Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

12 Aug '06 -Ex-schipper hoeft van Raad van State niet meteen weg uit Vlughthaven

AMSTERDAM 12/8 - Ex-schipper Theo Wildenborg van de spits Kay mag in de Vlughthaven blijven liggen zolang de bodemprocedure loopt tegen het besluit van het college van B en W van Amsterdam om hem een ligplaatsvergunning te weigeren. De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft een voorlopige voorziening getroffen. Het besluit van b en w is voorlopig geschorst en Amsterdam moet de schipper de 211 euro aan betaalde griffierechten vergoeden.

Afdelingsvoorzitter mr T.M.A. Claessens zegt in zijn vrijdag gepubliceerde uitspraak dat 'niet is gebleken van zodanig dringende belangen aan de zijde van het college dat de uitspraak op het hoger beroep niet kan worden afgewacht'. Volgens de gemeente is de Kay geen woonschip maar een binnenschip, ook al ligt het al sinds 1991 in de Vlughthaven. Het schip heeft in 1995 nog twee korte reizen gemaakt en komt daarom niet in aanmerking voor een speciale ligplaatsvergunning.

De schipper kreeg 14 april 2005 de aanzegging dat hij binnen zes maanden de Vlughthaven moest verlaten. Een ingesteld beroep tegen de beslissing van b en w werd ongegrond verklaard. Die uitspraak werd vervolgens door de Amsterdamse rechtbank bevestigd, waarop schipper Wildenborg in hoger beroep ging bij de Raad van State. Tegelijk vroeg hij de voorzitter om een tijdelijke voorziening, die nu is toegekend.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel