Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

01 Nov '09 -Ms Janny wint Particulierenklassement Binnenvaart Brandstof CO2mpetitie

Totaal 12,4% brandstofbesparing door CO2mpetitie 2009
ROTTERDAM 1/11 persbericht Kantoor Binnenvaart - De Voortvarend Besparen CO2mpetitie 2009 is een groot succes geworden. Ongeveer 80 schepen in de klassementen Particulieren, Rederijen en Diensten, hebben gestreden om de titel ‘zuinigste schipper’. Samen hebben ze in de zes wedstrijdmaanden 3,5 miljoen liter minder brandstof verbruikt, 1,3 miljoen euro aan brandstofkosten bespaard en een reductie van ruim 9.000 ton CO2 gerealiseerd.

Winnaar in het Particulierenklassement was het ms Janny, de firma Chemgas in het Groeps- en Rederijenklassement en de firma Kotug ging vooraan in het Dienstenklassement.
Totaal is door alle deelnemende schepen 12,4% brandstof bespaard. De resultaten van de competitie zijn op 28 oktober ten overstaan van een groot aantal belangstellenden tijdens het Maritime Awards Gala in het Rotterdamse Westin-hotel bekend gemaakt.

Zelfstandige binnenvaartondernemers
In 2008 organiseerde VoortVarend Besparen de eerste succesvolle CO2-wedstrijd, maar toen deden nagenoeg geen zelfstandige binnenvaartondernemers mee. Wel begrijpelijk, want ‘wij varen toch al zuinig omdat elke druppel brandstof direct in de portemonnee wordt gevoeld’, zo was het argument. Maar in 2009 hebben naast rederijen en diensten (bijvoorbeeld RWS en HBR) toch zes particuliere binnenvaartondernemers ingeschreven, en met succes. De veronderstelling dat binnen deze klasse nauwelijks iets te besparen valt, is door de behaalde resultaten volkomen aan de kant geschoven.

Ms Janny winnaar particulieren
Bij het Groeps- en Rederijenklassement eindigde de firma Chemgas als beste met 43,9% besparing. Kotug International was winnaar in het dienstenklassement met 12,8%.
Van de zes particuliere deelnemers heeft het ms Janny van de fam. Mannak (lid CBOB) het beste resultaat behaald: 57% brandstofbesparing! De nummers twee -  de New Vista van de fam. G. Langius (CBOB) - en drie – de Aqua Nova  van de fam. G. Heuvelman (aangesloten bij Kantoor Binnenvaart) - haalden elk ongeveer 28%.
De winnaars van de verschillende klassementen kregen voor het bereikte resultaat ook nog een leuke prijs. De heer Martin Mannak werd voor zijn prestatie beloond met een notebook en een DVD-serie, die door drs Rob Huyser, directeur Maritiem Transport van het ministerie van V&W, werden overhandigd.

Vervolg
In 2010 organiseert het Voortvarend Besparen-team weer een Binnenvaart Brandstof CO2mpetitie. Die zal negen maanden gaan duren.
Kantoor Binnenvaart - platformhouder bij het Voortvarend Besparen programma - zal de resultaten die door de zes particuliere schippers zijn behaald, gebruiken om voor de wedstrijd in 2010 nog meer particuliere binnenvaartondernemers over te halen ook de strijd aan te gaan. Elke druppel brandstofbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.
Vanuit dat laatste oogpunt kunnen er alleen maar winnaars zijn!


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel