Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

03 Mei '08 -Overvaring Prinses Margrietkanaal, geen gewonden

UITWELLINGERGA 3/5 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdag 2 mei 2008 een onderzoek ingesteld naar een overvaring op het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van Uitwellingerga.

Omstreeks 16.20 uur kwam een 110 meter lang binnenvaartschip in aanvaring met een zeilboot. De zeilboot zonk en de vijf opvarenden, een Canadese en vier Duitse dames in de leeftijd van 19 tot 20 jaar, sloegen overboord en zijn door omstanders en de Waterpolitie gered. Zij raakten niet gewond.

De 32-jarige schipper uit Zwolle van het lege binnenvaartschip kwam uit de richting Sneek. Het zeilschip, een Valk, hield met het gehesen zeil stuurboordwal en voer op de motor. Op een gegeven moment raakte de brandstof op en kwam het zeilschip midden op het kanaal terecht. De beroepsschipper waarschuwde nog door geluidsignalen en zette zijn schip in de achteruit. Hij probeerde met het inschakelen van de kopschroef nog een aanvaring te voorkomen. De vijf dames, overigens ervaren zeilsters, sloegen overboord en zijn aan boord gehaald van een passant en een passerend surveillancevaartuig van de Waterpolitie.

De zeilboot is met assistentie van de Provinciale Waterstaat geborgen. De Waterpolitie heeft haar bevindingen vastgelegd in een proces-verbaal.

De Waterpolitie van het KLPD benadrukt dat het van belang is om in het Prinses Margrietkanaal met zeilboten stuurboordwal te houden en dat de totale bemanning zich niet af laat leiden. Oplettendheid is gewenst om te voorkomen dat het zeilschip van koers raakt met alle gevolgen van dien.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel