Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

06 Jun '06 -Hevige brand bij Total in Antwerpen

ANTWERPEN 6/6 12:18 - Bij de Total Raffinaderij Antwerpen in de Antwerpen haven brak even na 10 uur vanochtend een grote brand uit. Volgens De Standaard is de brand inmiddels onder controle. Vier medewerkers liepen verwondingen op, alle 700 personeelsleden werden uit voorzorg geëvacueerd.

Een tankschipper die juist bezig was met afmeren bij Total, maakte zich snel uit de voeten toen hij de steekvlammen uit de raffinaderij zag komen. De rookpluim was kilometers ver te zien, ATV toonde 10:37 uur eerste beelden op de website. De brand ontstond in de visbreakerunit, de eenheid waar de viscositeit van zeer zware producten wordt verbeterd. De brandweerkorpsen van Antwerpen kregen bijstand van de brandweer van Beveren en de Civiele Bescherming van Brasschaat. Ook twee sleepboten hielpen bij de bluswerkzaamheden. Fase 2 werd afgekondigd, dat betekent dat de burgemeester de hulpverlening coördineert.
Radio Antwerpen maakte al snel melding van vier gewonden. Inwoners van Zwijndrecht werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De brand veroorzaakte zware rookvorming en beperkte geurhinder, maar de rook was niet toxisch, zei Vera Remans, woordvoerster van Total.

Total Raffinaderij
Total Raffinaderij Antwerpen, in de Antwerpse haven, is de grootste en meest complexe raffinaderij van de Groep Total en de tweede grootste raffinaderij in Europa. Total Raffinaderij Antwerpen is een belangrijke schakel in het geïntegreerd petrochemisch complex van Total in België.
Grote olietankers lossen de ruwe aardolie in de terminal in Rotterdam, MET. Deze ruwe aardolie, met zowel hoog als laag zwavelgehalte, wordt via een pijplijn naar Antwerpen overgebracht om in de raffinaderij te worden omgezet in hoogwaardige producten zoals benzine, diesel en kerosines voor zowel de Europese als de Amerikaanse markt, en in basisproducten zoals nafta, butaan en aromaten voor de petrochemie.

Fina Antwerp Olefins, de fabriek voor monomeren van de Groep, ligt vlakbij en zet deze basisproducten in zijn stoomkrakers om in lichtere componenten zoals ethyleen, butadieen en propyleen. Deze stoffen worden vervolgens door de fabrieken voor polymeren in Antwerpen en Feluy gebruikt voor de productie van polyethyleen, polypropyleen en polystyreen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Zo zie je maar, ook bij de raffinaderij gaat het wel eens mis zonder dat je er iets aan kan doen,dit zal weer wel leiden tot maatregelen ten nadele van de tankerschipper

    M.A. de Ridder (Email) - 07 Juni '06 - 17:34


    Heeft de BP hier nog wat op te zeggen?

    jans (Email) - 08 Juni '06 - 07:03


    Nu moeten zij toch ook wel geschorst worden voor onbepaalde tijd? Pas nadat alle papieren weer in orde zijn en er verteld en geschreven is wat men heeft gedaan om dit soort calamiteiten te voorkomen kan de raffinaderij weer in werking worden gesteld.

    L. ter Wee (Email) - 21 Juni '06 - 15:32



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel