Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

06 02 06Jets Marivent presenteert Evinrude E-TEC 2006 Collectie tijdens Hiswa

Nieuwste onderdelen en accessoires te bezichtigen
DEN HAAG 6/2 persbericht Jets Marivent - Jets Marivent, BRP distributeur in veertien Europese landen, presenteert tijdens de HISWA de complete 2006 collectie van de geprezen Evinrude® E-TEC™ buitenboordmotoren. Bovendien toont Jets Marivent een selectie van twee- en viertakt modellen van Johnson. Door de samenwerking met het dealernetwerk zijn dit jaar tevens enkele boten te bezichtigen, die zijn uitgerust met Evinrude E-TEC motoren. De stand van Jets Marivent is van 28 februari tot en met 5 maart 2006 te vinden in hal 4, standnummer 04.220

Evinrude E-TEC nieuws
De nieuwste telg uit de E-TEC familie is het 60° V4 115 pk model. De eveneens nieuwe 60°V6 is er als 150, 175 en 200 pk. De laatste toevoeging is de 60 pk uitvoering met dezelfde in-line tweecilinder powerhead als de 50 pk versie, maar dan onder andere uitgevoerd met een exclusieve waterinjectie. Dit systeem zorgt voor toevoer van water in het uitlaatsysteem, waardoor bij toerentallen in het middengebied het koppel aanzienlijk toeneemt.

Met zijn 190 kg is de 60°V6 200 pk de lichtste 200 pk motor in de markt, die bovendien voldoet aan de meest recente en zwaarste milieueisen. Tot slot biedt Evinrude E-TEC de 90° V6 200, 200 HO (High Output), 225 en 225 HO en 250 pk motoren aan. De 2 cilinder in-lijn motoren zijn verkrijgbaar in 40, 50 en 60 pk uitvoering, de 3 cilinder in-lijn als 75 en 90 pk. Met de laatste uitbreidingen is de Evinrude E-TEC lijn compleet van 40 pk tot en met 250 pk.

Vanaf de 60° V4 115 pk is het BRP’s I-Command geïntegreerde informatiesysteem beschikbaar als een accessoire. Dat betekent dat een GPS, een dieptemeter en andere instrumenten indien gewenst toegevoegd kunnen worden. De hele Evinrude E-TEC lijn voldoet tevens aan de laatste EU 2006- en Amerikaanse EPA- en CARB2008 normen.

Als eerste fabrikant van marine buitenboordmotoren ontving het Canadese bedrijf dit voorjaar de ‘Clean Air Excellence Award’ van de Amerikaanse instantie voor milieubescherming (EPA). Alle modellen zijn stijlvol, stil en opvallend makkelijk te gebruiken. Ze bieden een laag emissiegehalte, zelfs in vergelijking tot de viertakt concurrenten.

Johnson twee- en viertakt serie in 2006
In 2006 zal de Johnson viertaktserie bestaan uit motoren van 2,5 tot en met 225 pk. De 2,5 pk en de 25 pk zijn de nieuwste uitbreidingen en zijn vanaf het voorjaar van 2006 verkrijgbaar. Het aanbod van de tweetakt modellen bestaat volgend jaar uit de 3,5, 9,9, 15, 90, 115, 150 en de 175 pk.

Beveiliging tegen diefstal
Ter beveiliging van de motor zijn er dit jaar twee nieuwe alarmsystemen. Het eerste is het compacte en op afstand bedienbare alarm met een waterdichte bedieningssleutel. Het voldoet aan de internationale CE voorwaarden en genereert een akoestisch geluid van 106dB. Het alarm wordt actieve zodra iemand probeert de motor te demonteren. Het laat tevens de status van het alarm zien met een visuele- en geluidsbevestiging. Het tweede beveiligingsproduct is het satellietlokalisering- en controle systeem. Hiermee is de motor maximaal beschermd.

Opbouw gashendelbediening (Surface Mount Remote Control)
BRP introduceert een vernieuwde gashendelbediening, voor een soepele en goede controle van uw boot bij elke snelheid. Eenvoudig te installeren, zowel voor rechts als linkshandige installatie. De BRP gashendelbediening is toepasbaar op bijna alle bootmodellen.

Makkelijk hanteerbare stuurarm
Het handvat van de stuurarm heeft een nieuwe, ergonomische vormgeving die past bij de lijn van de E-TEC motoren. Bediening is nu gemakkelijk en comfortabel met een trimknop aan het einde van de gedraaide handgreep, zodat de trimstand tijdens het varen met één hand te verstellen is.

I-Command instrumenten
Instrumenten die speciaal voor de National Marine Electronics Association (NMEA) zijn ontworpen, zijn nu ook beschikbaar voor BRP motoren. Ze geven een uitgebreide weergave van informatie over hoe de boot en de motor presteren. Diverse functies zijn samengevoegd in een goed hanteerbare tacho- en snelheidsmeter. Die laten bijna alle denkbare gegevens zien zoals toerental, snelheid, voltage, benzineniveau, motortrim, oliepeil, waterdruk, motortemperatuur, motoruren, motordiagnostiek en benzineverbruik.

De I-Command ‘plug and play’ techniek is gebaseerd op het NMEA 2000 standaard, dat een snellere en simpelere informatieoverdracht van motor naar bootsensoren mogelijk maakt. Dat betekent dat meer elektronica aan het netwerk kan worden toegevoegd, zoals een NMEO 200 GPS.

Boten
Door de samenwerking met het dealernetwerk zijn dit jaar tijdens de HISWA tevens enkele boten met Evinrude E-TEC motoren te bezichtigen.

Nordkapp Benelux presenteert de Noblesse 760, Liebau Watersport komt boten van het Griekse merk Drago, Lodewijkx Boating toont de Almar 190, Van Zelst Watersport presenteert de Avenger 1700SC en tenslotte Boating Harderwijk, zij zijn aanwezig met de Karnic Bluewater 2250.

Jets Marivent distribueert bovendien zijn eigen assortiment aan boten en RIB’s met Evinrude en Johnson buitenboordmotoren.

(advertentie)

Ik ben op zoek naar een opblaasbare bodem van een jets marionet rubberboot.
Weet u waar ik deze kan kopen?

Hoor graag
R.Meerwaldt (Email) - 27 04 13 - 09:00


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.Naar de openingspagina VAART! Actueel