Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

01 Apr '08 -Maritieme Academie Harlingen wint jaarlijkse CBOB-trofee

VLAARDINGEN 1/4 - De Maritieme Academie Harlingen is winnaar van de CBOB Binnenvaartondernemers Wisseltrofee 2008. De prijs werd maandag in de jaarvergadering van de christelijke schippersbond overhandigd aan de ‘overvallen’ locatiedirecteur Arjen Mintjes en het ‘trotse’ bestuurslid Tom van Diemen van de Dunamare Onderwijsgroep.

Foto VAART!

De winnaars. Foto © VAART!

Het CBOB ziet de toekenning van de jaarlijkse trofee aan ‘Harlingen’ tevens als waardering voor alle binnenvaartopleidingen. ‘Ze dragen elk op hun eigen wijze bij aan de modernisering van het onderwijs’, zei CBOB-voorzitter Koos van den Berg.
De Maritieme Academie Harlingen kreeg de prijs om een aantal redenen, zoals vermeld op het certificaat bij de trofee:

‘Vanwege de gedreven en deskundige wijze waarop modernisering en vernieuwing van het binnenvaartonderwijs breed wordt gerealiseerd.
‘Voor de zorg in de begeleiding van de jonge leerling naar volwassenheid; voor de eigentijdse huisvesting door vernieuwing en nieuwbouw van de bestaande locatie, de oude Rijks-HBS Simon Vestdijk.
‘Als waardering voor het in de vaart brengen van het moderne opleidingskoppelverband Prinses Máxima & Prinses Amalia en de ingebruikname van up to date brugsimulatoren in een schitterende school.’
Het CBOB-bestuur had met dertien kandidaten dit jaar een luxe-probleem. Maar in zijn toelichting zei Van den Berg dat ‘positieve ontwikkelingen in het binnenvaartonderwijs over heel Nederland’ het afgelopen jaar het meest opvielen. ‘Het voorbereidend en middelbaar onderwijs, zowel de dagscholen als het leerlingstelsel; van Delfzijl tot Vlissingen en van Nijmegen tot Den Helder. Men is zich zeer wel bewust dat de bedrijfstak zit te springen om adequaat opgeleid personeel en probeert daarvoor een goede aansluiting met de praktijk in de bedrijfstak te vinden. Dat is best lastig, onderwijsprogramma’s liggen vaak voor jaren vast en er zijn natuurlijk meer vakken dan alleen maar de nautische.’
De CBOB Binnenvaartondernemers Wisseltrofee werd voor de zeventiende keer toegekend. Vorig jaar ging de prijs voor de eerste keer naar een buitenlander, de Belgische binnenvaartcartograaf Pierre Verberght.


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:


Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel