Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

VAART!Beurskrant

10 10 05Boeken met columns en cartoons uit de Binnenvaartkrant

ROTTERDAM 10/10 persbericht MGR - Twee boeken verschijnen begin november: 'De Beste Maatjes deel 1' en '66 Losse Steken'. Het zijn bundelingen van de cartoon 'Maatje' van kunstenaar Rien Olyslagers en de column 'Steken onder water' van journalist Michèl Gonlag, in de binnenvaart onlosmakelijk verbonden met de Binnenvaartkrant, waarin ze al sinds de oprichting worden gepubliceerd.

Zowel Olyslagers als Gonlag laat zo al geruime tijd een heel eigenzinnig licht schijnen over de sector binnenvaart, geplaatst in een (veel) breder kader. Maar daar houdt de overeenkomst tussen beide uitingen wel zo'n beetje op. De cartoons geven - hoewel niet chronologisch - een indruk van waar die typische bedrijfstak binnenvaart al die jaren mee bezig is geweest tussen 1990 en 2005.
Een dergelijk beeld schetst Gonlag zeker niet. Eerder geeft hij aan hoe de binnenvaart tussen 1997 (zijn startdatum) en nu past in de puzzel die de hele wereld is. Hij stapt wel netjes volgens de tijdbalk door die wereld bezien vanuit die relatief kleine sector. Zijn motto: schippers leven ook in die wereld. De tijd dat het om een geïsoleerde bevolkingsgroep ging, ligt definitief achter ons.

Beide boeken kosten € 9,95 en tellen 140 pagina's. De eerste exemplaren worden via verschillende verkooppunten aangeboden op de beurs Europort Maritime die van 1 tot en met 5 november in het Ahoy'-complex wordt gehouden.
Tevens worden de boeken op maritiem getinte verkooppunten verkocht. Bovendien is het mogelijk het boek te bestellen bij de uitgever (waarbij per boek € 2,05 verzendkosten in rekening worden gebracht):
MGR BV
Huub van den Brulestraat 247
3065 PG Rotterdam

(advertentie)


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel