Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

26 Aug '05 -Bemanning gezonken kolenschip bij Den Helder gered

DEN HELDER 26/8 - Op 100 kilometer noordwestelijk van Den Helder is de zevenkoppige bemanning van het vrachtschip Michelle vrijdagmorgen gered. Hun met kolen geladen schip is gezonken na een aanvaring met de Duitse vrachtvaarder Kiefernwald. Dat heeft de Kustwacht vrijdag bekendgemaakt.

Zie ook:

De Kiefernwald heeft de opvarenden van de onder de vlag van Antigua en Barbuda varende Michelle aan boord genomen. De Kiefernwald, die leeg onderweg is naar Cuxhaven, heeft een scheur in de boeg maar kon zijn reis later vervolgen. De Michelle, geladen met kolen, was onderweg van Gdansk in Polen naar Engeland. Het achterschip ligt op de bodem van de vaarroute die ter plekke 37 meter diep is. De boeg steekt nog boven water uit.

De bemanning van de gezonken Michelle is aan boord genomen van de reddingboot Arie Visser en naar Den Helder gebracht. Het Kustwachtvaartuig Waker is ter plaatse en zal verkeersbegeleiding geven voor de passerende scheepvaart. Rond zeven uur vrijdagavond waren ook het oliebestrijdingsvaartuig Arca en het betonningsvaartuig Terschelling ter plaatse. De Terschelling zal het wrak markeren met boeien.

Het Kustwachtvliegtuig heeft onderzoek gedaan naar mogelijke olieverontreiniging en drijvende wrakstukken van de Michelle. De huidige uitstroom van olie is zeer beperkt en niet bestrijdenswaardig. Er is geen gevaar dat de olie de kust zal bereiken. Ter preventie blijft de Arca standby. De lading kolen van de Michelle levert geen direct gevaar op voor het milieu, maar nader milieuonderzoek volgt.

Er worden op dit moment met een bergingsmaatschappij besprekingen gevoerd over de berging van de Michelle. Omtrent de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend. Het zicht was goed, de wind zuidwest 5 tot 6 beaufort.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel