Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

28 Jun '08 -BVB-voorzitter Kortenhorst verlaat Tweede Kamer

DEN HAAG / JOURE 28/6 - Ir Roland Kortenhorst, voorzitter van het Bureau Voorlichting Binnenvaart, stopt in september als Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij begint een kleinschalig luchtvaartbedrijf, meldt het CDA in een persbericht.

Foto VAART!

Kortenhorst in actie als voorzitter van de Vaste Kamercommissie èn lid van Vereniging 'De Binnenvaart': hij luidde juni vorig jaar de scheepsbel van de Narvik uit 1910 als startsein voor de geslaagde Guinness Record-poging in Dordrecht. (Foto © VAART!)

Zie ook:

Kortenhorst (50) was scheepsbouwer voor hij in 2002 in het parlement werd gekozen. Daar is hij voorzitter van de Vaste Kamercommissie Verkeer en Waterstaat en voor het CDA woordvoerder defensiematerieel.

Fractievoorzitter Pieter van Geel typeert hem en het eveneens vertrekkende fractielid Karien van Gennip als 'gepassioneerde politici met een groot hart voor het bedrijfsleven'. Van Geel: 'Daar waar zij zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de brug van politiek naar bedrijfsleven te slaan, heb ik er veel vertrouwen in dat zij vanuit hun nieuwe plaats in het bedrijfsleven de brug naar de politiek zullen slaan.'

In Elsevier spreekt voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas schande over het vertrek van de twee Kamerleden. 'Ze hadden een mandaat van de kiezer. Ze gaan alleen maar weg ten behoeve van hun eigen carrière. Dan hadden ze dat moeten bedenken toen ze zich in 2006 op de kieslijst lieten zetten. De Tweede Kamer is geen duiventil.'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel