Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

03 Jun '08 -CBRB en Kantoor Binnenvaart blij met opschorting electronische meldplicht

ROTTERDAM 3/6 - De Centrale Rijnvaartcommissie (CCR) heeft tijdens haar plenaire voorjaarszitting op 29 mei jongstleden besloten de elektronische meldplicht voor containerschepen op de Rijn voor onbepaalde tijd op te schorten. Het CBRB en Kantoor Binnenvaart hadden daar, via hun internationale organisaties EBU en ESO, om verzocht vanwege de praktische problemen die zich in de praktijk bij de implementatie van het elektronisch melden hebben voorgedaan.

Oorspronkelijk gold de elektronische meldplicht voor schepen die meer dan 20 containers of containers met gevaarlijke stoffen vervoeren, volgens artikel 12.01 van het RPR, per 1 april 2008. Begin april 2008 werd echter duidelijk, dat zowel de systemen aan de wal bij de vaarwegbeheerders als de software aan boord nog niet voldeden aan de eisen volgens de Erinot 1.2-standaard, die wordt voorgeschreven in artikel 12.01 van het RPR.

Gelet op deze problemen na de implementatie van de elektronische meldplicht heeft de CCR besloten “de verplichting tot elektronisch melden op te schorten totdat alle technische problemen zijn opgelost, aan land en in het bijzonder ook aan boord van de betrokken schepen de nodige maatregelen zijn getroffen en de systemen in de Rijnoeverstaten voldoende zijn beproefd.”

Een datum voor hernieuwde invoering van de elektronische meldplicht is nog niet genoemd. De formulering van het CCR-besluit maakt het mogelijk om de electronische meldplicht, zodra de technische problemen zijn opgelost, op korte termijn alsnog in te voeren.
 
CBRB en Kantoor Binnenvaart zijn de CCR erkentelijk voor het erkennen van de problemen en het opschorten van de e-meldplicht. Uiteraard hopen de beide branche organisaties wél dat de technische problemen snel zullen worden opgelost, zodat de meldplicht langs elektronische weg op zo kort mogelijke termijn kan worden ingevoerd.

Voor de duidelijkheid: deze opschorting geldt niet voor de meldplicht als zodanig maar alleen voor de verplichting om deze elektronisch te verrichten. In afwachting van hernieuwde invoering van de elektronische meldplicht geldt de tekst van artikel 12.01 RPR zoals deze vóór 1 april 2008 gold.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel