Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

17 Jun '08 -Sleepbooteigenaar mist pomp en hoorn

SLIEDRECHT 16/6 - Na een inbraak aan boord van zijn motorsleepboot Janus mist schipper Ad Schroot een oude koperen waterpomp en een scheepshoorn. Hij roept degene die binnen is geweest  op in ieder geval die beide voorwerpen terug te brengen, vooral vanwege de emotionele waarde.

Foto Ad SchrootSchroot kwam zaterdagochtend zoals bijna iedere dag aan boord van zijn sleepboot, een historisch varend monument. De boot lag afgemeerd langzij een stoombaggermolen nabij het Baggermuseum in Sliedrecht. 'Daar had ik gelegen tijdens het Baggerfestival en ik zou deze zaterdag weer naar mijn eigen plek in de haven verhalen. Bij aankomst zag ik direct Foto Ad Schrootdat er inbraakschade zat aan de stuurhut deur ter hoogte van het slot', vertelt de onfortuinlijke sleepbootkapitein.
Vreemdgenoeg zat de deur nog wel op slot. Schroot ging er dan ook vanuit dat het bij een poging was gebleven. Maar toen hij binnen om zich heen keek, naar beneden in de woning, miste hij direct wat spullen. 'Ik had namelijk op de vloer onder de tafel een oude koperen waterpomp liggen, met daarnaast en koperen scheepshoorn. Het vervelende is dat deze scheepshoorn en waterpomp een jarenlange familiehistorie hebben, en dus een emotionele waarde die niet is uit te drukken in euro's.'
Er was nog meer weg, zoals een laptop voor de navigatie, een portofoon met oplader, een blikje met muntgeld en lege batterijen. Verder een bos met sleutels, waardoor Schroot genoodzaakt was om diverse sloten te vervangen.
'Ik hoop dat deze baldadige jongeren de scheepshoorn en waterpomp weer netjes komen terug brengen, en niet voor de oud koperprijs gaan inleveren', zegt hij in een oproep. Wie inlichtingen kan geven wordt verzocht zich te melden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel