Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

15 Jun '08 -Man aangehouden bij recreatiecontrole Amsterdam

AMSTERDAM 15/6 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op zaterdag 14 juni 2008 in samenwerking met het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en de Dienst Binnenwaterbeheer van de gemeente Amsterdam een scheepvaartcontrole gehouden in het gebied tussen Voorzaan/ Noordzeekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal.

In totaal zijn er 51 controles uitgevoerd. In vijftien gevallen is proces-verbaal opgemaakt. In dertien gevallen is er een bestuurlijke boete opgelegd. Een persoon, die stond gesignaleerd, is aangehouden. Tegen twee kapiteins van rondvaartboten is eveneens proces-verbaal opgemaakt.

De controle die plaatsvond tussen 13.00 uur en 20.00 uur was een initiatief van de Unit IJmond van de Dienst Waterpolitie. Het Agentschap Telecom controleerde vijftien schepen en dat leverde dertien bestuurlijke boetes op voor het niet hebben van een registratiebewijs voor de marifoon en technische onvolkomenheden aan de apparatuur.

Bij 36 schepen is gecontroleerd op veiligheidseisen (zwemvesten, brandblussers), het hebben van een vaarbewijs, registratiebewijs voor een snelle motorboot en gedrag op het water. In vijftien gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet uiterst stuurboordwal varen, het niet dragen van een dodemanskoord, het niet hebben van een brandblusser, het niet tonen van het registratiebewijs en varen met te hoge snelheid.

Er vond één aanhouding plaats van een voor mishandeling gesignaleerde verdachte.

Er is proces verbaal opgemaakt tegen de kapitein van een rondvaartboot, die een passagier liet sturen. Bij een manoeuvre veroorzaakte deze een aanvaring met een sloep.
Tevens is proces-verbaal opgemaakt tegen een kapitein van een andere  rondvaartboot. Hij liet zonder vergunning, in het gebied van de gemeente Amsterdam, passagiers instappen. Voor deze economische handeling is een vergunning verplicht.
Komende tijd zullen er nog meer van dit soort controles plaatsvinden.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel