Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

23 Apr '08 -'Broeiende' Stolt Innovation naar zee versleept

ROTTERDAM 23/4 - In de Derde Petroleumhaven in Rotterdam zijn woensdagochtend diverse hulpdiensten ingezet in verband met een chemische reactie in de laadruimte van het schip Stolt Innovation. Het schip is in de middag naar zee versleept op zes kilometer uit de kust.

Foto PortPictures.nl

De Stolt Innovation in het Calandkanaal. Foto © Danny Cornelissen / PortPictures.nl

Zie ook:

De situatie valt volgens een politiewoordvoerder erg mee. De hulpdiensten kunnen niets anders doen dan monitoren, liet hij weten. 'Het kan nog wel enkele dagen duren voordat de reactie is uitgewerkt.' Indien nodig, nemen de hulpdiensten maatregelen.

Chemische reactie
Het schip vervoert de koolwaterstofverbinding MDI (methyleendifenyldiisocyanaat), een grondstof voor PUR, dat na aanraking met water een reactie heeft afgegeven. Daardoor is de temperatuur en de druk op het schip gestegen. De zegsman stelt dat het te vergelijken is met broei in een lading.

Hij stelde dat het proces van de chemische reactie dinsdagavond al was begonnen. De hulpdiensten hebben woensdagochtend het schip versleept naar een boei in het Calandkanaal. De ambtelijke regionale veiligheidsstaf heeft vanmiddag uit voorzorg voor de omgeving besloten het schip naar zee te verslepen, zes kilometer uit de kust. Het schip blijft daar totdat de situatie veilig is.

Het is nog onduidelijk hoe er water bij de stof in de tanker kon komen. MDI is de grondstof van polyurethaanschuimen (PUR). De stof is brandbaar. Bij een brand komen irriterende of giftige dampen (of gassen) vrij.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel