Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

08 Sep '05 -EU komt vervoer niet tegemoet, Frankrijk wel

BRUSSEL 8/9 - De exploderende brandstofkosten zijn voor de Europese Commissie geen reden de transportsector tegemoet te komen. Nationale maatregelen worden door 'Brussel' afgewezen, bericht de Deutsche Verkehrs Zeitung. De krant weet verder te melden dat de Franse overheid komende dinsdag wel een tegemoetkoming voor vervoerders zal afkondigen.

De Franse tegemoetkoming zou volgens DVZ bestaan uit verlaging van de belasting voor ondernemers. Frankrijk heeft beloofd de extra inkomsten uit accijnzen op brandstof terug te laten vloeien naar de samenleving. Bovendien broedt het Franse ministerie van verkeer op een wettelijk verankerd mechanisme om vervoerstarieven automatisch te koppelen aan de ontwikkeling van de brandstofprijs. Vooruitlopend op een dergelijke maatregel heeft het Franse toerbeurtsysteem Cale Info Service (CIS) volgens een bericht in Weekblad Schuttevaer vorige maand al besloten een gasolietoeslag in te voeren. Er wordt momenteel 7,26 procent gasolietoeslag betaald op beursreizen. Vanaf 15 september wordt die toeslag 8,2 procent en voortaan wordt de toeslag maandelijks bijgesteld, op basis van de brandstofprijs die vermeld staat op de website van het Franse ministerie van Economische Zaken. Naar verluidt zou deze 'coefficient carburant' na Rhenania Reims en Lille inmiddels ook door de meeste andere brachtingskantoren zijn overgenomen.

Structurele maatregelen
DVZ sprak eerder deze week in Straatsburg de Europese commissaris voor Energie, Andris Piebalgs. Hij zei dat de Europese Commissie geen specifieke maatregelen voor bepaalde sectoren als het wegvervoer zal voorstellen. Transportcommissaris Jacques Barrot sprak zich in gelijke bewoordingen uit, en benadrukte tegenover DVZ dat de situatie eerder vraagt om structurele maatregelen.
Piebalgs presenteerde in Straatsburg een 5-punten programma voor een verminderde vraag naar energie. Belastingsmaatregelen zijn volgens Piebalgs contraproductief omdat ze niets doen aan het verbruik van energie. Lidstaten die belastingverlichtingen afkondigen zouden in conflict kunnen komen met de regels voor vrije concurrentie.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel