Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

25 Apr '05 -Waterpolitie legt kottertje stil in Lauwersoog

LAUWERSOOG 25/4 persbericht KLPD - De Waterpolitie Harlingen van het Korps landelijke politiediensten heeft zondagmiddag in Lauwersoog de schipper van een Duitse kotter een proces-verbaal en een vaarverbod gegeven. De kotter was onderweg naar Hamburg maar moest onderweg al twee keer door een reddingboot geholpen worden. Het schip en zijn bemanning waren totaal niet voorbereid voor de zeereis. De schipper mag pas weer vertrekken als schip en bemanning in orde zijn.

De Duitse schipper had zijn schip, een voormalig Pools kottertje, in Haarlem gekocht en wilde het overvaren naar Hamburg. De bemanning bestond uit zes mensen die geen van allen nautische ervaring hadden. Als navigatiemiddel was naast één zeekaart van Frankrijk naar Duitsland een klein handkompasje aan boord dat met tape in de stuurhut was geplakt. Als communicatiemiddel diende niet de gebruikelijke scheepsmarifoon, maar een mobiele telefoon.

Na vertrek uit IJmuiden lag het schip ter hoogte van Egmond als stil door brandstofproblemen. De reddingboot van Egmond voer uit en sleepte de kotter richting IJmuiden, maar onderweg kwam de bemanning erachter dat men vergeten was de dagtank van de motor tijdig met brandstof te vullen. Het schip voer weer op eigen kracht verder.

Na een overnachting in een Texelse haven raakte de kotter in de wateren boven de Waddeneilanden volledig de weg kwijt. Het schip voer dwars door de zeevaartroute. Geholpen door de bemanning van de vuurtoren Brandaris op Terschelling en de Zeeverkeerspost Schiermonnigoog lukte het de kotter ter hoogte van Schiermonnikoog te komen.

In de nacht van zaterdag op zondag ging het toch mis. De wind wakkerde aan tot kracht zes en de motor haperde door brandstofproblemen. De reddingboot van Schiermonnikoog moest er op uit en sleepte het vaartuig naar Lauwersoog. Daar kwam de waterpolitie aan boord en bekeurde de schipper voor zijn slechte 'zeemanschap'.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Als oud zeeman op de Groninger kustvaart en als oud politieman vind ik het optreden van de politie lofwaardig. Er komt dus meer bij kijken als je op zee vaart dan een mobiele telefoon. De Duitse bemanning weet vast niet wat het kleinste dingetje aan boord is met de langste naam. U die dit leest weet het nu wel: een azijnzuurhoutenankerkettingopsluitpennetje.
    De groet,n van Ben en laat moeder de vrouw eens naar mijn website kijken en kom eens an.

    Ben Dekker (Email) (URL) - 11 Mei '05 - 21:35



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel