Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

13 Mei '08 -Brandend hout naar passagiersschip gegooid

DATTELN 13/5 - Een passagiersschip met 250 gasten aan boord is maandag in Dortmund door onbekenden met een brandend stuk hout bekogeld. Het blok vernielde een raam, een persoon raakte licht gewond. Een veiligheidsman aan boord reageerde meteen en gooide het brandende hout in het water om brand aan boord te voorkomen. De Wasserschutzpolizei Datteln is op zoek naar getuigen.

Een dag eerder werd 's nachts om kwart voor twee een bouwschuit losgemaakt. Het vaartuig dreef midden in het Dortmund-Ems-kanaal. De WSP Datteln stelt een onderzoek in vanwege het in gevaar brengen van de scheepvaart.

Diezelfde nacht om kwart over vijf werd een Duits binnenschip op het Wesel-Datteln-kanaal bij Dorsten met stenen bekogeld. Het stuurhuis werd geraakt. Agenten van de WSP wisten de jeugdige dader in de kraag te vatten. Tegen hem wordt strafvervolging ingesteld. 

In het pinksterweekeinde heeft de WSP Datteln meer dan 200 waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die zich met verkeerde bedoelingen bij de kanalen ophielden. Negen personen werden geverbaliseerd voor het springen vanaf bruggen. Meer dan 110 mensen werden weggestuurd en kregen een verbod zich nog langer in de omgeving van het kanaal op te houden omdat ze telkens opnieuw probeerden naar schepen toe te zwemmen of van bruggen te springen.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    Hoop dat de wsp de hele zomer zijn werk voor de schippers op de Duitse kanalen komt doen. Dan kan ik deze zomer rustig varen en `s nachts slapen.

    Nicolette (Email) - 14 Mei '08 - 22:45



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel