Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

05 Jun '08 -Europa moet vaart maken met staatssteunregels voor binnenvaart

BRUSSEL 5/6 - De richtsnoeren voor staatssteun in de binnenvaart zijn nog altijd niet door de Europese Commissie gepubliceerd. 'Het wordt tijd dat de Commissie vaart gaat maken, zodat de staatssteunregels voor de binnenvaart nog dit jaar kunnen worden gepubliceerd', aldus Corien Wortmann, Europarlementariër voor het CDA, die hierover vragen heeft gesteld aan de Europese Commissie.

Foto VAART!Corien Wortmann: 'Richtsnoeren voor staatssteun zijn van groot belang voor de binnenvaartsector. Met de richtsnoeren wordt niet alleen duidelijk wat niet mag, maar ook wat juist wèl is toegestaan. Innovatieve binnenvaartprojecten, zoals de ontwikkeling van schonere motoren, hoeven daarmee niet langer door tijdrovende en onzekere Brusselse procedures op de plank te blijven liggen.'

Al in januari 2006 werden de richtsnoeren voor het gebruik van staatssteun in de binnenvaart door de Europese Commissie aangekondigd via het actieprogramma voor de binnenvaart, Naïades. Toch zijn ze 30 maanden later nog steeds niet gepubliceerd. Voor het spoor zijn er daarentegen wel ruime richtsnoeren gepubliceerd. Met de komst van de nieuwe Eurocommissaris voor Transport binnenkort is het zelfs de vraag of de sector überhaupt nog voor het einde van het jaar de richtsnoeren tegemoet kan zien.

Wortmann: 'Ik verwacht van de nieuwe Eurocommissaris voor Transport dat hij werk zal maken van duidelijke richtsnoeren voor staatssteun in de binnenvaart. Het zou niet fair zijn als de spoorwegen wel zonder problemen gebruik kunnen maken van staatssteun, terwijl de binnenvaart in onzekerheid zit.'


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel