Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

13 Aug '06 -Bavaria gebruikt nieuwste techniek voor volgen schip

13/8 Nieuwsbericht Bureau Telematica Binnenvaart - De reisactiviteiten van binnenvaartschip 'Westropa' zijn deze week digitaal te volgen op www.bavariacityracing.nl met het door Bureau Telematica Binnenvaart ontwikkelde systeem voor herkennen en volgen van schepen: AI-IP. De Westropa vaart ter opluistering van het evenement Bavaria City Racing met bier van Maastricht naar Rotterdam, spectaculair uitgedost als Formule 1 wagen. Onder de ’motorkap’ bevindt zich de nieuwste techniek voor automatische identificatie (AI) via de wereldwijde standaard Internet Protocol (IP).

AI-IP is ontwikkeld binnen het Europese project COMPRIS, als tracking en tracing systeem waarbij onder meer de uitwisselbaarheid tussen AIS voor binnenvaartgebruik en AI-IP werd gedemonstreerd. Een andere functie maakt het mogelijk om een reis van een schip te volgen. Zo kan een schipper een klant het verloop van de reis laten volgen.
Als netwerktoepassing kan AI-IP gebruik maken van uiteenlopende digitale netwerken, zoals UMTS, EDGE, GPRS, WiFi, Wimax, satelliet en de opvolgers hiervan. Daarmee is AI-IP voorbereid op een toekomst waarin communicatienetwerken steeds verder met elkaar verweven zullen raken.

Tracking en tracing via Internet combineert bestaande mogelijkheden tot een nieuwe toepassing waarmee bijvoorbeeld integratie van de positiegegevens eenvoudig in andere applicaties te verwerken is. Voor de goede orde, de schipper bepaalt wie de posities van zijn schip kan zien. Met het oog op Bavaria City Racing kiest Bavaria, met toestemming van de kapitein van de Westropa voor openbare publicatie van informatie over schip en lading op het internet.

Het initiatief van Bavaria schept tevens een goede gelegenheid voor Bureau Telematica Binnenvaart om de kwaliteit van het mobiele GPRS netwerk langs een deel van de vaarwegen in de praktijk te testen voor de toepassing van AI-IP.
Uitgebreide informatie over AI-IP en AIS is te vinden op www.binnenvaart.org


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel