Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

22 Aug '05 -VAART!Webnieuws: Sail Amsterdam 2005

De e-mail nieuwsbrief VAART!Webnieuws verzamelt dagelijks het belangrijkste maritieme nieuws uit tal van nationale en internationale media. Hieronder een selectie van het SAIL-nieuws.

MAANDAG 22 AUGUSTUS 2005 IN VAART!WEBNIEUWS:
Sail 2005 is 'bijzonder goed' verlopen
AMSTERDAM 22/8 - De organisatie van Sail kan opgelucht ademhalen. De afgelopen vijf dagen trok het nautisch evenement in de Amsterdamse IJ-haven een massaal publiek. Dagelijks kwamen honderdduizenden mensen naar de hoofdstad om maar niets te missen van de vele indrukwekkende schepen. Ook zondag was het weer dringen op de kades. De politie telde 600.000 mensen. Zaterdag trok het evenement ongeveer evenveel belangstellenden. In totaal kwam de teller de afgelopen dagen op bijna 2,4 miljoen bezoekers, ongeveer evenveel als het recordaantal in 2000. Voor de organisatie een pak van het hart, want zoals ze had gehoopt, hebben de berichten over eventuele terreuraanslagen op Sail het publiek niet afgeschrikt. Ook zondag was het weer dringen op de kades. De politie telde tot 16.00 uur 450.000 bezoekers. Zaterdag trok het evenement eveneens een enorme stroom mensen. De politie telde toen 600.000 belangstellenden. Voor de organisatie een pak van het hart, want zoals ze had gehoopt, hebben de berichten over eventuele terreuraanslagen op Sail het publiek niet afgeschrikt.
  >> *** Noordhollands Dagblad

Zie ook:


VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2005 IN VAART!WEBNIEUWS:
Grootste zeilschip ter wereld op Sail

AMSTERDAM 19/8 - Het grootste zeilschip ter wereld, de Sedov, heeft Sail bereikt. Het reusachtige vaartuig kwam rond 14:00 uur aan in de Amsterdamse IJhaven onder begeleiding van twee sleepboten en tientallen pleziervaartuigjes. De Sedov werd aan de kade verwelkomd met saluutschoten en het Russische volkslied. Omliggende schepen groetten de nieuwkomer met luid getoeter. Tegen de tijd dat het schip de IJ-haven binnenliep, hadden de regenbuien inmiddels ook Amsterdam bereikt. Het Sail-terrein stond binnen een mum van tijd vol met plassen. De toeschouwers verruilden de zomerse outfits voor poncho's en paraplu's en probeerden in alle haast een plekje te vinden om te schuilen. De Sedov kwam pas op de derde dag van het nautisch evenement omdat het de afgelopen dagen nog verplichtingen had op de Oostzee, wist de organisatie van Sail te vertellen. De 117,5 meter lange viermaster vertrok vanochtend uit IJmuiden.
>> *** RTL Nieuws


Rotterdammer verongelukt tijdens Sail

AMSTERDAM 19/8 - Een 31-jarige Rotterdammer is gisteravond overleden nadat hij bij het maritieme evenement Sail in Amsterdam een ongelukkige val had gemaakt en in het water terechtkwam. De man wilde met een bord eten vanaf het IJplein in Amsterdam- Noord aan boord van een afgemeerde boot stappen maar kwam daarbij ten val. Hij kwam met zijn hoofd op het vaartuig terecht en verdween daarna onder water. Zijn vriendin en een politieman sprongen hem achterna maar konden het slachtoffer niet vinden. Uiteindelijk wisten duikers van de brandweer de Rotterdammer aan wal te brengen waar hij werd gereanimeerd. Hij overleed later in het ziekenhuis.
<< Rotterdams Dagblad

Zie ook:


DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2005 IN VAART!WEBNIEUWS:
Organisatie Sail tevreden, ondanks kleine tegenslagen

AMSTERDAM 17/8 - De organisatie van Sail Amsterdam 2005 is tevreden over het verloop van de eerste dag van het evenement, ondanks diverse tegenslagen. Dat zegt woordvoerder Marianne Wildenburg. Het treinverkeer richting Amsterdam was deels gestremd en een deel van de ambtenaren in de hoofdstad staakt. Tot slot liep het vlaggenschip van Sail, de klipper Stad Amsterdam, net voor aankomst in de IJhaven vast. Aan boord bevonden zich op dat moment onder anderen kroonprins Willem-Alexander en de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Het historische schip zou als eerste aankomen bij het terrein van het zeilevenement. Volgens Wildenberg heeft het vastlopen niet voor noemenswaardige vertraging gezorgd. "We houden in onze programmering rekening met mogelijke obstakels." De organisatie wijt het vastlopen van de Stad Amsterdam aan de 'drukte' en een 'kort moment van onoplettendheid'. Hoe lang de klipper precies heeft vastgelegen is onduidelijk, maar het was volgens de organisatie 'zeker minder dan een uur'.
>> *** Nieuws.nl

Zeven gewonden bij botsing Voorwaarts Voorwaarts

Foto (c) www.zeilvloot.nl

Momentopname van de aanvaring. Foto © www.zeilfoto.nl

AMSTERDAM 18/8 - Tijdens het Sail-evenement in Amsterdam is woensdagavond rond halftwaalf de Voorwaarts Voorwaarts, het vlaggenschip van de provincie Groningen, bij een aanvaring zwaar beschadigd. Daarbij zijn zeven gewonden gevallen. Twee van hen zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De Voorwaarts Voorwaarts, een van de oudste koftjalken in Nederland, maakte direct na de aanvaring water. Een politieboot en een ander schip voorkwamen dat de boot zonk. De ongeveer 50 opvarenden, overwegend zakenlieden, moesten overstappen op de politieboot. Het schip ligt nu droog in de Oranjewerf, waar de Raad voor de Transportveiligheid en de Scheepsvaartinspectie een onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval. Aan stuurboordzijde zit een gat van een meter bij een meter. Het is de vraag of de Voorwaarts Voorwaart tijdens Sail nog inzetbaar is.
>> *** Dagblad van het Noorden

Zie ook:

WOENSDAG 17 AUGUSTUS IN VAART!WEBNIEUWS:
Eerste Sail-boten druppelen IJmuiden binnen
AMSTERDAM 16/8 - De eerste boten voor het nautisch evenement Sail druppelen binnen in de haven van IJmuiden. Woensdag zullen alle schepen door de sluis van IJmuiden via het Noordzeekanaal naar Amsterdam varen. Aan deze openingsparade, de Sail In, zullen vele windjammers, marineschepen, replica's en moderne schepen deelnemen. De organisatie van Sail verwacht van woensdag tot en met maandag ongeveer 2,5 miljoen bezoekers. Bij aanvang van het evenement woensdag, is er beperkt treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Centraal Station (CS) en Sloterdijk en CS. De NS zet extra treinen en bussen in om de bezoekersstroom richting Sail de komende dagen in goede banen te leiden. Door een treinongeval is de westkant van Amsterddam Centraal sinds maandag niet meer in gebruik. De NS hoopt dat daar vanaf woensdag weer twee sporen te gebruiken zijn.
>> *** + video NU.nl

Zie ook:

DINSDAG 16 AUGUSTUS 2005 IN VAART!WEBNIEUWS:

Regels voor gebruik luchtruim boven Sail

AMSTERDAM 15/8 - De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft speciale regels opgesteld voor het luchtverkeer boven het maritiem evenement Sail 2005. Zo moet voor alle vluchten in het luchtruim twee uur voor aanvang een vluchtplan zijn ingediend bij de LVNL. Zonder toestemming mag in het gebied niet worden gevlogen. Ook zijn regels opgesteld voor bepaalde hoogtes waarop vliegtuigen mogen vliegen. De LVNL verwacht dat tijdens Sail 2005 veel 'kleine luchtvaart' het evenement bezoekt. Voor de vliegtuigjes is een hoogte vastgesteld van bijna vierhonderd meter. Vliegtuigen die reclame voortslepen, moeten zich houden aan een hoogte van vijfhonderd meter. In gebruikelijke omstandigheden geldt een minimumhoogte van driehonderd meter.
>> ** Nieuws.nl

Zie ook: 

VRIJDAG 12 AUGUSTUS 2005 IN VAART!WEBNIEUWS:
Grote politiemacht tijdens Sail

AMSTERDAM 12/8 - De politie is in groten getale aanwezig tijdens Sail, het nautisch evenement dat woensdag begint. Dagelijks zijn er vierhonderd agenten op de been op het Sail-terrein in het oostelijk havengebied in Amsterdam. Zij krijgen assistentie van nog eens driehonderd stewards en particuliere beveiligers. Dat zei burgemeester Cohen van Amsterdam gisteren. Naar verwachting komen 2,5 miljoen mensen een bezoek brengen aan de maritieme manifestatie. De maatregelen zijn volgens Cohen getroffen in het kader van de "algemene potentiële bedreiging die er is voor Nederland". Hij benadrukte dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat er een terreur-aanslag plaatsvindt tijdens het vijfdaagse evenement. "We verwachten wel dat de bezoekers waakzaamheid aan de dag leggen en goed op zichzelf en hun bezittingen letten", aldus de burgemeester.
>> *** Sp!ts

Zie ook:



Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel