Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

01 11 05HGG en Orlaco delen Maritime Innovation Award 2005

ROTTERDAM 1/11 - HGG Profiling Equipment en Orlaco Maritime CCTV delen de Maritime Innovation Award 2005. De prijs werd aan het eind van de eerste beursdag op Europort Maritime in Ahoy´ uitgereikt door de Rotterdamse havenwethouder Wim van Sluis.

Winnaars Innovation Award

Walter van den Brink van Orlaco (links), Igor Gieltjes van HGG en rechts naast hem de HGG-directeur C. Glijnis tonen zich verguld met de Award. (Foto VAART!)

Holland Marine Equipment stelt de award voor de vierde keer beschikbaar. Dit jaar waren er 20 inzendingen, waaruit naast HGG en Orlaco ook Grenco werd genomineerd. De jury noemde het aantal veelbelovende innovaties in de binnenvaart bemoedigend en vond het goed te zien dat er ook inzendingen waren ten behoeve van het optimaliseren van het scheepsbouwproces. In zijn speech gaf Pim van Gulpen, juryvoorzitter en tevens voorzitter van brancheorganisatie Holland Marine Equipment, aan dat het goed gaat met de sector. "Ik vind dan ook dat optimisme voor de toekomst op zijn plaats is, ondanks enkele groeiende donkere wolken vanuit het Verre Oosten. Ik ben er stellig van overtuigd dat innovatie het toverwoord is en er kan door samenwerking op systeemniveau nog ontzaglijk veel worden bereikt".

Van de Grenco marine screw compressor, met een invriescapaciteit van 400 ton per dag op vistrawlers, was de jury zeer onder de indruk. ´De positieve bijdrage die het aan het milieu levert en de inspanning die is geleverd om tot een nieuwe oplossing te komen zijn opmerkelijk te noemen.´ HGG Profiling Equipment toonde met de PLC 600 snijrobotlijn die bij werven in ondermeer Zuid-Korea, Denemarken en Engeland hoog staat aangeschreven, volgens de jury vooral ondernemingszin. ´Met name de internationalisering van het bedrijf geeft blijk van goed ondernemerschap en visie op de markt.´ Bij de EEx hoge resolutie explosieveilig kleuren compact camera van Orlaco Maritime CCTV had de jury aanvankelijk vragen over de toepasbaarheid. ´Maar die bleek er wel degelijk te zijn. De compactheid van het ontwerp en tevens de realisatie van procesverbetering is een ontwikkeling die de jury graag terugziet.´

HGG won de Award in de categorie Procesinnovatie, Orlaco werd winnaar in de categorie Productinnovatie.

Beursinnovatie
Dat de Maritime Innovation Award niet voor niets tijdens de beurs werd uitgereikt bleek uit de openingsspeech van Jos van der Vegt, algemeen directeur van AHOY'. "Na 43 jaar is Europort Maritime weer terug in Rotterdam. Door het samenvoegen van de beurzen Rotterdam Maritime en Europort is Europort Maritime meteen de grootste beurs die ooit in AHOY' en Rotterdam is gehouden en is ook internationaal nu één van de grootste. Op innovatief opzicht is deze beurs een absolute uitschieter. 110 Aangemelde noviteiten vormen een stevige ruggengraat voor de innovatiekracht op deze maritieme beurs."

Zie ook:
Tijdens de drukbezochte uitreiking waren behalve toeleveranciers ook reders, werven en de (internationale) pers aanwezig. Een Innovatieroute leidde beursbezoekers langs de inzenders van de Maritime Innovation Award 2005, zodat zij kennis konden maken met het innovatieve karakter van de Nederlandse maritieme industrie.

De Maritime Innovation Award is een initiatief van HME en heeft ten doel meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht die uitgaat van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie en de innovatieve ontwikkelingen binnen de maritieme cluster te stimuleren.

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel