Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

08 Jul '08 -Boetes voor zeekapiteins

VLISSINGEN 8/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Vlissingen heeft de afgelopen dagen twee kapiteins van zeeschepen beboet omdat ze zich niet aan de meldingsvoorschriften gehouden hadden. De Turkse kapitein van een tanker uit Malta betaalde 2250 euro en de Noorse kapitein van de Noorse gastanker betaalde 1500 euro voor hun overtredingen.

Zondag 6 juli controleerde de Waterpolitie op de Westerschelde bij Terneuzen een onder Maltese vlag varende tanker. Het schip voerde de rode vlag en het rode licht waarmee het aangaf dat het gevaarlijke stoffen aan boord had. Tijdens de controle zagen de agenten dat het schip leeg was van een gevaarlijke stof maar niet gasvrij. Bij navraag bij het Schelde Coördinatiecentrum te Vlissingen bleek dat het schip de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen niet zoals voorgeschreven had gemeld. De 29-jarige Turkse kapitein betaalde hier na overleg met het Openbaar ministerie een boete van 2250 euro voor.

Maandag 7 juli bezocht de Waterpolitie een gastanker op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Van de Inspectie Verkeer en Waterstaat had de Waterpolitie vernomen dat de Noorse tanker zich niet gemeld had. Het schip wordt als gastanker ouder dan tien jaar, aangemerkt als ‘hoog risico schip’ en moet zich daarom voor aankomst in Nederland melden. Dit had de kapitein niet gedaan. Hem werd een boete van 1500 euro opgelegd.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel