Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

15 Jul '08 -Rijkswaterstaat vernieuwt aantal kribben in Waal

ARNHEM 15/7 - Rijkswaterstaat vernieuwt in de Waal bij Haaften en Beneden-Leeuwen een aantal kribben (8 in totaal, op elke locatie 4). Door vernieuwend kribontwerpen te gebruiken zal in de toekomst baggeren minder nodig zijn, is er minder zand in de vaargeul, is er een rustiger stroming in de kribvakken en blijft het zand meer in de kribvakken.

Ook zal het water makkelijker over en langs de krib kunnen stromen. De voordelen hiervan zijn duidelijk: een betere vaargeul, minder opstuwing ten tijde van hoog water en minder onderhoudskosten.

Het werk houdt concreet in dat de kribben ongeveer 1 meter worden verlaagd en dat de helling van de kribkop wordt verflauwd. Hierdoor ontstaan de hierboven genoemde voordelen. De afstand tussen de kribbaak en de vaarweg blijft 30 meter. Het binnen deze 30 meter varen van de kribbaak levert meer aanvaringsrisico op doordat de kribkop flauwer is.

Het is voor het eerst dat Rijkswaterstaat op deze manier kribben aanpakt. Wanneer blijkt dat de aanpassing inderdaad tot de verwachte voordelen leidt, zal bekeken worden of ook elders een of meerdere van de ontwerpen kan worden gebruikt. De aannemer die het werk uitvoert, zal de werkzaamheden beginnen afhankelijk van de waterstand vanaf half augustus. Op welke locatie wordt begonnen is nog niet bekend; dat hangt ook af van de waterstand. Het kan zelfs zijn dat op 2 plaatsen tegelijk wordt begonnen. Voor het scheepvaartverkeer zal er niet of nauwelijks hinder zijn. Indien nodig zal er scheepvaartbegeleiding aanwezig zijn. Eind van het jaar zijn de werkzaamheden afgerond.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    “levert meer aanvaringsrisico op”
    Roept bij mij vragen op!

    shipper (Email) - 16 Juli '08 - 21:11


    Ik ben journalist van De Gelderlander en wil iets over die krib-verlaging gaan schrijven. Kan iemand mij toelichten waarom het aanvaringsrisico door dit plan toeneemt? Op elke plek waar kribben worden verlaagd, of alleen hier? Bij voorbaat dank voor de medewerking.

    Chris van Alem (Email) - 11 Augustus '08 - 12:56



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel