905 schepen, met maar liefst 8858 foto's) een lijst van 233 duwvaartuigen samengesteld. Na 'Vaart in Dordt' krijgt het museumschip annex binnenvaartcentrum René Siegfried een nieuwe, tijdelijke ligplaats in de Dordtse Bomhaven, waar de toeloop groter zal zijn dan op de minder goed bereikbare ligplaats achter de loods van de voormalige scheepswerf De Biesbosch.

Hubens verzekerde de zaal dat het de bedoeling is om na voltooiing van de nieuwe wijk Stadswerven, de René Siegfried terug te laten keren naar de werfplek waar de duwboot ooit werd gebouwd. In 2008 zal het museumschip uitgebreid aandacht besteden aan '60 Jaar Rhein Cruises'.

Als sluitstuk voor zijn jaarrede presenteerde Hubens de nieuwe promotiefilm van de vereniging. Hij riep iedereen op de film te vertonen waar dat kan. 'Als je dit ziet krijg je er kippenvel van. Ik vroeg me tenminste af: dóen wij dit allemaal? Onvoorstelbaar wat we met z'n allen in 17 jaar hebben opgebouwd.' De film vormt een boeiende illustratie van verenigingsactiviteiten, nu en in het verleden, afgewisseld met beelden die lokale televisie in Dordrecht maakte van de komst van de René Siegfried en videofragmenten tijdens de eerste studiereis door China. De binnenvaarders in de zaal reageerden enthousiast, met als gevolg dat Vereniging 'De Binnenvaart' de eerste 50 exemplaren à 10 euro per stuk is kwijtgeraakt en nu een nieuwe serie DVD's moet laten maken.

Goedkeuring met applaus
Jaarrekening, begroting en jaarverslag werden met applaus goedgekeurd. In de jaarvergadering werd zonder enig bezwaar besloten de contributie per 1 januari 2008 te verhogen van 25 naar 27 euro voor 60+'ers en van 35 naar 36 euro voor jongere leden.

Jan Struijk, oud-penningmeester van Koninklijke Schuttevaer, werd toegevoegd aan de kascontrolecommissie. Theo de Bot vervult met instemming van alle leden de vacature in het bestuur. Leo Schuitemaker en Goof Nijhof zijn voor drie jaar herkozen.

Onderlinge conversatie
De inleiding van Andries Keller, VTS Operator Zee bij Havenbedrijf Rotterdam, over '50 jaar Walradar' werd afgebroken toen verlichting, beamer en het geluid uitvielen. De volle aandacht van de zaal was voor Hubens aanleiding Keller een herkansing op een later tijdstip toe te zeggen. De binnenvaarders ondergingen de stroomstoring gelaten. Er was voldoende nood- en buitenlicht. Al snel kwam de onderlinge conversatie in de zaal op gang. Pogingen om de gordijnen te openen voor een breed uitzicht op de Nieuwe Maas mislukten bij gebrek aan stroom. Pas toen voorzitter Jos Hubens na enige tijd vertelde dat er geen zicht was op een oplossing, liep de zaal geleidelijk leeg. Een handicap vormden de onverlichte toiletten, en het beloofde 'napraten' in het Grand café Maritiem van het STC werd afgeblazen. Zo'n 80 automobilisten hadden nog moeite de parkeergarage van het gebouw uit te komen, doordat de toegang zich niet handmatig liet openen.

RTV Rijnmond meldt dat in een deel van Rotterdam-Delfshaven en het Lloydkwartier zeker 2000 mensen zonder stroom hebben gezeten. Getroffen was het gebied tussen de Westzeedijk, Coolhaven, Achterhaven en Willem Buytewechstraat. De storing begon iets na half vier en was tegen vijf uur weer opgelost. Als gevolg van de stroming kwamen enkele mensen vast te zitten in een lift in een pand aan de Westzeedijk. De problemen werden veroorzaakt door een defecte kabel. Energiebedrijf Eneco onderzoekt nog waardoor de kabel het heeft begeven.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel