Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

24 Apr '08 -Flinke boete en vaarverbod voor dronken zeekapitein

DORDRECHT 24/4 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Dordrecht heeft woensdag 23 april op de Oude Maas de kapitein van een zeeschip aangehouden omdat hij een alcoholpromillage van 2,2 in zijn bloed had. Dat is bijna drie keer zoveel dan wettelijk toegestane 0,8 promille. De 57-jarige kapitein uit Litouwen kreeg een boete van 1100 euro en een vaarverbod van tien uur.

Het schip, dat vaart onder de vlag van St. Vincent en de Grenadines, was met een lading ferrosilicium onderweg naar Duisburg. Omstreeks 23.00 uur voer het schip op de Noord en de loods aan boord meldde aan de Verkeerspost van Rijkswaterstaat dat hij vermoedde dat de kapitein van het schip dronken was. De loods vond het niet veilig om de vaart voort te zetten. Rijkswaterstaat informeerde de Waterpolitie en even later ging een Rijkswaterstaatvaartuig met aan boord een agent van de Waterpolitie richting het zeeschip.

Inmiddels had de loods besloten de reis richting Duitsland niet voort te zetten maar naar de Oude Maas te varen om in Dordrecht af te meren. Nadat het schip was afgemeerd aan de Handelskade probeerde de Waterpolitie de kapitein een blaastest af te nemen. De man probeerde het wel maar kon door zijn toestand geen goede blaastest uitvoeren.

De kapitein werd aangehouden en door de Waterpolitie overgebracht naar een politiebureau. Daar lukte het na enkele pogingen wel om een definitieve ademanalyse te doen. Uit de ananlyse bleek dat de kapitein een alcoholpromillage van 2,2 in zijn bloed had terwijl 0,8 het wettelijk toegestane maximum is. In overleg met de officier van justitie kreeg de dronken kapitein van de Waterpolitie een boete van 1100 euro en een vaarverbod van tien uur. De boete werd donderdagochtend voldaan.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel