Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

25 Jun '08 -Piraten laten Nederlands schip gaan

25/6 Bron: Planet Internet - Piraten die een maand geleden een Nederlands schip bij Somalië kaapten, hebben de boot dinsdagavond verlaten. De kapitein en de bemanning hebben weer de controle over de Amiya Scan en varen in de richting van het Suez-kanaal, meldt rederij Reider Shipping.

De negen bemanningsleden maken het naar omstandigheden goed. De families van de vier Russen en vijf Filippijnen zijn geïnformeerd. De kapitein van de Amiya Scan heeft verklaard dat hij en zijn bemanning tijdens de kaping redelijk zijn behandeld. De rederij zegt verder niets kwijt te willen over een som losgeld die in ruil voor de vrijlating betaald zou zijn of over de achtergrond van de kaping 'om de veiligheid van mogelijk toekomstige slachtoffers' niet in gevaar te brengen. Het bedrijf uit Winschoten riep de Somalische autoriteiten eerder op geen geweld te gebruiken tegen de kapers.
Lees verder... 

Zie ook:


Frans leger onderschept vluchtende piraten

PARIJS 11/4/08 Bron: Trouw - Na de vrijlating van dertig bemanningsleden van een Frans zeilschip voor de Oost-Afrikaanse kust hebben Franse legerhelikopters de vluchtende gijzelnemers achtervolgd. Zes van hen, Somalische piraten die het schip een week geleden enterden, gaven zich volgens de Franse legerleider Jean-Louis Georgelin 'zonder veel problemen' over.

 

Ze worden vastgehouden op een Frans marineschip en zullen worden overgedragen aan de Franse gerechtelijke autoriteiten, zei de generaal. De Franse president Nicolas Sarkozy maakte eerder vrijdag bekend dat de gijzelaars waren vrijgekomen en bedankte het leger voor zijn inzet.

Georgelin zei dat Frankrijk geen losgeld heeft betaald, maar liet doorschemeren dat de reder van het schip wel in de buidel heeft getast. Een deel daarvan zou op het schip zijn teruggevonden. De autoriteiten in de autonome Somalische regio Puntland hadden de betaling van losgeld afgeraden, om de piraten niet aan te moedigen.

Zie ook:


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel