Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

03 Mrt '05 -AMVV-steunpunt bij Kantoor Binnenvaart

ROTTERDAM 3/3 persbericht Kantoor Binnenvaart en AMVV - Het bestuur van de stichting AMVV heeft een binnenvaartbreed steunpunt opgezet dat binnenvaartondernemers als 'bruggetje naar de wal' hulp kan bieden bij ongevallen, sociaal maatschappelijke vragen/problemen en het vrijwilligerswerk kan ondersteunen en uitbreiden.

Het steunpunt is vanaf 1 maart gevestigd bij Kantoor Binnenvaart, de grootste vertegenwoordiger van de zelfstandige binnenvaart. Parttime coördinator is Lilian van Hiele. De kosten van het steunpunt worden vooralsnog betaald door de AMVV, maar afhankelijk van de resultaten en ontwikkelingen wordt naar aanvullende/vervangende financieringsbronnen gezocht.

Aanleiding voor het initiatief van de Stichting Algemene Maatschappij voor Varenden is het stopzetten van de overheidssubsidie aan de welzijnsorganisaties, waardoor de sociaal economische organisaties steeds meer vragen op sociaal maatschappelijk gebied krijgen. 'Neem zaken als ziekte, tijdelijk stilliggen, huisvestingsproblemen, financiële overbruggingsregelingen, relatieproblemen en dergelijke. Dat zijn hele specifieke vragen en problemen en ons ontbreekt als sociaal economische organisatie vaak de tijd daar rustig met mensen over te praten en zaken voor ze uit te zoeken of op te lossen. Op deze manier vindt een mooi stuk overdracht plaats', zegt Kantoor-manager Jan Veldman.

Specifieke omstandigheden
'We zijn hier heel blij mee. De hulpvragen worden steeds complexer en de maatschappelijke dienstverlening aan de wal is vaak onvoldoende op de hoogte van de specifieke omstandigheden van de varende ondernemer. De ervaring leert ook dat schippers die zelf achter allerlei zaken en regelingen aan de wal aan moeten bellen nogal eens van het kastje naar de muur worden gestuurd, terwijl contacten tussen de ene 'instantie' en de andere vaak wel vlot verlopen.'

De coördinator van het steunpunt gaat ook meedraaien in de Werkgroep Sociale Zekerheid die CBRB en Kantoor Binnenvaart een aantal jaren geleden al met AMVV en KSCC hebben gevormd, zodat structurele knelpunten ook besproken kunnen worden met instanties en overheden.

Vanuit AMVV en Kantoor Binnenvaart is een begeleidingscommissie gevormd die de doelstelling van het steunpunt bewaakt en waar nodig praktische ondersteuning geeft. Die commissie bestaat vooralsnog uit : Henk Mos en Ron Knol (AMVV), Jan Veldman en Gerard Kester (Kantoor Binnenvaart) en Jenny Klein-Seine (ms Isola).

24 uur per dag
Het steunpunt is in principe 24 uur per dag bereikbaar en op korte termijn zal in overleg met zoveel mogelijk mensen, organisaties en instanties een voor de brancheorganisaties toegankelijke database worden opgezet waarin actuele informatie te vinden is over regelingen, instanties en doorverwijsmogelijkheden.

Steunpunt Binnenvaart is te bereiken op 010-2060600 / 0620-112319. Het e-mailadres is: steunpunt@kantoorbinnenvaart.org


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    goed initiatief lijkt me!!
    Weer een stukje rots in onze branding terug indien er zaken zijn waar we zelf niet uitkomen of doorkomen.

    Corrie Last (Email) - 26 September '05 - 10:10



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel