Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

29 Apr '08 -Kantoor Binnenvaart en CBRB tegen Gezondheidscertificaat

ROTTERDAM 29/4 - Ship Sanitation Certificate (SSC) heet het, Scheepsgezondheidscertificaat, en het wordt 1 juni van kracht voor de binnenvaart. Kantoor Binnenvaart en CBRB vinden dat de binnenvaart al ruimschoots aan de eisen voldoet en maakten bezwaar tegen de regeling bij het ministerie van Volksgezondheid (VWS).

Zie ook:

Het SSC komt uit de koker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een onderdeel van de Verenigde Naties. In het Magazine Binnenvaart legt Kantoor-functionaris Arthur Langstraat uit dat de zeevaart er al mee werkt en dat nu de binnenvaart aan de beurt is. De WHO hanteert de International Health Regulations (IHR), die voor de zeevaart al geruime tijd het 'ontrattingscertificaat' voorschreef. Deze regels zijn nu aangepast voor de binnenvaart. Dat betekent dat alle landen onder VN-regime en met binnenvaartverkeer dit moeten omzetten in nationale wetgeving. In Nederland wordt dat de Wet publieke gezondheid, die de Tweede Kamer nog moet goedkeuren.

Praktische eisen
Uitvoerder van de wet wordt het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Dat moet de regels vertalen naar een pakket van praktische eisen voor de binnenvaart. Het LCHV doet dat samen met partijen als de GGD en de ministeries van V&W en VWS. De binnenvaart is daar uiteraard ook bij betrokken, schrijft Langstraat. Volgens hem betekent de nieuwe wet vooralsnog dat een bepaalde haven(autoriteit) van Europese binnenvaartondernemers een certificaat kan eisen. Dat papier toont aan, dat de ondernemer voldoet aan eisen van hygiëne en gezondheid aan boord, exclusief de laadruimten. Het certificaat is een half jaar geldig.
Omdat de regeling is toegesneden op de zeevaart maken Kantoor Binnenvaart en CBRB bezwaar. 'Daar kunnen ziekten en epidemieën zich mondiaal veel sneller verspreiden dan via de binnenvaart en daarom moet het ook daar blijven', stelt Langstraat. 'Voor de binnenvaart is immers al veel geregeld op dit gebied. Denk aan eisen in het ROSR, het Scheepsafvalstoffenverdrag, HACCP-eisen voor de passagiersvaart, de Hygiënecode en Arbo-regels. Zo voldoet de binnenvaart al ruimschoots aan deze eisen.'
Daarom pleiten Kantoor Binnenvaart en CBRB voor uitsluiting van de binnenvaart.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    mijn grote vraag is of ik nou eigenlijk schipper/eigenaar ben van een schip of een restaurant of zo nog even en ik moet nog vaker ons schip stil gaan leggen om te gaan kijken of mijn pesoneel of wij niet ziek zijn of zo maar ik krijg zo langzaam het idee dat wij zo langzamerhand om gaan komen in regelgevenig vande rijksoverheid en daar zijn er een paar die al deze onzin maar verzinnen om ons maar een beetje bezig tehouden of zo en dan komt de grote vraag wie gaat er nu eigenlijk nog varen want ik heb daar zelf zo langzamerhand geen tijd meer voor want wij moet alle certificaten en dergelijke in ordenen zijn te houden voor vadertje staat.

    de ronde (Email) - 01 Mei '08 - 12:39


    Vrachtprijzen ?? want we zullen die secretaresse toch ook moeten betalen…

    Mike C (Email) - 01 Mei '08 - 12:41


    zo, vandaag dankzij denhaag,1cent verpaking belasting.nu dit dat is de werkwijze van denhaag,simpel andermans geld uit de broekzak toveren.straks staat de smaakpolitie ook nog op je kistje .En het is iedere keer een uurtje ff adnr,ehbo enzovoort nog ff en wij kommen niet meer toe waar wij met zijn alle goed in zijn varen

    harm (Email) - 05 Mei '08 - 07:33



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel