Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

30 Apr '05 -Gezonken viskotter 'Z 28' geborgen

TERNEUZEN 30/4 persbericht Multraship Salvage - Bergers van Multraship Salvage BV uit Terneuzen en Polderman uit Hansweert hebben zaterdagochtend de berging van de gezonken kotter 'Z 28' succesvol afgerond.

Vrijdag 29 april omstreeks 06.30 uur kwam de kotter in aanraking met de Oosterschelde-kering, kapseizde en werd vervolgens door de zware vloedstroom onder een schuif van de Oosterschelde-kering geduwd. De bemanning wist
zichzelf in veiligheid te brengen door op een pijler van de kering te springen. Het Rijkswaterstaat vaartuig 'Hammen' bleef stand-by bij het op z'n kop ronddrijvend visserschip.

De bergingssleepboot 'Zephyrus' van Multraship Salvage maakte omstreeks 07.30 uur verbinding en hield de viskotter gaande nabij de Sofia haven (Roompot Marina).  De bergers mobiliseerden twee drijvende bokken naar de locatie van de gekapseizde viskotter. Tevens werden duikers en olieschermen aangevoerd.

Vrijdagavond omstreeks 21.00 uur werd de viskotter gekanteld en dichtgelast. De kotter had een drietal gaten in haar romp als gevolg van de botsing met de Oosterschelde-kering. De bergers hebben de gehele nacht gepompt om de viskotter leeg te krijgen. Door de snelle actie werd schade aan het milieu voorkomen.

Zaterdagochtend omstreeks 08.00 uur was de viskotter leeggepompt en werd het vaartuig door de sleepboten 'Zephyrus' en 'Delta' naar een werf in Kats gesleept. Omstreeks 11.00 uur is de Z 28 daar op de wal gezet en was de klus voor de bergers geklaard.

Wat er verder met de viskotter gaat gebeuren is onbekend. Maandag zullen de eigenaar en verzekeraars een inspectie uitvoeren. Het schip is door het voorval zwaar beschadigd.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel