Welkom bij VAART!
VAART!PORTAL: SCHEEPVAART | SCHEEPSBOUW | CRUISE | SLEEP & DUW | HAVENS | BAGGER | PRIKBORD


Nieuws, vragen, suggesties of opmerkingen over VAART! kun je kwijt bij de redactie op info@vaart.nl

©
VAART!Info

Powered by Pivot - 1.40.3: 'Dreadwind'

Tips of eigen foto's bij het nieuws?
Mail ze naar VAART!
VAART!NieuwsNet / Fotolog / Rusland

12 Nov '04 -Mist op de Rijn: twee aanvaringen, mvs zinkt bijna, tankerschipper gewond

DÜSSELDORF 12/11 21:00 - In dichte mist kwamen vrijdagochtend bij twee aanvaringen op de Rijn vijf schepen in moeilijkheden. Een schipper van de tanker Monika raakte gewond, het met mais geladen Belgisch mvs Carmen dreigde te zinken maar werd door de brandweer met hogedrukpompen gestabiliseerd.

Bij Kaiserswerth (kmr 754, ter hoogte van de nieuwe Autobahnbrücke A44) laat de tanker Monika (leeg, maar nog niet ontgast van methanol) om 7.50 uur na een kop-kop aanvaring met de coaster Diamant een noodbericht uitgaan.  Door het slechte zicht is aanvankelijk niet duidelijk of het schip omhoog is gelopen of aangevaren. Hulpverleners hebben in de potdichte mist moeite de schepen te vinden en maken gebruik van sirenes en warmtebeeldcamera's.

Er hält das Steuer und sieht nichts. Die Nebelwand verschluckt den Rhein - und alles, was, sich auf ihm bewegt. Der Matrose des Tankmotorschiffes "Monika" ist auf den Radar angewiesen. Doch aus welchen Gründen auch immer registriert er nicht, dass er sich auf Kollisionskurs befindet. Plötzlich bebt das Schiff, wird der Matrose durch die Wucht gegen die Frontscheibe des Steuerstandes geworfen, bleibt verletzt liegen. Wenig später, gestern um 6.39 Uhr, erhält die Wasserschutzpolizei im Hafen einen Notruf vom Schiff und die unklare Meldung, dass irgendetwas passiert sein muss. Die Feuerwehr löst Großalarm aus, schickt 40 Retter raus. Es folgt die schwierige Suche nach dem Geisterschiff auf dem Rhein - irgendwo zwischen der A-44-Brücke und der Fähre Kaiserswerth. Wo genau, das weiß in diesem Moment keiner. Nur dass der Tanker zum Glück seine gefährliche Methanol-Fracht vor dem Unglück entladen hat. Denn sonst hätte Explosionsgefahr bestanden. (NRZ Online)
De Monika ligt zonder zichtbare schade aan de linkeroever voor anker tussen de kribben, maar is niet lek. Reddingwerkers halen met de boordkraan een gewonde schipper van boord. De met aluminium geladen coaster ligt met zware kopschade tegen een krib omhoog. De kop zit aan bakboordzijde over ongeveer vier meter lengte volledig in elkaar, meldt een passerende schipper.

Beneden Leverkusen (kmr 703, ten zuiden van Monheim) raken omstreeks negen uur het afvarende mts Patrick (leeg van kerosine), het eveneens afvarende Belgische mvs Carmen en het opvarende mts Stesa betrokken bij een aanvaring. Het met mais geladen vrachtschip dreigt te zinken. De opvarenden springen overboord en worden met lichte onderkoeling uit het water gehaald. De brandweer weet het schip met inzet van hogedrukpompen te stabiliseren. Eén van de tankers loopt een gat op boven de waterlijn.

Zie ook:


Laatste nieuws in VAART!NieuwsNet:

+++ meer...


Reacties:

    een MATROOS aan het roer in potdichte mist???

    allard holthaus (Email) - 20 November '04 - 16:39


    Dat is tog normaal in deze tijden van bezuinigingen…!!!
    Zeeuws meisje

    robbie-k (Email) - 24 November '04 - 18:57


    Sorrie mensen maar deze verhaal klopt niet helemaal!
    De schipper was zelf aan het roer en raakte gewond!
    op dat moment waren er 2 schippers en 2 matrosen aan boord, dus daar praten we niet over bezuiniging!

    Daniel B (Email) - 25 November '04 - 11:09


    Dank voor de reacties.
    In de Nederlandse tekst is ‘matroos’ vervangen door ‘schipper’.

    Dirk van der Meulen (Email) (URL) - 25 November '04 - 12:07


    trouwens ze doen net of het heel moeilijk is om de boot te vinden met je radar zie je ze daar zo liggen want zoveel schepen kunnen er nooit vreemd voor anker liggen dat zie je meteen. En beter een gat in een geladen methanol tanker dan een lege niet ontgaste methanol lost op in water dus brandgevaar is zo weg maar methanol gas kan nog wel is leuk knallen. Prutsers altijd in de krant.

    ik - 02 September '06 - 14:24



Reageer op dit bericht: (Anonieme reacties zonder adres worden verwijderd)

Om een reactie achter te kunnen laten, moet je Javascript inschakelen (en de pagina verversen).

Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.



Naar de openingspagina VAART! Actueel