Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

18 Jul '08 -CCT Moerdijk wordt nieuwe inlandhub voor ECT

ROTTERDAM 18/7 persbericht - Containeroverslagbedrijf ECT in Rotterdam en de inlandterminal CCT in de zeehaven Moerdijk gaan intensief samenwerken. CCT ontwikkelt zich daarbij tot inlandhub voor de zeeterminals van ECT. Door in de toekomst bij CCT een 'extended gate' te creëren kunnen containers direct vanaf de Maasvlakte via de binnenvaart door naar het achterland en vice versa. De samenwerkingsafspraken zijn vastgelegd in een Memorandum of Understanding.

In het 'extended gate' concept reizen containers direct vanaf het zeeschip onder verantwoordelijkheid en de douanevergunning van ECT per binnenvaartschip door naar CCT in Moerdijk. Hier gebeurt de verdere douaneafhandeling, waarna de containers per truck, binnenvaartschip of trein naar hun eindbestemming gaan. Ook exportcontainers kunnen bij CCT in Moerdijk worden ingeleverd. Door de goede ICT-verbindingen met ECT staan de containers op het moment van inleveren al virtueel op het zeeschip.

Voor ECT zijn de afspraken met CCT een volgende stap om klanten en vervoerders in de toekomst een optimale dienstverlening te blijven bieden. Door de nieuwe samenwerking kan ECT de capaciteit op de zeeterminals optimaal benutten en verbetert de doorstroming van en naar het achterland. De inzet van de binnenvaart zorgt hierbij ook voor een verdere ontlasting van de A15, de snelweg die vanwege een verbouwing vanaf 2009 enkele jaren een beperktere capaciteit heeft. ECT en CCT gaan in de komende periode hun samenwerkingsafspraken concreet vorm geven.

Jan Westerhoud, president-directeur van ECT: 'Ons doel is klanten niet alleen voldoende capaciteit te bieden op onze zeeterminals, maar ook een optimale dienstverlening aan de landzijde. De samenwerking met CCT is daar een volgende belangrijke stap in. Het is een logisch vervolg op onze activiteiten op de eigen inlandterminals in Venlo (NL), Duisburg (D) en Willebroek (B) en de eerder dit jaar gestarte samenwerking met CTVrede - Steinweg in Amsterdam.'
   
Luc Smits, directeur en mede-eigenaar van CCT Moerdijk: 'Veel bedrijven willen just-in-time hun containers aangeleverd krijgen. Voor die leveringsbetrouwbaarheid is een inlandterminal ideaal. CCT heeft momenteel al een dagelijkse binnenvaartshuttle van en naar de ECT-terminals op de Maasvlakte. De intentie is de frequentie hiervan verder uit te breiden. Bij voldoende lading gaan we dan 'dedicated' per terminal varen.'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel