Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

12 Jun '08 -VoortVarend Besparen breidt kennis en expertise uit

Vijf nieuwe partners sluiten zich aan bij Platform

SLIEDRECHT 12/6 - Op 11 juni hebben vijf nieuwe partners zich aangesloten bij het Platform VoortVarend Besparen. Tijdens de Platformbijeenkomst tekenden de heer Backer van Ommeren van EVO, de heer van der Wolf van het Havenbedrijf Rotterdam, de heer van Kempen van Chemgas Shipping B.V., Onderwijscoördinator Binnenvaart de heer van Roozendaal en scheepseigenaar de heer Kleine de samenwerkings-overeenkomst en werden partner van het Platform VoortVarend Besparen.

Zie ook:

Met de toetreding van deze nieuwe partners is het Platform qua aantal, maar ook qua diversiteit gegroeid en moet het behalen van de doelstelling om vijf procent brandstof te besparen in vier jaar tijd zeker lukken. In het najaar zal er naar verwachting een volgende uitbreiding zijn van het Platform VoortVarend Besparen.

Tot gisteren bestond het Platform uit schippers, rederijen en brancheverenigingen. Met de toetreding van EVO breidt het Platform haar kennis en expertise over verladers, ontvangers en eigen vervoerders gespecialiseerd in logistiek uit.

In een eigen bericht zegt EVO van mening te zijn dat een investering in duurzame logistiek onontbeerlijk is voor een beter milieu en klimaat. 'Om dit te stimuleren participeert EVO al in verschillende projecten. Deelname aan het Platform Voortvarend Besparen sluit perfect op deze visie aan. EVO zet zich al in om het zuiniger varen bij leden met een eigen vloot te stimuleren en roept ook de binnenvaartsector op om de adviezen van het Platform VoortVarend Besparen ter harte te nemen om zo gezamenlijk bijdrage te leveren aan een schonere binnenvaart.'

Schippers hebben daar volgens EVO ook een duidelijk eigen belang bij: 'Een schonere binnenvaart is niet alleen goed voor het milieu, maar gaat ook gepaard met een aanzienlijke kostenbesparing voor schippers. Zuiniger varen betekent immers ook goedkoper varen.'

Met de aansluiting van het Havenbedrijf Rotterdam kan het Platform meeliften op de ervaring en het netwerk in de dienstverlenende tak en met de toetreding van de Onderwijscoördinator Binnenvaart haalt het Platform actieve kennis en ervaring binnen van opleidingen, trainingen en techniek. De toetreding van Chemgas Shipping en de heer Kleine zorgt voor extra kennis uit de praktijk.

Het Platform
In september 2007 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat 4,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het vier jaar durende programma VoortVarend Besparen. Van oudsher staat de binnenvaart bekend als de meest energiezuinige en milieuvriendelijke wijze van vervoer. Proeven geven aan dat er per schip nog meer brandstof bespaard kan worden. Om een besparing van vijf procent in 2010 mogelijk te maken is het Platform VoortVarend Besparen opgericht. Het Platform geeft praktische adviezen aan de branche en draagt oplossingen aan om zuiniger te varen. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer & Waterstaat en de eerste partners van het Platform ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst op 8 november 2007.

De Partners
Het Platform VoortVarend Besparen bestaat vanaf gisteren uit: ThyssenKrupp Veerhaven B.V., Vopak Barging Europe B.V., Danser Group, Wijgula B.V., Koninklijke Schuttevaer, V.O.F. Commander Tankscheepvaartbedrijf, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, Kantoor Binnenvaart, EVO, Havenbedrijf Rotterdam, Chemgas Shipping B.V., De onderwijscoördinator Binnenvaart en ondernemer Xander Kleine. Het Platform wordt gefaciliteerd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat en SenterNovem. Uitgebreide informatie over brandstof besparen en de activiteiten van Het platform is te vinden op de website www.voortvarendbesparen.nl.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel