Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

11 Apr '05 -RWS kent 150 incidenten met stenengooien naar schepen

DEN HAAG 11/4 - Rijkswaterstaat kent 150 incidenten uit 2003, waarbij binnenschippers werden geconfronteerd met stenengooiers vanaf bruggen. Dat antwoordt minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat op schriftelijke vragen van SGP-Tweede Kamerlid Kees van der Staay. Vóór de zomer 2005 weet Rijkswaterstaat voor welke bruggen extra beveiliging nodig is.

Op Van der Staay's vraag welke maatregelen tot nu toe genomen worden, schrijft Peijs: 'Er zijn door het Rijk voorschriften gegeven aan contractpartijen in de bouw en in het onderhoud, met als strekking dat er geen bouwmateriaal en dergelijke mag rondslingeren. Daarnaast wordt er door alle beheerders regelmatig geschouwd, waarbij er ook aandacht is voor mogelijke gevaarlijke situaties. Over de strafrechtelijke vervolging van daders zijn mij geen aantallen bekend.'

De wegen over bruggen zijn veelal in beheer bij gemeenten, provincies, waterschappen. Met die partijen wordt volgens minister Peijs overlegd, alsmede met Koninklijke Schuttevaer. Ze belooft de resultaten uit het bruggenonderzoek van Rijkswaterstaat te betrekken bij haar keuze van aanvullende maatregelen voor viaducten over autosnelwegen.

Peijs heeft inmiddels ook in reactie op een brief van Koninklijke Schuttevaer laten weten dat ze ook
de vaarwegen meeneemt in de risicoanalyse naar stenengooiers.



Politie pakt stenengooiers op Utrechtse brug
Bron: Politie Utrecht
UTRECHT 13/9 – De politie heeft zondagmiddag negen jongens aangehouden omdat zij verdacht werden van het gooien van stenen naar een binnenvaartschip.
Een schipper meldde omstreeks 17.45 uur dat hij bekogeld werd door een groep jeugd vanaf de Meernbrug. De politie was snel ter plaatse en kon in totaal negen jongens in de leeftijd van 11 tot 14 jaar aanhouden. Op het bureau werd bekeken welke jongens echt verantwoordelijk waren geweest voor het gooien. Uiteindelijk werden alle kinderen door hun ouders opgehaald en zal de ontstane schade aan - een auto die aan boord stond - door de boosdoeners worden vergoed.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel