Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

23 Jul '08 -VAART! is er even niet, naar Siberië

BATHMEN 23/7 - De redactie van VAART! gaat er even tussenuit. Met 45 leden van Vereniging 'De Binnenvaart' reizen we donderdag 24 juli af naar Siberië.

Het 'natte' nieuws gaat natuurlijk gewoon door, alleen niet hier. Hoewel... we zijn te volgen via www.vaart.nl/rusland met vanaf donderdag elke morgen om 10.00 uur een update van de bijzondere reis. Er zijn vast wel eerder Nederlanders op de Jenissei geweest, maar een gezelschap van 45 Hollandse binnenvaarders zal voor de kapitein van de postboot die ons van Dudinka (boven de poolcirkel) naar Krasnojarsk (2000 km stroomopwaarts) vaart toch een unicum zijn.

Een jaar geleden was een deel van het gezelschap van 'De Binnenvaart' ook al in Rusland te vinden, onderweg van Sint Petersburg naar Moskou. Maar op de Wolga aan boord van de Maxim Rymsky was er een gedenkwaardige ontmoeting met de Russische kapitein Eduard, die zelf met een duwboot de Jenissej bevaren had. Hij liet een dvd zien en iedereen in de overvolle scheepsbibliotheek was meteen verkocht; de oh's en ah's waren niet van de lucht. Een duwstel met voorspan en de sleepboot die zich via een draad aan de wal omhoog moet trekken tegen de stroom in - dát is pas binnenvaart! We gaan het de komende twee weken met eigen ogen zien.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel