Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

25 Apr '08 -Maritieme lintjesregen

25/4 - Tekstschrijver Cor Spek (53, vrijwilliger en fondsenwerver Stichting Nationaal Kamp) uit Wijk en Aalburg, Wim de Voogd (actief in Koninklijke Schuttevaer) uit Scharendijke, Charles de Marie (66, secretaris Stichting Open Scheepvaartdagen Nijmegen) en een groot aantal vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij behoren tot de 3550 gedecoreerden in de jaarlijkse lintjesregen.

Zie ook:

Wim de Voogd, voormalig secretaris van de Afdeling Schouwen-Duiveland van Koninklijke Schuttevaer, ontving de Koninklijke Onderscheiding vrijdagmorgen van de burgemeester namens H.M. de Koningin. Wim is onderscheiden als lid van de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele verdiensten als vrijwilliger in het kerkelijk werk en voor zijn werkzaamheden gedurende 25 jaar als secretaris van de Koninklijke Schuttevaer afdeling Schouwen-Duiveland.

De Mari / Foto Gemeente NijmegenCharles (C.H.M.) de Mari (66) werd in Nijmegen gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat hij zich sinds de jaren zestig als vrijwilliger heeft ingezet voor de parochieraad van de rooms-katholieke kerk aan de Molenstraat. Tevens was hij medeoprichter en bestuurslid van het Actief Comité Binnenstad Nijmegen. De laatste vijfentwintig jaar is hij secretaris van de Stichting Open Scheepvaartdagen, die de Haven- en Transportdagen in Nijmegen organiseert. De Mari werkte tot zijn pensioenering bij het Schipperscentrum KSCC in Nijmegen.

De zusters Laetitia, Adrienne en Mathea in Rotterdam hebben een onderscheiding ontvangen voor het vele werk dat zij voor de binnenvaarwereld landelijk (naast het internaatswerk, ook de opstart van Kleuter aan Boord) en in het bijzonder in het Rotterdamse KSCC hebben verricht. 

De heer H. Hazelhoff Roelfzema is in Hoorn gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is geboren op 2 februari 1928 in Tiel, woonachtig in Bergen en al zeer lang maatschappelijk actief:

• Lid Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum (1967-1989)
• Directeur Rijksmuseum Nederlands Scheepvaart Museum (1967-1989)
• Lid Kring van Vrienden van de Zeilvaart (1841-1991)
• Schrijver van vele publicaties over de scheepvaart (vanaf 1962)
• Vele lezingen over de scheepvaart (vanaf 1993)
• Stichting Nederlandse Kaap-Hoornvaarders, zetel in Hoorn (vanaf 1992)

In Monnickendam werd de heer C. Donkersloot onderscheiden. Hij werkt ondermeer als bediener van de Langebrug in de Binnenhaven van Monnickendam, controleur van de navigatieverlichting op het oude stadhuis en van de schepen in de haven.

Water en de heer S. Bezuijen uit Hellevoetsluis zijn één. Jarenlang werkzaam geweest bij het loodswezen en natuurlijk actief geweest voor de watersportvereniging. Hij was de initiatiefnemer om het lichtschip Noord Hinder als maritiem-cultureel erfgoed te behouden en om dit schip een plaatst te geven in Hellevoetsluis. Hij was medeoprichter en bestuurslid van de Stichting lichtschip 12 Noord Hinder. Door zijn vele activiteiten voor dit schip is de Noord Hinder nu één van de museale parels van Hellevoetsluis. De heer Bezuijen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Op het stadhuis in Groningen werd Janny du Bois-Minholts benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Zij is als bestuurslid actief geweest in de Noord Nederlandse Watersport Bond (NNWB), later Watersportverbond District Noord.

Lintjesregen bij de Redding Maatschappij!
Op verschillende plaatsen in het land werden dit jaar vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij onderscheiden. Zesentwintig versierselen behoren bij het Lidmaatschap en drie bij Ridder van de Orde van Oranje Nassau.

Twee KNRM-ers werden gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: H. Cornelje (secretaris reddingstation Den Helder) en J.D. Smit (voormalig bestuurslid van de KNRM). Twintig vrijwilligers kregen vrijdag het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Door de staatssecretaris mevr. J.C. Huizinga-Heringa werden vrijdag op het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag de volgende mensen gedecoreerd:A.H.B. van der Linde (onderhoudsman/chauffeur, reddingstation Wijk aan Zee), B. Nauta (helper aan de wal, reddingstation Enkhuizen) en M.J. de Ruyter (opstapper, reddingstation Katwijk aan Zee).

Op Texel werden J.P. Quartel (plaatsvervangend tractordrijver, reddingstation Texel-De Cocksdorp) en W. Grisnigt (secretaris/penningmeester, reddingstation Texel) gedecoreerd. Op Vlieland werden A. Boon (schipper, reddingstation Vlieland), D.P. Broersma (plaatsvervangen schipper reddingstation Vlieland) en H. van Randen (oud bemaningslid, reddingstation Vlieland) gedecoreerd. Op Terschelling werden A.S. Goede (plaatsvervangend raketrichter, reddingstation Terschelling Paal 8) en J.C. Kooijma (plaatsvervangend schipper, reddingstation Terschelling Paal 8) gedecoreerd. Op Ameland werd C.B.H.M. de Jong (vuurleider / raketrichter, reddingstation Ameland-Nes) gedecoreerd. Op Schiermonnikoog werd opstapper Ardie Noorman gedecoreerd. In Harlingen werd Y. Brandsma (opstapper, reddingstation Harlingen) gedecoreerd.
Te Zijpe werden G. Stoel (chauffeur, reddingstation Petten) en M.C. Bakker (raketrichter, reddingstation Callantsoog) gedecoreerd. In IJmuiden werden P. Lanser (helper a/d wal en voormalig opstapper, reddingstation IJmuiden) en J. Spierenburg (medewerker technische dienst, hoofdkantoor KNRM IJmuiden) gedecoreerd. Op Zandvoort werd T.B. Looyer (plaatsvervangen tractordrijver, reddingstation Zandvoort) gedecoreerd.In Ouderkerk werd H. Berkouwer (reddingwinkelhouder, Gouderak) gedecoreerd. Te Cadzand werden W.A. de Maillie ( chauffeur/penningmeester, reddingstation Cadzand) en H.P.A. Dellaert (vuurleider, lid plaatselijke commissie, reddingstation Cadzand) gedecoreerd.

Tijdens zijn vakantie op Curacao is schipper Ane Ruijg van reddingstation Terschelling gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd plaatselijke tijd 9.00 uur opgespeld door de Gouverneur van de Nederlandse Antillen, Zijne Excellentie mr. F.M.d.l.S. Goedgedrag op het Gouverneurspaleize te Fort Amsterdam.

Op het eiland Marken ging de lintjesregen van afgelopen vrijdag nog verder na afsluiting van Nationale Reddingbootdag. Zes vrijwilligers van het reddingstation Marken werden door burgemeester Jongmans van Marken gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De volgende mensen werd de medaille opgespeld: A.R. Broek, Opstapper; W.J. van Dijk, Opstapper;J. Klaver, Helper aan de wal; C. Teerhuis, Opstapper; D. Visser, Helper aan de wal; S. Zondervan, Schipper.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel