Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Dec '08 -RiverBarge legt schip op, Mississippi-studiereis 'De Binnenvaart' afgelast

NEW ORLEANS 29/12 - RiverBarge Excursion Lines Inc. in New Orleans heeft voor 2009 alle cruisevaarten op de Mississippi afgezegd. Dat melden Amerikaanse krantensites. Vereniging De Binnenvaart had van 20 juli tot en met 3 augustus een maritieme studiereis naar Amerika op het programma, grotendeels varend op het RiverBarge-cruiseschip River Explorer. Op de Mississippi vaart nu geen enkele cruiserederij meer.

Zie ook:

'Het gaat weer niet door. Amerika is ons slecht gezind. Alles stort daarals een kaartenhuis in elkaar', reageert voorzitter Jos Hubens van 'De Binnenvaart' teleurgesteld. Hij hoorde het daags voor Kerst. Reisbureau Troll Travel zal zo snel mogelijk na de Kerst alle vijftig binnenvaarders die zich inschreven voor de maritieme studiereis op de hoogte brengen. 'Gelukkig is er nog geen geld naar Amerika overgemaakt. Troll Travel heeft ons verzekerd dat iedereen die het reisbureau een aanbetaling heeft gedaan, zijn geld terugkrijgt', zegt Hubens.

'We zijn op zoek naar een alternatief. Jammer, dat het nu al voor de tweede keer niet lukt. In 2002 ging het niet door na alle toestanden rond "9/11", toen had niemand er nog trek in. Nu waren er ook al een paar mensen die zich terugtrokken vanwege financiële tegenvallers, maar met invallers hadden we nog steeds een volgeboekte reis.'

Tegenvallende boekingen
The Times Picayune en ook de kranten St. Louis Today en The Natchez Democrat baseren zich op een verklaring van de directie van RiverBarge Excursion Lines Inc. Volgens directeur Edward Conrad Jr zijn de gestegen bedrijfskosten en tegenvallende boekingen aanleiding voor zijn besluit. 'Het vergaat ons zoals iedereen in de toeristensector. Mensen zijn bang verplichtingen aan te gaan.'

Conrad begon in 1999 met de rederij, die als enige meerdaagse reizen aanbood op de Mississippi en haar zijrivieren. De vier- en tiendaagse vakanties werden gemaakt met de River Explorer, twee gekoppelde hotelduwbakken van 90 meter met accomodatie voor 196 passagiers. Verblijfsruimtes zijn ondergebracht in de voorste bak, hutten voor de passagiers in de achterste. Dit jaar maakte het schip reizen naar Pittsburgh, St. Louis, Cincinnati, Galveston, Texas, Memphis en Nashville.

'Economische omstandigheden' maken de voortzetting van het reisprogramma in 2009 onmogelijk. De website van de rederij maakt er nog geen melding van en gaat nog onverminderd uit van een veelbelovend, nieuw vaarseizoen. De laatste reis dit jaar vertrekt 30 december vanuit New Orleans. Volgens de verklaring van Conrad krijgen reizigers die al betalingen aan de rederij hebben gedaan hun geld terug nadat de reserveringsrekening is vrijgegeven door de Federal Maritime Commission.

RiverBarge Excursions is niet de eerste Amerikaanse rivierrederij die een schip oplegt. In november besloot Majestic America Line de historische stoomraderboot Delta Queen uit de vaart te nemen, in afwachting van verkoop van de rederij.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel