Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

18 Mrt '06 -'Secure lane' voor containers Rotterdam-Duisburg

DELFT 17/3 - In de containervaart tussen Rotterdam (ECT) en Duisburg (DeCeTe) start de Stichting Projecten Binnenvaart volgende maand een proef met 'secure lanes'. De sector wil daarmee de haalbaarheid van volledig afgezekerd en terrorismevrij containertransport naar het achterland aantonen.

Innovatiemarkt

Innovatiemarkt

Die 'primeur' had SPB-adviseur Nico Schoonen vrijdag voor bezoekers van de Binnenvaart Innovatiedag in de Technische Universiteit Delft. Ruim 400 bezoekers konden er kiezen uit vijftien presentaties, variërend van de noodzaak van CO2-reductie, de NONOX gasmotor voor binnenschepen, luchtsmering, brandstofcellen, efficiënte voortstuwers, de Futura Carrier, scheepsmotoren van de toekomst, emissiereductie, Sandwich Plate System in plaats van dubbelwanden, integratie binnenvaart in logistieke ketens en River Information Services, tot Papierarm varen en datacommunicatie via internet.

Innovatiecollege

Innovatiecollege.

Schoonen is nauw betrokken bij het in 2003 gelanceerde project 'Kanshebber in de keten', waarin het versterken van de juridische positie van de containerbinnenvaart één van de prioriteiten is. Schoonen voorspelde dat in de toekomst alle containers gescand zullen worden. 'Dat kan veel gemakkelijker in het achterland dan in de zeehaven.' Hij is ervan overtuigd dat informatiebeveiliging daarbij een veel groter probleem is dan de fysieke beveiliging van transporten. Een 'secure lane' zorgt ervoor dat het hele traject tussen zeehaven en achterland met gecertificeerde partijen en processen zeker wordt gesteld.

Zie ook:


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel